poród
Panie doktorze jestem w 36 tygodniu ciązy na ostatniej wizycie u swojego ginekologa rozmawiałam o porodzie. Sześć lat temu miałm wypadnięty dysk, tomografia komputerowa wykazała: L4 - L5 uwypuklenie pierścienia włóknistego z przepukliną tylno - boczną prawą, uciskającą na korzeń nerwu L5, worek oponowy grubości 11 mm. L5 - S1 UPW z przepukliną tylną, centralną i stenozą worka oponowego 8 mm.Zostałam skierowana na operację kręgosłupa nie wyraziłam zgody. Stosowańo u mnie leczenie zachowawcze + rehabilitacja.Dolegliwośc i bólowe kręgosłupa występują u mnie codziennie.Lekarz ginekolog rozważa poród poprzez cięcie cesarskie, poprosił mnie o skonsultowanie się z neurologiem.Otrzymałam skierowanie do neurologa od lekarza rodzinnego, który też mówi o cięciu cesarskim. Mam w posiadaniu całą dokumentację medyczną leczenia.Lekarz neurolog odmówił badania i wydania opini.Proszę o Pana opinie na ten temat, może spotkał się Pan z podobną sytuacją. Bardzo chciałam rodzić fizjologicznie, ukończyłam szkołe rodzenia, planowaliśmy z mężem poród rodzinny.Czy podczas porodu mogą wystąpić komplikacje według Pana?Pozdrawiam i dziękuję
|