|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kosmetyk na porost i wzmocnienie rzęs
Witam,
Czy zna ktoś jakiś dobry kosmetyk na porost rzęs? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kosmetyk na porost i wzmocnienie rzęs
KWC
![]() Dziewczyny polecają z tego, co zauważyłam L'Biotica (w SuperPharm), są też preparaty typy Latisse (to już kilka stówek), Revitalash, Mavala. Czytałam, że olejek arganowy dobrze działa, mam w domu, ale jakoś nie używałam w tym celu, więc i tu się nie wypowiem co do efektu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zachęcam do korzystania z wyszukiwarki.
Wątek (zresztą nie jedyny) o rzęsach, a także problemach z ich wypadaniem i wzmacnianiem jest tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=157686 zapraszam ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mogę polecić olejek rycynowy.Trzeba go aplikować na rzęsy codziennie przez minimum 3 miesiące żeby zobaczyć różnicę.Stosuję go już ponad pół roku i widzę,że moje rzęsy są dłuższe,są bardziej gęste i sprężyste.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Na mnie świetnie działa żel hialuronowy z alantoiną i wit B5. nigdy nie miałam tak ładnych rzęs. Do kupienia na Biochemii Urody http://www.biochemiaurody.com/ W sumie ma tak wiele zastosowań... Eh, długo by wymieniać. http://www.biochemiaurody.com/sklep/...onicgelB5.html
Tusz Bell ZigZap - nie wypadają i są lśniące - dba o efekt po żelu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie polecam olejek rycynowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja od jakichś dwóch tygodni używam olejku rycynowego. Nakładam go wieczorami na brwi i rzęsy. Zauważyłam że zrobiły się ciemniejsze, mocniejsze i wydaje mi się że delikatnie się podkręciły, choć może widzę to co chciałabym zobaczyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
olejek rycynowy jest świetny ale może bardzo podrażniać oczy (ja z tego powodu nie mogłam go używać bo zalewałam się łzami)- dobrym wyjściem jest wtedy krem L'biotici, oba produkty poprawiają kondycję rzęs trochę je też mogą przyciemnić ale cudów nie zdziałają
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja również polecam olejek rycynowy.
Kiedyś miałam nie milą przygodę. Spaliłam sobie rzęsy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Było to straszne przeżycie,jak dla każdej dziewczyny,ponieważ rzęsy są dla nas bardzo ważne. Wtedy właśnie pobiegłam do apteki po ten cudowny specyfik. Rzęsy po 1/2 miesiącach odzysakały swój dawny kształt i długość. Naprawdę polecam,bo jest skuteczny i do tego tani!
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ja polecam Rapidlash mam dostęp do niego i mogę udzielić wskazówek gdzie go nabyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Polecam olejek rycynowy, nie jest drogi, bardzo wydajny. Po kilku miesiącach są naprawdę rewelacyjne efekty. Nakłada się na noc, rano nie ma śladu.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a ja zakupiłam olejek arganowy, słyszałam że jest równie dobry na rzęsy (na włosy i paznokcie z resztą też, to w ogóle jakiś mega uniwersalny olejek na różne problem :P) do dziewczyn, które stosują jakikolwiek olejek na rzęsy- jak go sobie aplikujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.