henna + farba + blond + brąz + moja głupota = POMOCY =( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-26, 11:24   #1
nask
Zadomowienie

henna + farba + blond + brąz + moja głupota = POMOCY =(

Pewnie mnie nakrzyczycie za zbrodnię, jaką popełniłam,a le musze Was prosić o radę bo się załamałam
A więc to było tak....:
1. Pomalowałam w grudniu włosy henną na ciemno brązowy kolor. Farba sprała się prawie zupełnie po jakimś tygodniu.
2. Nieświadoma tego, że nie wolno kupiłam trwałą farbę i pomalowałam włosy. Kolor wyszedł ładny, ale szybko się spierał.
3. W połowie stycznia ;pojawiły się odrosty, a w ciemnym kolorze źle się czułam, więc postanowiłam wrócić donaturalnego blondu, a nawet trochę jaśniejszego
4. Kupiłam dwa tygodnie temu farbę jasny blond, i hm... uzyskałam kolor jasnego brązu z bardzo widocznym odcieniem rudości Odcienie oczywiście były jaśniejsze.
5. Nadal uparcie trwałam przy pomyśle bycia blondynką, więc wczoraj kupiłam drugą farbę, tym razem seria Blondissimes - bardzo bardzo jasny blond popielaty.

I teraz wyglądam tak:
1,5 cm od skóry mam bardzo jasen włoski (śliczny kolorek). Potem przechodzi to w ładny, beżowy blond. Ale od długości około 7-10 cm (oraz końcówki) kolor zaczyna być brązowy (gównie są to brązowe pasemka)

I nie wiem już co ja mam zrobić z tymi włosami Co radzicie?
nask jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 12:54   #2
latinka
Zadomowienie

GG do latinka
Dot.: henna + farba + blond + brąz + moja głupota = POMOCY =(

Ojej ja bym szła do fryzjera i to jakiegos naprawdę dobrego bo cięzko Ci będzie samej cokolwiek zrobic teraz [Pewnie fryzjerka zaproponuje jakis jednolity kolorek choc nie powinna rozjaśniać kudełków bo może je spalić. Tak czy tak fryzjer powinien coś doradzić a na koncu zrób jakąś dobrą kurację odżywiającą też u fryzjerki
latinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 13:20   #3
*agniesia*
Raczkowanie

hmm musi to ciekawie wyglądac ;-) też polecam się szarpnąć i iśc do dobrego fryzjera niech odratuje kudełki
*agniesia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 13:50   #4
nask
Zadomowienie

No chyba to jest dobry pomysł Ale ja chciałam właśnie miec jasne włosy, więc nie wiem, czy farbowanie cokolwiek tutaj da i czy będzie możliwe
A co myślicie o dekoloryzacji?
Stary 2006-02-27, 16:28   #5
nask
Zadomowienie

Nieśmiałe up
Stary 2006-02-27, 16:48   #6
Audacieux
Wtajemniczenie

Faktycznie, wymęczyłaś te włosy.
Teraz na pewno są bardzo osłabione, myślę, że wizyta u dobrej fryzjerki może dużo zmienić. Ja nie wiem, co lepsze, farbowanie czy dekoloryzacja, myślę, że fryzjerka podejmie słuszną decyzję.
Ale wybierz naprawdę dobry salon, ponieważ moja mam poszła 'uratować' swoje włosy po farbowaniu i nieudolna fryzjerka doprowadziła to strasznych spustoszeń na głowie mojej rodzicielki.

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 17:08   #7
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Hm, z tego co sie orinetuje po hennie trudno jest szyko doprowadzic wlosy do jakotakiego porządku, poniewaz te włoski, ktore potraktowalas henna (a zanim Ci calkowice odrosna to jest ich pewnie duza ilosc ) dosc silnie na pewno przyjely te wszystkie wyciagi roslinne z henny...dlatego...jak radza poprzedniczku idz do fryzjera, tylko nie zapomnij go poinformowac, co wczesniej robilas z wlosami zwlaszcza musisz powiedziec, ze nakladas henne. Moze dowiedz sie jacy sa dobrzy fryzjerzy w Twoim miescie i nie umawiaj sie na wizyte przez telefon, tylko idz wczesniej do danych salonow i porozmawiaj z fryzjerem - jak oni widze przywrocenie ladnego kolorku Twoim wloskom Pozdrawiam
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-27, 17:15   #8
nask
Zadomowienie

Ale tak się właśnie waham, czy jakiś fryzjer mógłby w ogóle nadać moim włosom jednolity kolor w zaistaniałej sytuacji
Pójdę popytam się w salonach, może ktoś będzie wiedział jak mi pomóc....

A znacie może jakieś sposoby na pozbycie sie tej henny? Odżywki wyciągające ją z włosa czy jakieś coś podobnego? Peeling?
Bo tą hennę to mam tylko na końcówkach, na reszcie włosów się zmyła
Stary 2006-02-27, 17:20   #9
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

na pewno szampony oczyszczające, przeciwluzpiezowe, zwlaszcza nizoral pomaga dosc szybko pozbyc sie koloru z wlosow, ale nie ma zielonego pojecia, czy on wyciagnie tez dobrze henne zawsze jednak mozesz sprobowac przy tym polecalabym troche odzywic wlosy poprzez np. uzywanie maski WAX z apteki - naprawde na mnie zdzialala cuda
Stary 2006-02-27, 17:31   #10
nask
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalex
na pewno szampony oczyszczające, przeciwluzpiezowe, zwlaszcza nizoral pomaga dosc szybko pozbyc sie koloru z wlosow, ale nie ma zielonego pojecia, czy on wyciagnie tez dobrze henne zawsze jednak mozesz sprobowac przy tym polecalabym troche odzywic wlosy poprzez np. uzywanie maski WAX z apteki - naprawde na mnie zdzialala cuda
O jak dobrze, bo mam Szołdersa w domu Hennę Wax też posiadam i stosuję często, więc na szczęście włosy nie są zniszczone Ale chyba zacznę stosować częściej, bo na razie to widzę po niej efekty tylko jeśli chodzi o szybkość rośnięcia włosa - ale jeśli tak zachwalasz to się zastosuję do rady
Stary 2006-02-27, 17:37   #11
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez nask
Ale tak się właśnie waham, czy jakiś fryzjer mógłby w ogóle nadać moim włosom jednolity kolor w zaistaniałej sytuacji
Hmmm..trudno mi powiedziec, bo nie jestem ekspertem czy wyjdzie na calych wlosach jednolity (mniej wiecej kolor), ale moze zrobic cos takiego:
1. na konce wlosow polozyc troche ciemniejszy odcien blondu
2. a na "gore" jasniejszy, wtedy bylby taki trojwymiarowy efekt albo w ogole na dol wlosow (tzn. od polowy glowy w dol) polozyc jakis o ton, czy dwa ciemniejszy blond a na gore jasniejszy. To takie moje niesmiale propozycje
Stary 2006-02-27, 20:00   #12
piekna_dwudziestoletnia
Przyczajenie

chyba wiem jak teraz wyglądasz bo miałam podobny problem tylko że nie zastosowałam henny ale farbowałam włosy na czarno przez kilka lat i końcówki po rozjaśnieniu włosów zostały ciemne. Proponuje pasemka w kolorze końcówek(najlepiej farba do 24 myć by można było się ich pozbyć jak już włoski odrosną na tyle by móc je skrócić bez żalu o dł. tych ciemnych końcówek) i troche ciemniejszy kolorek na całość żeby nie było za dużego kontrastu. Ale z tym też polecam fryzjera w końcu co profesjonalista to profesjonalista
piekna_dwudziestoletnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości