|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
po Yasmin MIlvane?
juz 3 opakowanie biore Yasmin, mimo zachwytow nad tymi tabletkami to pewnie jestem tym wyjatkiem ktoremu one nie sluza. po tym jak wzruszylam sie na patrolu slonecznym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: po Yasmin MIlvane?
ja brałam milvane ok roku.nie wiem czy sa słabsze ale wczesniej miałam jednofazowe novinette po których nie miałam ochoty na sex i dlatego zmienilam na milvane.po odstawieniu novinette okresu nie miałam ponad 60 dni i musiałam miec wywoływana miesiączkę.teraz odstawiłam milvane(z powodu czasowej abstynencji) i okres dostałam po 28 dniach czyli przynajmniej mnie nie zablokowały na maxa jak te pierwsze.co do odczuc w czasie brania to pierwszy miesiac czulam się jak we wczesnej ciazy mialam mdłosci ale w koncu przeszlo i było ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
dzikujee Xfrida, z jednofazowych bralam juz rozne i teraz dostalam te, a jak z waga? u Ciebie ok, jesli chodzi o Milvane? ja przy Yasmin przy pierwszej tabletce co miesiac mialam mdlosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja tez rezygnuje z Yasminu(po 4 opakowaniach) , w polowie trzeciego baaardzo urosly mi piersi( a juz wczesniej mialam D!!) , staly sie tkliwe, bolesne, zaczely sie codzienne bole glowy, no i wzmogl mi sie apetycik, a w konsekwencji zaczelam tyc( i to wcale nie przez zimowe wieczory
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
nie miałam problemów z waga ani przy jednofazowych ani przy trójfazowych czy biore czy nie waze tyle samo jestem dośc mała i 158 cm i waze 48 kg czyli w normie.na biust tez te tabletki u mnie nie wpływały nic mi nie urosło ani nie zmalało.nie mam też problemów z cera po odstawieniu a tego sie obawiałam .myślę ze te tabl sa jednak dosc łagodne dla organizmu ale kazdemu pasuje co innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moj obecny fajny ginekolog jak sie dowiedzial, ze poprzednia lekarz zapisala mi Milvane to zlapal sie za glowe - wedlug niego zaden z moich wczesniejszych objawow nie kwalifikowal sie do stosowania Milvane i wrocilam do jednofazowek (Jeanine). Jesli chodzi o pigulki polecam www.antyforum.pl jest tam caly dzial tylko o tym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
Biorę Milvane od ponad roku i są to moje pierwsze tabletki hormonalne. Źle czułam się tylko przez pierwszy tydzień ich stosowania(ale zmieniłam porę połykania: z rano na wieczór, a w tej chwili pora dnia nie ma już znaczenia).
Jestem z nich bardzo zadowolona, ponieważ nie doświadczyłam żadnych przykrych dolegliwości. No...może przytyłam ze 2kg ale to raczej z braku ruchu. Jestem drobną osobą: 162cm wzrostu i 53kg. Szczerze mówiąc nie wiem, dlaczego lekarz przepisał mi tabletki trójfazowe???? nigdy o to nie pytałam.... Przed braniem tabletek mialam straaaasznie bolesne, nieregularne miesiączki(takie geny:/ ) ale żadnych problemów z nadmiernym owlosieniem czy przetłuszczającą sie cerą. Od czasu Milvane moje problemy z miesiączką praktycznie się skończyły(lekki ból tylko pierwszego dnia). Słyszałam jednak od studentki medycyny że tabletki trójfazowe są mocniejsze niż jednofazowe i nie poleca się ich młodym kobietom....wiecie coś na ten temat dziewczyny?? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja barlam wszytskie wymienione tu taletki. przez 3 lata mercilon- masakryczne stany depresyjne, wahania nastroju i brak ochoty na sex, pozneij zaczely sie zmiany tabletek, chyba z 4 rozne po 1, 2 opakowania i zaczelam tyc. najbardziej po milvane- apetyt jak smok, ale w zasadzie problemu depresji nie bylo, teraz jestem na yassmin, i poczatek byl trudnawy ale zmienilam pore brania z wieczoru na rano i jest ok, tylko cholernie nie chce mi sie ruszac i nie spalilam nic z tego co przybralam. mozliwe ze powoduja lenistwo ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam dokładnie te same objawy z tym że do tego wszystkiego moge dołożyć jescze mdłości i 4 kilo więcej mimio że tabletki już dawno odstawiłam. Ale bardzo dobrze sie czułam po Marvelonie i Logeście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.