po Yasmin MIlvane? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-21, 16:02   #1
lilu1980
Zadomowienie

GG do lilu1980

po Yasmin MIlvane?

juz 3 opakowanie biore Yasmin, mimo zachwytow nad tymi tabletkami to pewnie jestem tym wyjatkiem ktoremu one nie sluza. po tym jak wzruszylam sie na patrolu slonecznym z czego smieje sie juz tydzien, poszlam do lekarza i dostralam Milvane, wyszlo na to ze najlepiej czuje sie kiedy mam okres:-( i teraz moje pytanie, do dziewczyn ktore biora te tabletki, lub braly, jak wasze sampopoczucie, bo ja niegdie nie moge znalezc pozytywnych opinii i az boje sie je brac.czy faktycznie tabletki trojfazow sa slabsze? szukalam na forum opiinii alee nic cieekawego nie znalazlam:-(
lilu1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 20:30   #2
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Dot.: po Yasmin MIlvane?

ja brałam milvane ok roku.nie wiem czy sa słabsze ale wczesniej miałam jednofazowe novinette po których nie miałam ochoty na sex i dlatego zmienilam na milvane.po odstawieniu novinette okresu nie miałam ponad 60 dni i musiałam miec wywoływana miesiączkę.teraz odstawiłam milvane(z powodu czasowej abstynencji) i okres dostałam po 28 dniach czyli przynajmniej mnie nie zablokowały na maxa jak te pierwsze.co do odczuc w czasie brania to pierwszy miesiac czulam się jak we wczesnej ciazy mialam mdłosci ale w koncu przeszlo i było ok
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 21:14   #3
lilu1980
Zadomowienie

GG do lilu1980

dzikujee Xfrida, z jednofazowych bralam juz rozne i teraz dostalam te, a jak z waga? u Ciebie ok, jesli chodzi o Milvane? ja przy Yasmin przy pierwszej tabletce co miesiac mialam mdlosci.
lilu1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 21:57   #4
moriam
Rozeznanie

ja tez rezygnuje z Yasminu(po 4 opakowaniach) , w polowie trzeciego baaardzo urosly mi piersi( a juz wczesniej mialam D!!) , staly sie tkliwe, bolesne, zaczely sie codzienne bole glowy, no i wzmogl mi sie apetycik, a w konsekwencji zaczelam tyc( i to wcale nie przez zimowe wieczory )Moj doktor przepisal mi Mercilon. W nastepnym cyklu zaczynam. A ten Milvane jaki ma sklad, bo nigdy wczesniej o nim nie slyszalam?!
moriam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 11:09   #5
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

nie miałam problemów z waga ani przy jednofazowych ani przy trójfazowych czy biore czy nie waze tyle samo jestem dośc mała i 158 cm i waze 48 kg czyli w normie.na biust tez te tabletki u mnie nie wpływały nic mi nie urosło ani nie zmalało.nie mam też problemów z cera po odstawieniu a tego sie obawiałam .myślę ze te tabl sa jednak dosc łagodne dla organizmu ale kazdemu pasuje co innego.
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 14:46   #6
mimbi
Zakorzenienie

Moj obecny fajny ginekolog jak sie dowiedzial, ze poprzednia lekarz zapisala mi Milvane to zlapal sie za glowe - wedlug niego zaden z moich wczesniejszych objawow nie kwalifikowal sie do stosowania Milvane i wrocilam do jednofazowek (Jeanine). Jesli chodzi o pigulki polecam www.antyforum.pl jest tam caly dzial tylko o tym
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 23:10   #7
migi
Raczkowanie

Wink Dot.: po Yasmin MIlvane?

Biorę Milvane od ponad roku i są to moje pierwsze tabletki hormonalne. Źle czułam się tylko przez pierwszy tydzień ich stosowania(ale zmieniłam porę połykania: z rano na wieczór, a w tej chwili pora dnia nie ma już znaczenia).
Jestem z nich bardzo zadowolona, ponieważ nie doświadczyłam żadnych przykrych dolegliwości.
No...może przytyłam ze 2kg ale to raczej z braku ruchu.
Jestem drobną osobą: 162cm wzrostu i 53kg. Szczerze mówiąc nie wiem, dlaczego lekarz przepisał mi tabletki trójfazowe???? nigdy o to nie pytałam....
Przed braniem tabletek mialam straaaasznie bolesne, nieregularne miesiączki(takie geny:/ ) ale żadnych problemów z nadmiernym owlosieniem czy przetłuszczającą sie cerą.
Od czasu Milvane moje problemy z miesiączką praktycznie się skończyły(lekki ból tylko pierwszego dnia).
Słyszałam jednak od studentki medycyny że tabletki trójfazowe są mocniejsze niż jednofazowe i nie poleca się ich młodym kobietom....wiecie coś na ten temat dziewczyny??
migi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 09:16   #8
nadziejka_82
Raczkowanie

ja barlam wszytskie wymienione tu taletki. przez 3 lata mercilon- masakryczne stany depresyjne, wahania nastroju i brak ochoty na sex, pozneij zaczely sie zmiany tabletek, chyba z 4 rozne po 1, 2 opakowania i zaczelam tyc. najbardziej po milvane- apetyt jak smok, ale w zasadzie problemu depresji nie bylo, teraz jestem na yassmin, i poczatek byl trudnawy ale zmienilam pore brania z wieczoru na rano i jest ok, tylko cholernie nie chce mi sie ruszac i nie spalilam nic z tego co przybralam. mozliwe ze powoduja lenistwo ;-)
nadziejka_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 15:10   #9
anetak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moriam
ja tez rezygnuje z Yasminu(po 4 opakowaniach) , w polowie trzeciego baaardzo urosly mi piersi( a juz wczesniej mialam D!!) , staly sie tkliwe, bolesne, zaczely sie codzienne bole glowy, no i wzmogl mi sie apetycik, a w konsekwencji zaczelam tyc( i to wcale nie przez zimowe wieczory )Moj doktor przepisal mi Mercilon. W nastepnym cyklu zaczynam. A ten Milvane jaki ma sklad, bo nigdy wczesniej o nim nie slyszalam?!

Ja miałam dokładnie te same objawy z tym że do tego wszystkiego moge dołożyć jescze mdłości i 4 kilo więcej mimio że tabletki już dawno odstawiłam.

Ale bardzo dobrze sie czułam po Marvelonie i Logeście.
anetak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości