|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() szukam farby kol. miedziano-rudego-prosze o pomoc
Ostatnio "chodzi" za mna taki kolorek wloskow jaki jest w zalaczniku, niestety nie znam posiadaczki tego kolorku wlosow i nie wiem czym je farbowala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. moje wlosy sa w odcieniu blond, takze mysle ze kazda farbaje pokryje ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: szukam farby kol. miedziano-rudego-prosze o pomoc
Myśle , że pododbny kolor, choc moze nieco intensywniejszy ma Wella Safira ( ososbiscie bardzo cenię ) Tygrysie oko 8/73 Oto tabela odcieni.
http://www.wella.pl/consumer/consume...la_odcieni.jsp ale tez Garnier Nutrisse : Mandarine ; czyli Medium Copper Golden Blonde nr 84 www.nutrisse.garnier.ca/en/mechier.asp
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzieki piekne. Jutro wybieram sie do miasta,takze zerkne na te farby. Moze cos z tego bedzie ;-)
Gdyby ktos jeszcze mial jakies sugestie lub znalby linne fabry w tym odcieniu to bardzo prosze o odp. ![]() ->Aha, i jeszcze jedno: czy wiecie moze czy mozna jakos zmieszac ze soba farby fryzjerskie (np. Ce-ce) tak zeby otrzymac takie rude wloski ? Jesli tak to jakie proporcje i kolory proponujecie??? BUZIAKI DLA WSZYSTKICH ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Według mnie, to dziewczyna z foty nie wygląda jakby miała pasemka, raczej nierówno położony kolor. Jeśli jest tak jak myślę, to mogła kłaść ciemniejszy odcień i jej się już wymył. Niestety rudości są dość nietrwałe
![]() To "tygrysie oko" Welli to sobie robiłam i kolor mi wyszedł mało rudy, raczej bardzo ciepły jasny brąz. Ale takie w zasadzie miałam założenie, więc nie narzekam. Tyle że ta Safira, to mi się niestety sprała ekspresowo. Dołączają tam wprawdzie taki odświeżacz koloru, ale też to "odświeżenie" tyko na 1-2 mycia (raczej szampon koloryzujący). Ja mogę Ci polecić farbę której używam. Nazywa się Jasna Miedź to może się nada? - Loreal Feria Color 3D nr.74 Mango. Nie znalazłam zdjęcia w necie (ta strona Loreala dziadowska jakaś ![]() ![]() Jeśli masz naturalne włosy (nie farbowane) to spokojnie możesz kłaść każdą rudą. Chyba że masz bardzo rozjaśnione, to radziłabym spokojne przejście do rudości. Ja wcześniej farbowałam bardzo jasnym blondem i fryzjerka mnie ostrzegła że może mi wyjść wstrętny kolor marchewkowy. Także ja, zanim położyłam to Mango to najpierw ciemniejszy blond, a potem tę Safirę wyżej wspomnianą. Oczywiście w normalnych odstępach jak zwykle, nie jedną na drugą od razu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za fotke opakowania farby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.