|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Antykoncepcja-Słonce-plamy..duze niescisłosći:/
Wiem-to oczywiste,zazywasz leki Światłoczułe(a wiec antykoncepcyjne)-narazasz sie na plamy,przebarwienia,itp.. .generalnie zakaz"opalania" w solarium i na Słońcu.
Bardziej ciekawe są duze"nieścisłości"w tym temacie...Czemu tak jest,ze u mnie ok.70%koleżanek stosuje tabletki antykoncepcyjne lub inne anty-słoneczne,co roku chodzimy sie opalać(i to intensywnie)i żadna nie dostała plam???Ba..wszyscy wiedza o tym przeciwskazaniu-nikt go nie obchodzi??? Druga sprawa-czemu znane modelki,aktorki(nawet te reklamujace plasterki ![]() Kolejna sprawa-ok,można sobie odpuscic to całe opalanie,ale co mam zrobic gdy zazywam antykoncepcje ale.pracuje np.w Egipcie,Majorce.praca jest na powietrzu przy bardzo duzym nasłonecznienu..Czy wtedy mam odstawić tabletki???A moze zmienic prace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Antykoncepcja-Słonce-plamy..duze niescisłosći:/
przebarwienia mogą się pojawić nawet po kilku latach. a jeśli musisz pracować na słońcu, to porządne filtry i ich reaplikacja. co do opalonych aktorek... chyba ciągle jest moda na opalone ciało, ale można to osiągnąć dzięki kosmetykom, tym bardziej w TV czy na zdjęciach. chociaż po niektórych widać, że przesadziły z solarium - i widać to nie tylko po kolorze opalenizny, ale po ich zmarszczkach. a blade też jest piękne, vide: Nicole Kidman.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z poprzedniczką że przebarwienia moga pojawić sie po kilku latach. Ja tez przez ponad trzy lata brania tabletek olewałam sprawe a w kolejne wakacje nabawiłam sie takich plam ze długo je likwidowałam, na czole, na szyi i pod nosem. Na szczęście tabletki odstawilam bo uważam osobiście że to niestety ale samo zło (mądra po szkodzie ale lepiej później.....) Teraz nie mam żadnych problemów ze skutkami opalania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pytan: dlaczego INNI nie maja przebarwien a wyleguja sie na sloncu,lykajac garsciami ![]() Coz, niektorzy tak maja. Ja sie do nich nie zaliczam - lykalam tabletki, na slonce sie nie wystawialam, chronilam sie filtrem (no, przyznajmy, nie 50+spf LRP czy Avene jak teraz ale i tak lepsze to bylo niz nic) I mam kilka przebarwien. Tabletek nie lykam od kilku juz lat (4-5?), tyle samo sie chronie filtrem juz tym razem maxymalnym i stabilnym, przebarwienia przybladly ale nadal sa. Kto powiedzial, ze zycie musi byc sprawiedliwe? ![]() I tak mamnie najgorzej, bo mam dobra cere, a przebarwienia sa wielkosic malutkich piegow i jest ich sztuk 3 a nie jak u moich kolezanek - cale policzki w brazowe plamy. Nie chronia sie nic a nic, tylko sie pytaja co robie, ze mam taka ladna cere. Kiedy mowie, ze uzywam filtra spf 50+ to nie chca wierzyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jeszcze a propos plasterkow anty - dziwie sie temu wystawianiu plasterkow na dzialanie promieni slonecznych - oslabiaja dzialanie substancji chemicznych imitujacych hormony. Ja bym nie ryzykowala...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To dośc ciekawe,gdy czytam,że modelki(i wszyscy w Hollywood)nawet przed wyjsciem do skrzynki pocztowej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja mam wlaśnie takie plamy -biorę tabletki triquilar
musze je brac niewiem jak dlugo jeszcze używam acne derm troche schodzi do solarium juz nie chodze 3 lata
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
U mnie tez pojawiły sie plamy po tabletkach. 2 lata temu zeszły bez problemu po potraktowaniu ich Mela D LRP. Wszystkie równiutko. Szczęśliwa, olałam sprawę, 2 urlopy na nurkowaniu w Egipcie na normalnych filtrach, i klops ... Plamki wyszły mi po roku od cudownego urlopu. Tym razem nie jest mi już tak łatwo sobie z nimi poradzić. Tabletki oczywiście wyrzuciłam do kibla i zgadzam się z Sylwiastą, że już nigdy więcej (chyba że ostateczność), bo dzięki nim mam jeszcze cellulit na moim chudym tyłku, a ponadto byłam wiecznie rozdrazniona, nerwowa, miewałam spadki nastroju etc. Odstawiłam i od 4 mcy czuję się świetnie. Radzę nie eksperymentować i naprawdę się chronić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.