Antykoncepcja-Słonce-plamy..duze niescisłosći:/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-20, 11:43   #1
aniolek19
Raczkowanie

Question

Antykoncepcja-Słonce-plamy..duze niescisłosći:/

Wiem-to oczywiste,zazywasz leki Światłoczułe(a wiec antykoncepcyjne)-narazasz sie na plamy,przebarwienia,itp.. .generalnie zakaz"opalania" w solarium i na Słońcu.
Bardziej ciekawe są duze"nieścisłości"w tym temacie...Czemu tak jest,ze u mnie ok.70%koleżanek stosuje tabletki antykoncepcyjne lub inne anty-słoneczne,co roku chodzimy sie opalać(i to intensywnie)i żadna nie dostała plam???Ba..wszyscy wiedza o tym przeciwskazaniu-nikt go nie obchodzi???
Druga sprawa-czemu znane modelki,aktorki(nawet te reklamujace plasterkisa opalone-i to intensywnie.a wiadomo to co w mediach-to póxniej w głowach dziewczyn???
Kolejna sprawa-ok,można sobie odpuscic to całe opalanie,ale co mam zrobic gdy zazywam antykoncepcje ale.pracuje np.w Egipcie,Majorce.praca jest na powietrzu przy bardzo duzym nasłonecznienu..Czy wtedy mam odstawić tabletki???A moze zmienic praceDziekuje za odpowiedzi.Proszę o konkretne odpowiedzi.
aniolek19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 11:55   #2
justa79
Zakorzenienie

GG do justa79
Dot.: Antykoncepcja-Słonce-plamy..duze niescisłosći:/

przebarwienia mogą się pojawić nawet po kilku latach. a jeśli musisz pracować na słońcu, to porządne filtry i ich reaplikacja. co do opalonych aktorek... chyba ciągle jest moda na opalone ciało, ale można to osiągnąć dzięki kosmetykom, tym bardziej w TV czy na zdjęciach. chociaż po niektórych widać, że przesadziły z solarium - i widać to nie tylko po kolorze opalenizny, ale po ich zmarszczkach. a blade też jest piękne, vide: Nicole Kidman.

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 16:07   #3
Athenka
Raczkowanie

Zgadzam sie z poprzedniczką że przebarwienia moga pojawić sie po kilku latach. Ja tez przez ponad trzy lata brania tabletek olewałam sprawe a w kolejne wakacje nabawiłam sie takich plam ze długo je likwidowałam, na czole, na szyi i pod nosem. Na szczęście tabletki odstawilam bo uważam osobiście że to niestety ale samo zło (mądra po szkodzie ale lepiej później.....) Teraz nie mam żadnych problemów ze skutkami opalania.
Athenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 21:22   #4
Sylwiasta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolek19
Druga sprawa-czemu znane modelki,aktorki(nawet te reklamujace plasterkisa opalone-i to intensywnie.a wiadomo to co w mediach-to póxniej w głowach dziewczyn???
Aha :ekhem: w takim razie polecam grzebnac w sieci za zdjeciami Brigitte Bradot - jak wygladala slicznie opalona za mlodu i jak wyglada teraz, po tych wszystkich latach opalania. Chyba nie trzeba komentowac...

Co do pytan: dlaczego INNI nie maja przebarwien a wyleguja sie na sloncu,lykajac garsciami tabletki anty.
Coz, niektorzy tak maja.
Ja sie do nich nie zaliczam - lykalam tabletki, na slonce sie nie wystawialam, chronilam sie filtrem (no, przyznajmy, nie 50+spf LRP czy Avene jak teraz ale i tak lepsze to bylo niz nic)
I mam kilka przebarwien.
Tabletek nie lykam od kilku juz lat (4-5?), tyle samo sie chronie filtrem juz tym razem maxymalnym i stabilnym, przebarwienia przybladly ale nadal sa.
Kto powiedzial, ze zycie musi byc sprawiedliwe?

I tak mamnie najgorzej, bo mam dobra cere, a przebarwienia sa wielkosic malutkich piegow i jest ich sztuk 3 a nie jak u moich kolezanek - cale policzki w brazowe plamy. Nie chronia sie nic a nic, tylko sie pytaja co robie, ze mam taka ladna cere.
Kiedy mowie, ze uzywam filtra spf 50+ to nie chca wierzyc.
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 21:24   #5
Sylwiasta
Zadomowienie

Jeszcze a propos plasterkow anty - dziwie sie temu wystawianiu plasterkow na dzialanie promieni slonecznych - oslabiaja dzialanie substancji chemicznych imitujacych hormony. Ja bym nie ryzykowala...
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 10:23   #6
aniolek19
Raczkowanie

To dośc ciekawe,gdy czytam,że modelki(i wszyscy w Hollywood)nawet przed wyjsciem do skrzynki pocztowej smaruja sie filtrami-blockerami(!)najsilniejsz ymi jakie moga byc.A potem -np.tydzień później ta sama"gwiazda'jest brazowa(nawet gdy jest blondynką,częsteo w gazetach potem można obejrzeć zdjecia papparazich,gdzie te same sławy opalaja sie praktycznie bez niczego.Rozumiem-moze to samoopalacze itp.Ale czemu sie tego nie uwzględnia?!A potem dziwić sie,ze tylu chorych ma czerniaka:/Mniejsza z tym..Ale co zrobic jeśliMUSIMYbyc na Słoncu(i to ostrym)i MUSIMYbrać tabl.anty???Co wtedy???
aniolek19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 10:34   #7
silvja
Raczkowanie

GG do silvja

ja mam wlaśnie takie plamy -biorę tabletki triquilar
musze je brac niewiem jak dlugo jeszcze używam acne derm troche schodzi
do solarium juz nie chodze 3 lata

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-22, 14:17   #8
moniga
Rozeznanie

U mnie tez pojawiły sie plamy po tabletkach. 2 lata temu zeszły bez problemu po potraktowaniu ich Mela D LRP. Wszystkie równiutko. Szczęśliwa, olałam sprawę, 2 urlopy na nurkowaniu w Egipcie na normalnych filtrach, i klops ... Plamki wyszły mi po roku od cudownego urlopu. Tym razem nie jest mi już tak łatwo sobie z nimi poradzić. Tabletki oczywiście wyrzuciłam do kibla i zgadzam się z Sylwiastą, że już nigdy więcej (chyba że ostateczność), bo dzięki nim mam jeszcze cellulit na moim chudym tyłku, a ponadto byłam wiecznie rozdrazniona, nerwowa, miewałam spadki nastroju etc. Odstawiłam i od 4 mcy czuję się świetnie. Radzę nie eksperymentować i naprawdę się chronić
moniga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości