![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z graczem
Witam, jestem w związku od 2 lat, wszystko jest ok poza jednym. Mam wrażenie, że mój chłopak mnie oszukuje. Sytuacja wygląda tak, że w zależności od tego w co gra, wydaje na grę pieniądze. I to samo w sobie nie powinno mnie obchodzić bo to jego pieniądze i nic mi do nich. Ostatnio gra w LOLa, zapytałam się go skąd ma tyle nowych skórek - powiedział, że ze skrzynek z gry. Nie znam się na tym, w każdym razie wydało mi się to podejrzane żeby w tak krótkim czasie przybyło mu kilka nowych akurat jak mnie nie ma i akurat do takich postaci, które lubi. Poza tym po jakimś czasie zapytany o tą samą postać powiedział że ma bo zdobył jakoś te punkty za które się to kupuje = sprzeczność. Stąd moje pytanie - jak mogę się upewnić że mój chłopak mówi prawdę? Bo jeśli teraz miałby kłamać na ten temat to kto wie co będzie później...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z graczem
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Skórki kupuje sie tylkl za pieniądze, nie ma możliwości za zdobyte pkt. Ze skrzynek mozliwe ale trzeba ich bardzo duzo by cos fajnego dostać. Z tym ze skrzynki można kupić, czylo niby mowi prawde, ale...
nadane z dziupli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ogólnie jeśli to jest częste to jest to problem, natomiast jeśli chodzi tylko i wyłącznie o LoLa to mogę pomóc. Wygląda to tak, że skrzynki dostaje się za dobrą grę - jeśli gra naprawdę dużo to jest w stanie ich namnożyć, tak samo klucze do otwierania ich jeśli wygrywa te gry. Jeśli chodzi o coś innego do postaci oprócz skinów (skórek) to mogło mu jeszcze z punktami chodzić o tokeny postaci - ale one dają tylko wstążeczki.
Prawda jest taka, że mógł mieć farta i te rzeczy rzeczywiście ze skrzynek dostać (ale one są LOSOWE), a mógł też i na skrzynki kasę wydać i je dokupić "nadprogramowo". PS. Ostatnio był spersonalizowany sklep Halloweenowy dla każdego z obniżkami na kilka losowych skinów, przeważnie wybieranych przez częstotliwość grania, wiec to też mogło być to i mógł kupić ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez ehed Czas edycji: 2017-01-10 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dzięki za podpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A duuużo gra?
Spokojnie może dostawać skrzynki za grę - 1 skrzynka na postać w sezonie. Możesz sprawdzić czy w ogóle jakieś skrzynki zdobył. Mógł również 'kupić' RP za punkty np ze strony lub wymienić punkty payback. Robiłaś od początku jazdy za wydawanie pieniędzy na gry?
![]() |
#8 |
Copyraptor
|
Ale w sumie co Cię obchodzi na co on wydaje swoje pieniądze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Hmm niby wydaje swoje pieniądze i tak dalej, ale ja wolałabym wiedzieć, że mój facet ślepo pakuje forsę w takie bzdury. Raz, drugi spoko, rozrywka. Ale jak to się powtarza to cóż, dla mnie facet nie rokuje. Równie dobrze mógłby na radio Maryja słać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;67324276]Hmm niby wydaje swoje pieniądze i tak dalej, ale ja wolałabym wiedzieć, że mój facet ślepo pakuje forsę w takie bzdury. Raz, drugi spoko, rozrywka. Ale jak to się powtarza to cóż, dla mnie facet nie rokuje. Równie dobrze mógłby na radio Maryja słać.[/QUOTE]
Ciekawe jakbyś sie poczuła gdyby Twoj facet tak skomentował twoje hobby. nadane z dziupli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Copyraptor
|
No mógłby, i co? Są kobiety, które wydają kupę kasy na lakiery do paznokci i mają ich dziesiątki, albo perfumy. A gość gra i ma ochotę wydawać kasę na skórki do gry. W czym to niby jest takie naganne?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;67324276]Hmm niby wydaje swoje pieniądze i tak dalej, ale ja wolałabym wiedzieć, że mój facet ślepo pakuje forsę w takie bzdury. Raz, drugi spoko, rozrywka. Ale jak to się powtarza to cóż, dla mnie facet nie rokuje. Równie dobrze mógłby na radio Maryja słać.[/QUOTE]
a jakby wydawał identyczne kwoty na np. książki? albo na snowboard? albo na wędkowanie? gdzie jest granica "rokowania" i "nie rokowania" ![]() ja mam w sypialni wystawkę perfum i lakierów hybrydowych o nieprzyzwoitej wartości - czy mój TZ powinien mnie rzucić bo wydaję kasę (którą sama zarobiłam) na bzdury ![]() autorka nie napisała żadnych konkretów a ważne kwestie to chociażby: - mieszkają razem? mają wspólny budżet? - chłopak ma jakieś życie poza grą? normalnie spotyka się z autorką czy może zaczął ograniczać kontakty ze światem zewnętrznym przez grę? - chłopak zarabia? ma jakieś długi czy inne problemy finansowe? nie wiemy czy chłopak sobie po prostu lubi pograć i traktuje to normalnie (moim zdaniem rozsądny poziom wydatków na "bzdury" jest akceptowalny i jak kogoś zwyczajnie stać to czemu by nie sprawić sobie przyjemności) i ma dziewczynę z zapędami do kontroli portfela czy może facet przestał z domu wychodzić i zapomina rachunków płacić bo przywiązał się do komputera - a rozróżnienie tych dwóch kwestii trochę zmienia w odbiorze całej sytuacji tymczasem autorka wpadła na wizaż zapytać jak może faceta przyszpiegować no bo przecież ustalenie czy ładuje kasę w grę jest nieco trudniejsze niż klasyczne przegrzebanie historii telefonu/maila/facebooka ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Współczuję, chłopak 2 lata w związku i nie może sobie skórek w grze kupić. Za własne pieniądze jak mniemam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Tęczowa Jaszczurka
|
Oj, już się tak nie czepiajcie—autorka sama powiedziała "I to samo w sobie nie powinno mnie obchodzić bo to jego pieniądze i nic mi do nich". W temacie chodzi o to, że prawdopodobnie chłopak ją okłamał, i co ma z tym fantem zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Inez
|
To ja się wypowiem z perspektywy gracza. Różne wirtualne przedmioty mogą być albo tanie i stosunkowo łatwo można je zdobyć, ale są też przedmioty za miliony monet. Jeśli gra się dużo, to normalne, że chciałoby się mieć coś ekstra (jak jeżdżę konno wolę mieć piękny odjechany czaprak, mimo że jakiś szaro bury przeciętniak też da radę).
Pragnę zwrócić uwagę, na to, że gry mogą być pasją, albo chociaż przyjemnością. Dokładnie tak samo jak gra w nogę albo czytanie książek. Ludzie niestety nie rozumieją graczy, a to hobby jak każde inne. Mi było by strasznie przykro, gdyby mój facet uważał moje hobby za gorsze. To strasznie dziwne, że po 2 latach związku ten biedny chłopak nie może wydać swoich pieniędzy na coś, co lubi, bo jego dziewczyna nie traktuje tego poważnie. Tak samo nie wyobrażam sobie, że partner przegląda mi historię zakupów na prywatnym koncie. No ludzie! Przecież to tak samo jakby przejrzeć komuś telefon albo Facebooka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem gdzie widzicie problem, że wg mnie coś jest nie do zaakceptowania. Chyba każdy ma jakieś swoje standardy dot. faceta? Chyba że Wy nie macie i bierzecie jak leci. Wszystko jest do zaakceptowania jeśli jest się w tym temacie szczerym, a partner akceptuje takie fisie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Sama jestem graczem, mój TŻ również (gramy nie tylko w LOLa) i jakoś tak smutno mi się zrobiło... Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś wypominał mi, że kupiłam sobie coś tam w grze za daną kwotę. Zarabiam, więc 50-150 zł miesięcznie mnie nie zbawi, a takie dodatki to fajna sprawa i w jakimś stopniu dają frajdę z gry.
Dlatego nie rozumiem w czym leży problem autorki? Ile kasy wydaje Twój facet na gry (mniej więcej)? Pracuje? Stać go na to? To hobby jak każde inne... Wkurza mnie nierozumienie tego ![]() Mój facet często mnie namawia na zakup czegoś, gdy widzi, że jaram się np. jakimś nowym skinem/totemem czy ikonką. Tym bardziej, że wie iż ja poza tym nie wydaję kasy na pierdoły.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Mieszkamy razem i jak mówię - nie mam nic przeciwko wydawaniu pieniędzy na grę, nie o to mi chodzi. Sama gram w wota, hs, cs i inne w zależności od chęci i wiem, że to hobby jak każde inne. Nie robiłam mu z tego powodu jazd - raczej z zainteresowaniem patrzyłam na wszystkie nowości, a czasem sama coś kupowałam (nie da się ukryć, że mam parę czołgów premiium w garażu). Mój chłopak nie pracuje - pieniądze dostaje od rodziców. W lola zaczął grać niedawno - ja też trochę pograłam ale mnie to nie wciągnęło. Po postu to co mówi wydało mi się mało prawdopodobne - wcześniej nie miał prawie nic teraz jakieś nowości co chwile. To wzbudziło mój niepokój. Zastanawiam się głownie nad tym, dlaczego mnie mógł okłamać (jeśli faktycznie skłamał tak jak mówi mi to intuicja) a nie ile pieniędzy na co wydaje...
I nie wiem ile pieniędzy wydaje średnio bo tego nie śledzę, ale przybyło mu 6 skórek nowych w ciągu tygodnia. Edytowane przez Rodoina Czas edycji: 2016-11-09 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Możliwe, że wydropił te skiny ze skrzynek. Wszystko zależy od tego ile gra i czy za każdym razem inną postacią.
Może po prostu usiądź i z nim porozmawiaj, że obawiasz się iż wydaje za dużo pieniędzy na gry, tym bardziej, że nie ma pracy a utrzymują go rodzice. My niewiele możemy zrobić. Ewentualnie jak odejdzie od komputera to sprawdź (tak jak ktoś pisał powyżej) historię zakupów. Wtedy się dowiesz czy ściemnia, czy jednak mówi prawdę.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Gdyby nie spowolnione PD to jeszcze pewnie bym nawalał w Old republic :3 Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-11-09 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Ej, ale on mógł mieć zwykłe szczęście - skoro gra od niedawna, testuje postacie, wydropił skrzynki i klucze to może brał skiny jak leci.. sama w pewnym momencie miałam ich tyle, ze po zniszczeniu niektórych (ehhhh jak to trudno wytłumaczyc ;P ) żeby mieć takie jakby punkty odblokowałam na raz chyba ze 4. Zupełnie nic przy tym nie płacąc. Poza tym to nie są jakieś kolosalne kwoty zeby kupić RP, jestem pewna że niebotycznie więcej niejedna kobieta wydaje na swoje kosmetyki w miesiącu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawa wygląda tak, że to loteria, mam znajomego, któremu non stop coś fajnego wypada, ja mam skórki do postaci, których nie lubię. Kwestia szczęścia. Bo rozumiem, że martwisz się tylko tym, że chłopak cię okłamuje, tak? ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Teoretycznie można też dostać w prezencie od znajomego. ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;67324276]Hmm niby wydaje swoje pieniądze i tak dalej, ale ja wolałabym wiedzieć, że mój facet ślepo pakuje forsę w takie bzdury. Raz, drugi spoko, rozrywka. Ale jak to się powtarza to cóż, dla mnie facet nie rokuje. Równie dobrze mógłby na radio Maryja słać.[/QUOTE] Na co na przykład mądrze jest wydawać pieniądze twoim zdaniem? Tak serio pytam. Edit. Sorry, pomylił mi się nick autorki wątku.
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2016-11-09 o 18:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Teemoing był spersonalizowany sklep z obniżkami - mógł za te 400 RP kupić dwa (przy dobrych wiatrach) skiny do postaci, którymi często gra. Trzecia fajna skórka wypadła mu z tej pierwszej skrzynki. Zostały trzy. Nie widzę przeszkód, żeby w ciągu miesiąca wylosować trzy fajne skórki z hextechu, jeśli się ma szczęście (zwłaszcza, że im krócej się gra, tym łatwiej się zdobywa). Najwyżej kupił trochę RP i mu głupio było, to się nie przyznał. ![]() Jeśli załapał się jeszcze na project hextech (nie pamiętam, ile czasu temu to było, o pamiętam - pod koniec lipca, początek sierpnia) to mógł spokojnie wylosować jakiegoś Project skina i "kupić" za blueprinty, które też się losowało. ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Cóż, jeżeli gra od niedawna, to pewnie Cię okłamał - wnioskuję to jako gracz LoLa (marne szanse na tyle skórek, bo pewnie nie ma zbyt wielu postaci i nie dostaje tak często kluczy i skrzynek; szczególnie że na początku nie za wiele się ogarnia). Ja bym zapytała jeszcze raz, wydaje mi się, że facet poczuł się przyparty do ściany i wymyślił na prędce wymówkę, żebyś nie była zła (czego nie popieram).
Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2016-11-09 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;67360526]Cóż, jeżeli gra od niedawna, to pewnie Cię okłamał - wnioskuję to jako gracz LoLa (marne szanse na tyle skórek, bo pewnie nie ma zbyt wielu postaci i nie dostaje tak często kluczy i skrzynek; szczególnie że na początku nie za wiele się ogarnia). Ja bym zapytała jeszcze raz, wydaje mi się, że facet poczuł się przyparty do ściany i wymyślił na prędce wymówkę, żebyś nie była zła (czego nie popieram).[/QUOTE]
A co z darmowymi skórkami? Przecież Dreadknight Garena, Riot Girl Tristanę i Unchained Alistaira (chyba, bo w 100% pewna nie jestem) dostaje się za polubienie czegośtam, Facebooka, Youtube'a i Twittera chyba... No to już są trzy darmowe dla nowego gracza. Ja tam nie wiem, jak było. Ale wnioskuję, że facet nie miał powodu, żeby kłamać (jeżeli autorka rzeczywiście się nie czepia w ogóle i sam jej pokazał), a fuksa mógł mieć, żeby dwie skórki akurat upolować, z czego jedna mogła być na promocji i kupiona za te darmowe 400RP na dzień dobry.
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Te które wymieniłeś nawet ja mam i wiem że są za darmo
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.