Logistyka politechnika rzeszowska - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 14:23   #1
mainly
Przyczajenie

Logistyka politechnika rzeszowska

Witam wszytskie wizażanki
Mam problem, mianowicie wybieram się na logistykę na PRZ i w związku z tym mam kilka pytań:
-Czy ciężko się tam dostać z maturą podstawową? Jakieś progi, ile osób na miejsce?
-Czy jeśli miałam matematykę na poziomie podstawowym to przy większym wysiłku poradzę sobie z materiałem?
-Faktycznie aż tak ciężko jest się tam utrzymać?

Słyszałam, że ten kierunek to jeden z prostszych na PRZ, studenci budownictwa i lotnictwa określają go jako "gry i zabawy". Jednak obawy są.
Dodam, że dosyć dobrze się uczyłam w liceum.

Proszę o pomoc
mainly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 15:33   #2
czekoladowa lala
Raczkowanie

Dot.: Logistyka politechnika rzeszowska

Ja tez chce iść ale na UR, kierunek zarządzanie
Ktoś cos wie na ten temat? szukam kierunku dziennikarstwo ale filologia mnie nie przekonuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czekoladowa lala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 14:31   #3
mainly
Przyczajenie

ktoś? coś?

chyba nikt nam nie pomoże
mainly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 14:36   #4
czekoladowa lala
Raczkowanie

Chyba nie xd

czekoladowa lala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 17:58   #5
izaabell
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czekoladowa lala Pokaż wiadomość
Ja tez chce iść ale na UR, kierunek zarządzanie
Ktoś cos wie na ten temat? szukam kierunku dziennikarstwo ale filologia mnie nie przekonuje

Na UR jest zarządzanie? Pierwsze słyszę, chyba ze od tego roku.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mainly Pokaż wiadomość
Witam wszytskie wizażanki
Mam problem, mianowicie wybieram się na logistykę na PRZ i w związku z tym mam kilka pytań:
-Czy ciężko się tam dostać z maturą podstawową? Jakieś progi, ile osób na miejsce?
-Czy jeśli miałam matematykę na poziomie podstawowym to przy większym wysiłku poradzę sobie z materiałem?
-Faktycznie aż tak ciężko jest się tam utrzymać?

Słyszałam, że ten kierunek to jeden z prostszych na PRZ, studenci budownictwa i lotnictwa określają go jako "gry i zabawy". Jednak obawy są.
Dodam, że dosyć dobrze się uczyłam w liceum.

Proszę o pomoc
Moja koleżanka tam poszła, zdaje się ze dostała się bez problemu, warto mieć jeszcze coś dodatkowego bo z tego co wiem z tamtego roku to na politechnice liczą się punkty nawet z polskiego. Z podstawową matmą chyba całkiem nieźle sobie radzi. A progi zależą od rocznika, jak wyjdą matury no i od limitu miejsc
izaabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-04, 13:20   #6
dorkub
Raczkowanie

odświeżam temat

Jest tu ktoś kto aktualnie studiuje logistykę (najlepiej zaocznie?) Czy przy zdawaniu matury podstawowej plus geografia i WOS w miarę dobrymi wynikami jest szansa dostać się na zaoczne? Jak wysokie jest czesne na tym kierunku?
dorkub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-05, 01:22   #7
geek1
Przyczajenie

Stosunkowo łatwo jest sie dostać 70 % z wszystkich czterach przedmiotow nawet na podstawie powinny wystarczyc.Tu sa progi z roku 2k12 https://www.facebook.com/Politechnik...44048429004826
Nie ma co prawda logistyki ale jest pokrewny transport.Progi w tym roku tez nie powinny byc wygorowane chyba ze naprawde matury byly takie latwe lub jest malo miejsc na tym kierunku.
geek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-06, 15:50   #8
metalhead280
Przyczajenie

Ja studiuję logistykę na PRz. Oprócz rozszerzonej geografii i polskiego nie zdawałam nic więcej dodatkowo i dostałam się w pierwszym terminie. Nie wiem jak będzie w tym roku z rekrutacją.
Jeśli chodzi o poziom matematyki to jest do nauczenia się, ale trzeba posiedzieć trochę samemu w domu nad tym czasami więc myślę że sobie poradzisz.
Jeśli chodzi o utrzymanie się to jeśli nie będziesz olewać studiów dasz radę. Pierwszy semestr dla mnie z perspektywy czasu był jak przedłużenie liceum bo była praktycznie sama teoria do opanowania. Teraz drugi semestr jest całkowicie inny, są prawie same laboratoria, konkrety trzeba się sporo uczyć. Niektóre przedmioty są dosyć ciężkie. Zobaczymy po egzaminach
metalhead280 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-19, 12:39   #9
daria05
Raczkowanie

Cześć odświeżam temat i mam pytanie był ktoś może na praktykach w firmie Metalzbyt w Rzeszowie w dziale Logistyki? Wiem, że co jakiś czas dodają ogłoszenie o praktykanta i jestem ciekawa, czy ktoś już tam odbywał praktyki i jak one wyglądają
daria05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości