|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Samopoczucie a prolaktyna
Dwa tygodnie temu połknęłam omyłkowo 3 tabletki parlodelu (lek na obniżenie prolaktyny). Moja mama przełożyła swoje tabletki do innego opakowania i byłam przekonana, że połknęłam no-spę. Po 2-3- godzinach zaczęłam fatalnie się czuć, miałam mdłości, o mało nie zemdlałam. Objawy te przeszły mi następnego dnia, lecz nagle pogorszył się stan mojej cery i ogólne samopoczucie. Tak jest do tej pory, czuję się rozbita, przygnębiona, nie wiem co się ze mną dzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samopoczucie a prolaktyna
Raczej na pewno ,połknięte tabletki mają wpływ na twoje samopoczucie ,wygląd.Są to tabletki stosowane na różne dolegliwości,jak np.zanik miesiączkowania,niepłodno ść,choroba Parkinsona,zbyt wysokie wytwarzanie hormonu wzrostu w organizmie.Efekty uboczne to,zawroty głowy,ból żołądka,ból głowy,zmęczenie ,wymioty,zaparcia.W razie pojawienia się następujących objawów należy udać się bezzwłocznie do lekarza:zapalenie stóp lubkostek,przyśpieszone,m ocniejsze bicie serca,niepokój,nagły,nies podziewany mokry katar.Tabletki te mają także na zaburzenia cyklu miesięcznego,pomimo,że wzięłaś tylko 3 tabletki może się opóznić,co zresztą pisałaś.
Myślę,że powinnaś jak najszybciej udać się do lekarza,gdyż z ulotki widzę,że są to dość mocne tabletki,nawet jeśli wzięłaś je tylko 3 jednorazowo,to na pewno miały wpływ na twój organizm. Dziwne jest to,że po wpisaniu ich nazwy w google ,znalazłam o nich informacje tylko na stronach hiszpańskich.Czy te leki są dostępne w Polsce,czy trzeba je sprowadzać? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Fresa, dziękuję za odpowiedź. Co do parlodelu to jest dostępny w Polsce (oczywiście na receptę), choć nie jest zbyt popularny, pewnie ze względu na cenę (miesięczna kuracja to koszt około 80zł, więc lekarze przepisują bromergon za ok. 6zł). Niestety moja mama z jakiś względów nie może brać bromergonu.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() ![]() ![]() No tak, 20 euro to jednak w Polsce dużo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.