|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Szaro, buro... czy ponuro?
Mam taki trochę bury humor, więc buro mi się maluje. Kosmetyki, którymi malowałam są na zdjęciu. Zamierzałam nie pokazywać twarzy całej, bo znowu mi się cera buntuje, ale uznałam, że dziś to mi i tak już wszystko jedno
![]() Kosmetyki: 1. Podkład kryjący matujący AA 2. Korektor Miss Paloma 3. Puder matujący Hean Mega Colour 4. Puder brązujący Bell 4Visions (spadł kiedyś i się troszkę pokruszył ![]() 5 - 6. Pod łukiem brwiowym i na ruchomej powiece dwa cienie wymieszane 7 - 8. W załamaniu również dwa wymieszane - paleta RR. 9. Kredka do brwi Oriflame (pożarta przez moje bydlę... ![]() 10. Cień położony na brwi (paleta Oriflame) 11. Tusz stylista Avon (nie polecam, zawiodłam się) 12. Pomadka z palety RR Jedno zdjęcie (trzecie całej twarzy) zrobiłam z ciemnymi ustami, ale jakoś nie mogę się do ciemnych ust przekonać. pierwsze całej twarzy jest z pomadką RR, drugie jedynie z odrobiną podkładu na ustach. Niektóre zdjęcia są "powalającej" jakości, wiem... mój aparat też ma kiepski dzień. P.S. Na niektórych fotkach wyszło tak, jakby jedno oko było wymalowane, hm... ciemniej i chłodniejszymi odcieniami. W rzeczywistości to wina oświetlenia, jakoś krzywo się ustawiłam chyba do tych fotek. P.S.2. Drugą fotkę całej twarzy musiałam przemielić przez PSa, bo nawet nie zauważyłam, że mi się pomadka na brodzie odbiła ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szaro, buro... czy ponuro?
Makijaż wyszedł dość delikatnie, w odcieniach brązu go widać u mnie.
![]() Z tą ciemną pomadką, to tak róznie, bo zdjęcia są słabej jakości no i głowa jest mocno pochylona. W tym wypadku lepsze byłoby zdjęcie na wprost przy dziennym świetle.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ładnie i delikatnie na powiekach. Ta ciemna pomadka chyba nie pasuje. Lepiej jakiś jasny błyszczyk.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Cieniowanie i kolorki bardzo mi się podobają.
Ale mam kilka zastrzeżeń-przydałoby się więcej jasnego cienia pod łukiem brwiowym dla podniesienia brwi- takie proste nadają twarzy smutny wygląd. Odrobinę więcej korektora przy skrzydełkach nosa.I ewentualnie biała kredka do wewnętrznej dolnej powieki.I mocniejsze górne rzęsy. Wiem że się czepiłam- to dla Twojego dobra ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Pomadko - tak, brązy tylko takie bure, błotne, a na dodatek u mnie na monitorze wyglądają, jakby jedno oko było inaczej wymalowane. Przodem nie chciałam się pokazywać, bo moje siano na głowie mi nie pozwalało do końca
![]() ewa.nea - rzeczywiście ciemna nie pasuje, a ta to już w ogóle - jej kolor to taki neutralny brąz, a wyszedł... bordowy ![]() Ogólnie dziękuję za opinie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem jak dla mnie szczerze mowiac wygladasz za smutno i za ponuro... sam makijaz jest ok i przy zamknietych powiekach widac ladne cieniowanie no ale nie wiem nie przekonuje mnie to nastepny makijaz poprosze zywszy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Karolcia - jak dla mnie możesz się czepiać cały czas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
smileofangel - obiecuję następny bardziej żywiołowy i uśmiechnięty
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
No to proszę mi tu więcej nie płakać- poczekamy aż kredeczka przyjdzie i poczarujemy dalej
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kolory cieni ładne, ale nie podoba mi sie to, że ciemny cień jest aż tak bardzo wyciągnięty na boki, sięga aż brwi. Powtórzę za Dziewczynami, usta nie pasuja kolorystycznie do reszty twarzy. I nie płakać mi tu proszę, szkoda takich ładnych oczek na płakanie
![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Karo-la - ona to chyba w życiu nie przyjdzie
![]() ![]() YenneferD - na pierwszych trzech zdjęciach są różne kolory ust, wiem jedno: ciemne nie pasują w ogóle. A co do płakania, to pochlipę sobie jeszcze do momentu, aż dostanę się na studia i będę mogła odetchnąć ![]() Dzięki dziewczyny za opinie ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie podoba
![]() usmiechnij sie! ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładnie wycieniowałaś powieki, kolory ładnie się łaczą ze soba - jest naturalnie i ładnie.
![]() Niestety nie podobają mi się zupełnie usta - za ciemne, matowe. O wiele ładnie wyglądałabyś w jasnym, opalizującym błyszczyku. I usmiech poprosze ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
jejku jak mi sie Twoje oczeta podobaja.moim zdaniem kolor cieni swietnie pasuje do nich.
powodzenia.trzymam kciuki zebys sie dostala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Rei - moja Ty mordeczko, dziękuję
![]() ![]() maja55 - dziękuję ![]() ![]() ![]() comilon - dzięki, bardzo mi miło ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
O kruca, ale Was wycałowałam
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ale ogólnie ładnie.. szczególnie cieniowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
oczy są ładne, ale miejsce pod łukiem zrobiłabym naturalne, niepotrzebny jest tam cień (chyba że jasny beż, nie połyskujący)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Witaj. oczka mi się podobaja tylko by mocniej wytuszowała rzęsy. natomiat kolorek szminki mi tu nie pasuje moze jak by była barzdiej naturalna albo sam błyszczyk hmm? pozdrowionka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.