|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak to jest w koncu z podkladami?
Zastanawiam sie nad kupnem jakiegos podkladu bo nie jestem zadowolona z kolorytu mojej buzi (jest nierowny). Zawsze myslalam ze uzywanie podkladow, fluidow itp. przyspiesza starzenie sie skory i ja ogolnie oslabia. Czy tak jest rzeczywiscie? Mam 19 lat i cere miaszana (troche tradzikowa), czy stosowanie podkladu przyspieszylo by proces starzenia sie skory? Jakie podklady polecacie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Jak to jest w koncu z podkladami?
Nie wiem skad masz takie wiadomosci,nie sadze,ze podklad powoduje starzenie.Uzywam rozne podklady od paru dobrych lat i wydaje mi sie,ze mam czystsza skore i na pewno lepiej chroniona.Nie uzywam podkladow z gornych polek,lubie Loreala-ideal balance,choc wczesniej uzywalam cashmere perfekt i jak dla mnie mial lepsze kolory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jaki kolor podkladu jest dobry dla jasnej karnacji, w chlodnym odcieniu z popekanymi czerwonymi naczynkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Czytalam juz nie pamietam dobrze gdzie ze podklad zatyka pory i nie pozwala skorze oddychac, przez co szybciej sie starzeje. Czyli to nie prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Każdy źle dobrany podkład może być dla cery szkodliwy. Niektóre mają tendencję do zapychania porów i powodowania wysypu niespodzianek. Ale nawet i to jest kwestią całkowicie indywidualną. Najlepiej sprawdzić każdy podkład na sobie, prosząc chociażby o próbkę w Sephorze, czy znajdując takową w gazecie (w ostatnim Cosmo jest próbka Dream Matte Mousse). Poza tym polecam lekturę KWC, tam dziewczęta opisują, które z podkładów są mocno komodogenne, a które nie
![]() Co zaś do starzenia się skóry to współczesne podkłady oparte są na nowych technologiach. Każdy nowy jest lżejszy od poprzedniego, wzbogacony o różne substancje odżywcze, czy nawilżające. Niejednokrotnie polepszają stan skóry właśnie dzięki składnikom, które zawierają. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
PS Do cery mieszanej, o ile masz tendencję do świecenia się w strefie T, polecam podkłady matujące. Niektóre z nich co prawda mogą wysuszać skórę, ale regularne stosowanie kremu nawilżającego niweluje problem, a cały dzień możesz cieszyć się ładną cerą. Na dodatek przeważnie mają mocniejsze właściwości kryjące i potrafią poradzić sobie z przebarwieniami i wyrównywaniem kolorytu. (Sama mam mieszaną cerę, więc po części z obdukcji znam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A jaki podklad moglabys mi polecic? Mam cere mieszana z drobnymi przebarwieniami i rozszerzonymi porami na policzkach. Najlepiej jakis lekki, amtujcy i kryjcy
![]() Zastanawiam sie nad L'Oreal-em np. http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ails&itemid=21 albo http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=447 Sama juz nie wiem, za duzy wybor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Podkłady L'Oreala wszystkie przeszłam na sobie i już po krótce je porównam (pełne moje oceny znajdziesz w katalogu
![]() Z tej półki cenowej gorąco polecam Ci True Match. To zdecydowanie najlepszy podkład L'Oreala. Mam go od kilku tygodni, odcień C1, bielutki chłodny róż. Cudnie wtapia się w cerę, a przy okazji ma to co najlepsze z wcześniejszych podkładów. Świetnie kryje, a równocześnie rozświetla skórę. Z wyższej półki cenowej polecam Teint Idole Lancome. Miałam go w wakacje w zeszłym roku kiedy miałam poważniejsze problemy z cerą i super się spisywał. Choć po pierwszych aplikacjach wydawał mi się ciężki to bardzo dobrze się sprawował w kilkudziesięcio stopniowym upale. Natomiast mój absolutny hit to Silky Smooth Foundation Guerlain. Podkład o poważnej cenie, ale... chyba jej warty. Jeśli wpadniesz kiedyś do Sephory to poproś o próbkę ![]() ![]() Pozdrawiam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Anahstasia-czy ten kolorek C1 True Match nie jest zbyt jasny? moglabys go jakos opisac?
![]() uzywalas moze L'Oreala Air Wear? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
to chyba dla mnie C1 tez bedzie odpowiedni
![]() dzieki za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
cieszę się, że mogłam pomóc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Na tym zdjeciu masz nieskazitelna cere, az pozazdroscic
![]() Chyba zdecyduje sie na Translicude, bo chcialam cos delikatnego, a z tego co czytalam o nim to ma dodatkowo filtry UV i witaminy, wiec jednoczesnie odzywi i ochroni skore buzi. Czy twoim zdaniem nadaje sie na okres wiosenny? A tak wogole dziekuje za szybkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() A Translucide, jak najbardziej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jeszcze raz wielkie dzieki, tego wlasnie potrzebowalam
![]() ps. masz sliczne makijaze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze jedno pytanko, czy dlugo utrzymuje sie na buzi? (widac jakies rozswietlenie?) Lepszy twoim zdaniem bedzie podklad czy puder prasowany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
a moze sypki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Czy dobrze z przeczytalam ze na tym zdjeciu jest odcien c1 true match loreala? sliczna nieskazitelna porcelanowa cera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Owszem
![]() ![]() Bardzo dziękuję za komplementy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Sam utrzymuje się na buzi ok. 6h bez poprawek. Co zaś do drugiej części Twojego pytania to ja od długiego już czasu stosuję podkład i przypruszam go dla utrwalenia pudrem sypkim. Mam troszkę przebarwień i niestety żaden puder w kamieniu, czy sypki, sam nałożony na twarz ich nie przykryje. One tylko delikatnie matowią mi cerę, nadają minimalny kolor, ale są w tym bardzo transparentne. Wszystko zależy od tego jakiego krycia wymaga Twoja cera
![]() ![]() Wiem, że są też podkłady w kompakcie, ale jakoś nie mogę przełamać się do ich stosowania, wole płynne wersje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.