|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Krem tonujący
Hej dziewczyny, czy mogłybyście polecić mi jakiś krem tonujący? chodzi o to zeby nadawał lekiego kolorku. Fajnie jakby miał filtry ale z takimi pewnie ciężko.Chciałabym go używac zamiast podkładu, żeby buźka mogła oddychać. Mam cerę trądzikową,mieszną, która lubi przetłuszczać się na nosku, skłonność do rozszerzonych naczynek.
Myślałam o kremie biodermy matująco - tonującym, ale chyba już go wycofali? A co sądzicie o tym kremie? czy moglby nadawać się dla mnie czy raczej dla starszych osob? ja mam 21 lat http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=2331 aha i sie zastanawiam czy ten retinol to dobry na naczynka? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Krem tonujący
wg mnie calkiem dobrym kremem dla cery tlustej/ mieszanej jest clinique city block sheer - ten z kolorkiem. ladnie wyrownuje koloryt cery. dobra alternatywa dla podkladu latem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziekuje, zaraz sobie o nim poczytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
nie wiem jak inne dziewczyny ale ja jestem bardzo zadowolona z kremu z avonu, nie wiem czy ma jakies filtry pewnie nie! ale zawsze go uzywam pod wiosny do jesieni, np Nivea zbyt trudno sie rozsmarowuje jak dla mnie!http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1761
pozdrawiam...ps ma bardzo rozne recenzje, ale najlepiej zamowic probke! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ps, bardzo wiele osob traktuje go jako podklad a nie takie ma zadanie! to jest kremik nadajke kolorejk skorze ja jestem zadowolona z kolorku medium
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Juz lukam na niego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
taaak, nivea jest koszmarnie gesta. dorby jest tez day wear plus z estee lauder ale niestety drogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No ten kremik Clinigue nawet nieźle się prezentuje, pobuszuje jeszcze i byc może ksuszę się na niego. Nadal jednak jestem ciekawa coś o tym kremiku Mona Lizy co podalam linka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
no i ja tez sie teraz nad nim zaczelam zastanawiac, a juz zzamowilam z Avonu! no wlasnie a co z tym retinolem?????????czy to nie jest dla starszych??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No własnie tez nie wiem jak to z nim jest. jak czytalam recenzje dziewczyn ktore o nim pisaly i wszystkie w superlatywach to przy okazji patrzylam na ich wiek i w sumie był różny. Od 22 w górę. Tylko moze rzeczywiscie za mlodu nie powinnysmy uzywac takich kosmetykow?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
no ja mam juz 25 latek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No właśnie mnie się wydajec że to dla starszych raczej hmm...a szkoda bo spodobał mi się ten kremik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Monia, retinol to się poleca nie tylko starszym kobietom, ale właśnie bardzo często nastolatkom, bo wspomaga odnowę skóry, normalizuje, nieoceniony dla skóry młodej z problemem trądzikowym itd.
Myślę że spokojnie możesz używać tego kremu - i Lilu też - na pewno nie zrobisz sobie krzywdy. Zresztą, wbrew temu co obiecuje producent, nie sądzę by dużo retinolu tm się zachowało (strasznie ciężki do zamknięcia w kremie).
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Moim ulubionym kremem tonującym był kiedyś Lumineuse Vichy, teraz raczej wolę lekko zabarwione blokery (mój ulubieniec to SVR 100)
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Smoczyco a gdzie można nabyć ten kremik Mona Lizy w Trójmieście bo jak zwykle nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
monia84 napisał(a):
> Smoczyco a gdzie można nabyć ten kremik Mona Lizy w Trójmieście bo jak zwykle nie wiem ![]() O Moniu i tu się przyznam że nie wiem ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Oki to jak tylko wrócę ze Świąt do Trójmiasta to sie porozglądam. Jestem z Gdańska Oliwy wiec tak po środku hihi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moni.. jeśli znajdziesz gdzieś ten kremik w gdańsku to daj znać
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Oczywiście dam znać jak tylko znajde
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
A ja tam używam kremu koloryzującego z Avonu,na wiosnę jak dla mnie jest idealny !!!
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Clinique City Block Sher Teint
- miałam kolorek medium dark - smarowalam sie nim przez cale lato - ma filtry - bardzo naturalnie wyglada - mozna go stosowac tez jako baze pod makijaz - rozswietla pieknie - nie jest tłusty !!! - nawet nie sadzilam ze moze mi zastapic nieodzowny podklad, ale na lato tym razem sie skusic ![]() Popros o probke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
nati
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
A to w takim razie wybiore się po próbke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.