|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
odmrożenie help
Jakis czas temu mialam odmrożone palce stopy. Lekarz przepisał mi maści i rzeczywiscie skóra odzyskała swój wygląd. Jednak teraz nawet po czasie przy zmianach temperatury powiedzmy na nizszą palce zmieniają kolor i wyglądają właśnie jak odmrozone......Czy to kiedys minie? Co powinnam zrobić zeby wszytsko zróciło do normy?
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: odmrożenie help
Może spróbuj moczyć raz w ciepłej a raz w zimnej wodzie?
To pomoże wytworzyć więcej naczyń krwionośnych i usprawni docieplanie ![]() Noi miejmy nadzieję, że zima sie w końcu skończy!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak mi się wydaje (gdzieś chyba kiedys czytałam), że odmrożona skóra już nigdy tak naprawde nie wraca do tego "normalnego stanu" sprzed odmrozenia. Czyli że zawsze będzie bardzo podatna i wrażliwa na zmiany temperatury. Ja odmroziłam sobie niestety dłonie i teraz zawsze bardzo to odczuwam na mrozie. Nawet jak mam rękawiczki, skóra na dłoniach mi się zaczerwienia, nie wiem czy coś z tym można zrobić
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Miałam w szkole koleżanke, która jako dziecko odmroziła sobie ręce. Wystarczył lekki spadek temperatury, a na jej rekach od razu pojawiały się czerwone plamy i przebarwiania, które przechodziły nawet w wygląd odmrożenia, były poprostu sine.
Konsultowała się z wieloma lekarzami, jednak nikt nie dał jej pozytywnej odpowiedzi. Skóra raz odmrożona nie wróci już do stanu poprzedniego. Każdy spadek temperatury bedzie widoczny na odmrożonej części ciała.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jak po mojej 100-dniówce nie miałam jak wrócić z chłopakiem do domu...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Smarowałam nogi taką maścią nichtiolową, która może nie jest specjalnie na odmrożenia, ale dobrze robi na skórę. Tak więc, dzisiaj nie mam problemów z nogami, nawet nie objawiają się żadne zmiany pod wpływem zimna. Dlatego polecam, bo na mnie podziałało ![]()
NaSteczkA ![]() ![]() "Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć miesza nam w głowach." "Zahir", Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.