Za rzadki/za ma³y kontakt miêdzy spotkaniami - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-11-11, 22:03   #1
aidualk12321
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5
Question

Za rzadki/za ma³y kontakt miêdzy spotkaniami

Od paru miesiêcy jestem z super facetem, w sumie w zwi±zku na odleg³o¶æ, dlatego te¿ widzimy siê maksymalnie raz w tygodniu lub rzadziej.
Kiedy nie jeste¶my razem (pracujemy w miastach odleg³ych o jakie¶ 40 km), czyli niestety przez wiêkszo¶æ czasu, ubolewam na s³aby kontakt z nim: Nie piszemy smsów, nie dzwonimy do siebie.. Wymieniamy tylko zdawkowe wiadomo¶ci na fejsbuku, czêsto niezakoñczone, bo po prostu sobie "idzie", czêsto jest to tylko dobranoc.
Pewnie da³abym sobie spokój z takim "delikwentem", ale
jak siê widzimy jest bardzo czu³y (przytula mnie, g³aszcze po w³osach, ca³uje i ogólnie ca³emu ¶wiatu pokazuje, ¿e jeste¶my razem, nie tylko w czterech ¶cianach) potrafi nawet ca³± noc trzymaæ mnie za rêkê i patrzy na mnie tak, jakby by³ zakochany - ogólnie rzecz bior±c na ¿ywo jest cudownie, zapominam o ca³ym ¶wiecie.. I dlatego wydaje mi siê to wszystko do¶æ dziwne, nigdy nie by³am w takim zwi±zku, zawsze ten kontakt by³ bardzo czêsty!
Macie takich facetów? My¶licie, ¿e to jest normalne czy trafi³am na jaki¶ beznadziejny przypadek?
aidualk12321 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-11, 22:25   #2
Jace
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 016
Dot.: Za rzadki/za ma³y kontakt miêdzy spotkaniami

A nie mo¿esz go zapytaæ, dlaczego tak jest?

Mo¿e nie lubi/nie czuje potrzeby/nie wie, ¿e to dla Ciebie wa¿ne.
Stary 2016-11-11, 22:45   #3
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 988

zwi±zek na odleg³o¶æ gdy dzieli was 40km ? to ja mam chyba pracê na odleg³o¶æ bo niewiele mniej doje¿d¿am ale jako¶ czê¶ciej widujê siê z moim miejsce pracy ni¿ wy widujecie siebie

a co do Twojego problemu - uwa¿am, ¿e nie wszyscy s± stworzeni do zwi±zków na odleg³o¶æ, nie wszyscy lubi± kontakty typu telefon/sms/internet bo traktuj± je jako ¼ród³a za³atwiania ró¿nych spraw a nie ¶rodki do budowania relacji - po prostu s± ludzie którzy w takich kontaktach wypadaj± drêtwo i z tego powodu czêsto sami ich unikaj±, ograniczaj± do niezbêdnego minimum i mam wra¿enie, ¿e tak jest w waszym przypadku

na waszym miejscu pomy¶la³abym co by to zrobiæ ¿eby widywaæ siê nieco czê¶ciej - nie musicie siê widywaæ przecie¿ co dzieñ no ale gdyby¶cie ogarnêli chocia¿ spotkania ze 3 razy w tygodniu zamiast raz to pewnie sporo by w waszej sytuacji pomog³o

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-11, 23:00   #4
januszpolak
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 503

Cytat:
Napisane przez aidualk12321 Poka¿ wiadomo¶æ
Od paru miesiêcy jestem z super facetem, w sumie w zwi±zku na odleg³o¶æ, dlatego te¿ widzimy siê maksymalnie raz w tygodniu lub rzadziej.
Kiedy nie jeste¶my razem (pracujemy w miastach odleg³ych o jakie¶ 40 km), czyli niestety przez wiêkszo¶æ czasu, ubolewam na s³aby kontakt z nim: Nie piszemy smsów, nie dzwonimy do siebie.. Wymieniamy tylko zdawkowe wiadomo¶ci na fejsbuku, czêsto niezakoñczone, bo po prostu sobie "idzie", czêsto jest to tylko dobranoc.
jak siê widzimy jest bardzo czu³y (przytula mnie, g³aszcze po w³osach, ca³uje i ogólnie ca³emu ¶wiatu pokazuje, ¿e jeste¶my razem, nie tylko w czterech ¶cianach) potrafi nawet ca³± noc trzymaæ mnie za rêkê i patrzy na mnie tak, jakby by³ zakochany - ogólnie rzecz bior±c na ¿ywo jest cudownie, zapominam o ca³ym ¶wiecie.. I dlatego wydaje mi siê to wszystko do¶æ dziwne, nigdy nie by³am w takim zwi±zku, zawsze ten kontakt by³ bardzo czêsty!
Macie takich facetów? My¶licie, ¿e to jest normalne czy trafi³am na jaki¶ beznadziejny przypadek?
Rzadko siê spotykacie jak na tak ma³± odleg³o¶æ.

Byæ mo¿e nie lubi takich ¶rodków komunikacji jak telefon czy fb, ale jednocze¶nie jako¶ ma³o d±¿y do spotkañ. Nie widaæ ¿eby mu zale¿a³o.
januszpolak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-11, 23:01   #5
aidualk12321
Przyczajenie

No w³a¶nie ¶rednio to mo¿liwe przez pracê zmianow±, czêsto ja do swojej idê, a on ze swojej wraca.. stad po prostu fizycznie nie da siê spotykaæ czê¶ciej, póki jedno z nas swojej pracy/miasta nie zmieni.
Na razie ¶rednio to mo¿liwe, bo chyba za krótko siê znamy, ¿eby ju¿ siê przeprowadzaæ - póki co raz w tygodniu (np weekend) musi nam wystarczaæ. No i wystarcza³oby mi, gdyby nie ten ograniczony kontakt pomiêdzy...
Stary 2016-11-11, 23:10   #6
phideaux
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 700

Pewnie nie lubi pisaæ. Niektórzy tak maj±. Mam kole¿ankê, która zawsze dopomina siê (na ¿ywo), ¿ebym wysy³a³a jej zdjêcia i du¿o pisa³a i jest to na 100% szczere, ale nigdy mi na nic nie odpisuje
Stary 2016-11-12, 10:13   #7
malinowa87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 360

Mój ch³opak mia³ podobnie, tzn mo¿e nie a¿ tak jak Twój, ale dla mnie tego kontaktu by³o poza spotkaniami ci±gle za ma³o. I wiesz co?
Po prostu mu o tym powiedzia³am
Teraz jest du¿o lepiej, on stara siê odzywaæ sam z siebie czê¶ciej, zawsze pisze na dobranoc. Przyzna³, ¿e nie wiedzia³, ¿e ja potrzebujê tego wiêcej, on sam akurat ¶rednio lubi pisaæ.
I potem za ka¿dym razem, gdy co¶ mi nie odpowiada³o, to szczerze sobie z moim mê¿czyzn± pogada³am i nigdy nie ¿a³owa³am, tak¿e polecam
malinowa87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2016-11-12, 11:48   #8
pseudofeministka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 539

Cytat:

Powiedz mu o tym, ze chcialabys aby kontakt miedyz spotkaniami by³ czestszy. Mo¿e on nie wie ze Ci to przeszkadza, bo mu o tym nie mówisz. Poza tym, czy Ty nie mo¿esz zadzwoniæ? Jestescie z sob± kilka miesiêcy, nie musisz czekac az on wykona ruch.

Po drugie ja bym nie dala sobie wcisn±æ czegos takiego, ze facet nie lubi pisaæ, dzwonic itd. Bo je¿eli brkauje nam drugiej osoby to zawsze bêdziemy dazyc do jakiegokolwiek kontaktu czy to do spotkan czy chocia¿ rozmowy przez telefon.

Po trzecie zastanawiam siê czy jak siê spotykacie to takie spotkanie zawsze konczy siê seksem? Bo ten wylew czulosci mo¿e wynikac wlasnie z tego.

Dok³adka: Perfumy, minera³y, podk³ady, hybrydy, kosmetyki do w³osów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-12, 12:47   #9
aidualk12321
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Poka¿ wiadomo¶æ

Po trzecie zastanawiam siê czy jak siê spotykacie to takie spotkanie zawsze konczy siê seksem? Bo ten wylew czulosci mo¿e wynikac wlasnie z tego.
tu akurat nie doszukiwa³abym siê problemu, mówi±c o czu³o¶ciach mia³am na my¶li okazywanie uczuæ (oczywi¶cie nie obsceniczne!) na mie¶cie, w tramwaju i ogólnie w miejscach publicznych, a nie tylko po seksie jak w przypadku FF.
Stary 2016-11-12, 13:10   #10
pseudofeministka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 539

Cytat:
tu akurat nie doszukiwa³abym siê problemu, mówi±c o czu³o¶ciach mia³am na my¶li okazywanie uczuæ (oczywi¶cie nie obsceniczne!) na mie¶cie, w tramwaju i ogólnie w miejscach publicznych, a nie tylko po seksie jak w przypadku FF.

Totalnie nie o to chodzi.
Chodzi o to, ze je¿eli wie, ze bêdzie seks, to co stoi na przeszkodzie trochê siê postaraæ na spotkaniu raz na jaki¶ czas? Pomysl o tym czy tak to nie wygl±da.

Dok³adka: Perfumy, minera³y, podk³ady, hybrydy, kosmetyki do w³osów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-12, 13:18   #11
AlaZala
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 939

Rozmawiali¶cie na ten temat?
Mówi³a¶ mu, jakie masz wobec niego oczekiwania?
Próbowa³a¶ do niego zadzwoniæ lub zainicjowaæ wymianê SMS-ów?
AlaZala jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-12, 13:29   #12
aidualk12321
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Poka¿ wiadomo¶æ
Totalnie nie o to chodzi.
Chodzi o to, ze je¿eli wie, ze bêdzie seks, to co stoi na przeszkodzie trochê siê postaraæ na spotkaniu raz na jaki¶ czas? Pomysl o tym czy tak to nie wygl±da.
Jego stosunek do mnie jest taki sam - niezale¿nie od tego czy zostaje na noc i jest seks, czy idziemy po prostu do kina i na obiad i wracamy ka¿dy do siebie, ale przyjrzê siê uwa¿niej

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez AlaZala Poka¿ wiadomo¶æ
Próbowa³a¶ do niego zadzwoniæ lub zainicjowaæ wymianê SMS-ów?
Owszem, wymieni ze mn± dwa SMSy i koñczy. Wiem, ¿e jest do¶æ zapracowany, ma trochê na g³owie, ale nie wydaje mi siê, ¿eby a¿ tak, ¿eby nie móc siê choæby na kilka minut odezwaæ.. Naprawdê wystarczy³oby mi kilka wiadomo¶ci dziennie
Stary 2016-11-12, 14:42   #13
kapsw
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 782

Pogadaj o tym z nim. Serio, jeste¶cie w punkcie, w którym mo¿ecie ustaliæ, jak w zasadzie wygl±da wasza relacja, co jest okej, co nie jest, czy to co mo¿ecie sobie daæ wam pasuje. Warto komunikowaæ swoje potrzeby i mówiæ wprost, jak siê odbiera czyje¶ zachowania. Druga strona naprawdê mo¿e nie mieæ pojêcia, o co chodzi, mieæ inny system komunikacji (nie lubiæ pisaæ / uznawaæ, ¿e jest okej jak jest /etc.), no cokolwiek.
¬le czy dobrze, oka¿e siê pó¼niej. Ale trzeba dzia³aæ, ¶mia³o chwytaæ ¿ycie za grzywê. Wierz mi, malutka, ¿a³uje siê wy³±cznie bezczynno¶ci, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choæ niekiedy przynosz± smutek i ¿al, nie ¿a³uje siê. / Andrzej Sapkowski
kapsw jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-12, 15:34   #14
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Owszem, wymieni ze mn± dwa SMSy i koñczy. Wiem, ¿e jest do¶æ zapracowany, ma trochê na g³owie, ale nie wydaje mi siê, ¿eby a¿ tak, ¿eby nie móc siê choæby na kilka minut odezwaæ.. Naprawdê wystarczy³oby mi kilka wiadomo¶ci dziennie
To jest odpowied¼ na moje trzecie pytanie?
A gdzie jest odpowied¼ na dwa pierwsze pytania?
Stary 2016-11-12, 17:14   #15
aidualk12321
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Poka¿ wiadomo¶æ
Nie mówi³am.. ca³y czas my¶la³am, ¿e wraz z ''postêpem" relacji ten kontakt bêdzie siê poprawia³. Jak siê widzimy i jest super to zawsze mam nadziejê, ¿e "ju¿ teraz to na pewno bêdzie pisa³" i który¶ raz z rzêdu siê mylê :/
Stary 2016-11-12, 17:21   #16
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Nie mówi³am.. ca³y czas my¶la³am, ¿e wraz z ''postêpem" relacji ten kontakt bêdzie siê poprawia³. Jak siê widzimy i jest super to zawsze mam nadziejê, ¿e "ju¿ teraz to na pewno bêdzie pisa³" i który¶ raz z rzêdu siê mylê :/
No to w zasadzie problem jest rozwi±zany. Musisz jasno wyartyku³owaæ swoje oczekiwania. Wtedy zgodzi siê i zacznie pisaæ lub wyja¶ni Ci, dlaczego wola³by jednak tak czêsto nie pisaæ.
Stary 2016-11-12, 18:20   #17
December12
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 789

Przerabia³am co¶ podobnego. Mieszali¶my w jednym mie¶cie, spotykali¶my siê raz w tygodniu, bo on mia³ du¿o nadgodzin, bo zmieni³ w³a¶nie pracê, ale kontakt by³ praktycznie ograniczony tylko do umawiania siê na kolejne spotkania. Zakoñczy³am znajomo¶æ, bo czu³am, ¿e nasza relacja siê nie rozwija, a ja straci³am zupe³nie jakiekolwiek uczucia do niego. Mam te¿ takie kole¿anki które nie lubi± pisaæ i mamy" ¶rednio czêsty" kontakt, ale wed³ug mnie zwi±zek to co¶ innego i je¶li komu¶ zale¿y to siê prze³amie, bêdzie d±¿y³ do czêstego kontaktu/czêstszych spotkañ, bo bêdzie zwyczajnie my¶la³ i têskni³. Mo¿e Tobie po prostu zale¿y bardziej i tyle.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Te¿ tak czeka³am kilka miesiêcy, ale moja cierpliwo¶æ siê wyczerpa³a. Potem spotka³am kogo¶ kto ci±gle chcia³ siê spotykaæ, pisa³ codziennie, dzwoni³ i by³o zupe³nie inaczej.
December12 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-13, 19:38   #18
Flower28
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 115

Popro¶ go, zeby czasem zadzwoni³. Poza tym porozmawiajcie o tym, ¿eby jednak widywac siê te minimum 2 razy w tygodniu. Mniej ni¿ raz w tygodniu to naprawdê strasznie ma³o, ciê¿ko tak zbudowaæ jaki¶ zwi±zek.
Flower28 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-14, 08:27   #19
Istielig
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 535

Tez w sumie mialam podobny problem z moim tz na poczatku. Widywalismy sie jakies 2 razy tygodniowo, ale pomiedzy raczej nie bylo telefonow, wiadomosci. Czesto mi nie odpisywa³ a bo to praca, a bo costam. Kilka razy zrobilam mu awanture ale duzo to nie dalo :p ja po prostu zobaczylam, ze on naprawde nie lubi uzywac telefonu ani komunikatorow, ze go to meczy i irytuje. Ostatecznie sie dogadalismy, ja troche odpuscilam, on czesciej do mnie dzwonil i czesciej siê tez widywalismy. Potem mialam obawy bo musial sie na pol roku niestety przeprowadzic z naszego miasta to oddalonego o 200km ze wzgledu na prace. Ale stanal na wysokosci zadania, telefony i wiadomosci by³y codziennie i w kazdy weekend przyjezdzal do mnie albo kupowal mi bilety zebym przyjechala do niego. Potem wrocil do miasta i nie by³o juz wiecej podobnych problemow, dzisiaj to juz razem mieszkamy od d³u¿szego czasu i jest wszystko w porzadku.
Wszystko idzie zalatwic, je¿eli tylko 2 strony tego chca i sa gotowe na kompromisy a takze wezma pod uwage potrzeby drugiej polowy. Porozmawiaj z nim na spokojnie, nie idz moja droga i nie rob awantury :p
Istielig jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-11-14 09:27:32

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.