|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
urodzinki:(
witam.chodzi o urodzink mojego TŻ.chcę dla niego zrobić coś sama, ale już kompletnie nie mam pomyśłu.wiele razy przeglądałam to forum i chyba wykorzystałam już wszystkie pomysły
była już księga zyczeń,ciasteczka.karmelk i.poduszka,album,karteczk a,zdjęcie w antyramie...i już sama niewiem co odpadają jakiekolwiek figurki z masy solnej, moje własnoręczne rysunki,zdjęcia i prezentacje z moimi zdjęciami.mozecie mi pomoć?na bieżąco sprawdzam też ten watek i nic nowego nie znalazłam jestem zrozpaczona.liczę dziewczyny na waszą niezastąpioną pomoc
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: urodzinki:(
Może pudełko ładnie pomalowane w paski, zdekupażowane albo czymś oklejone z napisem na górze: "pudełko na śmierdzące skarpetki
" :P Taki zarcik mi do głowy przyszedł. Albo juz radziłam tak jak w programie Szymona Majewskeigo "SŁÓJ TESTOSTERONU" a w tym słoju w wodzie powrzucane małe buteleczki po alkholu, resoraki, skarpety, popielniczka, papierosy itp. albo tort z papierów toaletowych- to dopiero finezja smaku
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
heheheh.pudełko to dobry pomysł.dziękuję
może jeszcze jakieś pomysły?
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Justin_14 zawsze ma dobre pomysly
to pudełko na smierdzace skarpetki suuuper hihihi
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nad czymś pomyslę. Taki duży słoik dostaniesz- my w takim trzymamy suszone grzyby Może ma z dziesięć litrów Mówiłaś, że odpadają figurki- ale może takie wielkie usta z masy kukurydzianej na deseczce i napis: "Buziaczek na urodziny" albo "Przyrząd do ćwiczenia pocałunków" Jeszcze nad czymś pomyślę
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
A oże zakładka do ulubionej ksiązki?? Ja taka mojemu TŻ zrobilam. A może zrobisz sama ksiażkę z jego złotymi myślami, albo z jakimś miłym regulaminem, np. regulamin "kochania"...mozna tam pozamieszczać jaieś mmie lub msieszne zasady
np."buziak nalezy sie za każdy usmiech". A moze pomalujes zmu sama kubeczek?? ja taki robiłam farbami window art..jedyny minus- nie włożysz do zmywarki potem,ale w ręku spoko sie myje, albo podkładke pod mysz zdekupażowac, albo [pdkładkę pod kubek jego ulubiony, albo nagraćulubione jego kawałki na płytkę i pudełko ozdobić, zrobić okładkę, spis piosenek...no sama juznie wiem
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
no w sumie słoik może by się znalazł.tata w jednym robi winko no więc.....
a te usta to też fajny pomysł jest gdzieś na wizażu przepis na ta masę kukurydziana prawda?wydawało mi się że go kiedys widziałam.no coż.poszukam i czekam na dalsze pomysły bo po urodzinkach zajączek
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i napis "ZŁOTE GODY (tutaj wasze imiona)" Masa kukurydziana : mąka kukurydziana (filiżanka) olej wazelinowy (łyżeczka) (rozpuszczona wazelina) sok z cytryny lub woda różana albo jakis olejek eteryczny(pół lyżeczki) klej winylowy (filiżanka) wymieszać, gotować trzy minuty na malutkim ogniu, wyrabiac w rekach do ostygnięcia. Nie wypiekać, suszyc w ciepły i suchym miejscu Aby zafarbować masę, dodać kilka kropel farby olejnej lub tempery (plakatówki)
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pomysł tez świetny. agdzie mogę dostać taki klej??
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę że któryś z tych pomysłów wykorzystam,ale nadal czekam na dlasze pomysły
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
no dziewczyny!!!!dawajcie pomysły!!!!!
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
no nie narzekam.ale im więcej tym lepiej prawda?jest wtedy z czego wybierać
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż 12??to ja chyba muszę od nowa do szkoły zacząć chodzić!!nie liczyłam!!!a wybrałąm tylko 3 wybredna jestem a po co te języczki? przeci eż nie chciałam byc złośliwa ani upierdliwa ani nic w tym stylu poprostu proszę o pomoc bo moje pomysły....no właśnie.ich nawet nie ma!!!i dziękuję Tobie Justin_14 i innym za wszystkie pomysły!jestem niezwykle wdzięczna!!
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko ejst ok prawda?
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
no oczywiście!!!!buźka!!!
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
No jak zwykle kochane wizazystki i odrazu mnie tez pomogłyście. W sumie to mój mąż ma urodzinki dopiero w kwietni i to pod koniec ale jestem pewna że nim sie obejrzę a mi tylko tydzień zostanie. Jak dla mnie pomysł z pudelkiem na brudne skarpety jest sueor, ale własnie wpadło mi do głowy, że takie pudełko moge mu zrobic na, jak to mój TŻ, jego hobby ( czytaj:granie w Need For Speed'a) Nienawidze jak to robi no ale nie moge mu zabronic w końcu ja tez potrrafie pół dnia malować jakieś pudełka i kombinować co by tu jeszcze zrobic ładneg
. Dzieki wizazystki
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
a wiecie co moje kochane?widziałam dzisiaj w sklepie zestaw pudełek za 5 złotych.czarne w jakieś wzorki.niewiem ile tam tych pudełek jest bo nie pytałam ale jest jedno duże i w środku cos jeszcze lata więc to pewnie drugie
a otworzyć nie mogłam bo zawiązane było i niewiem czy się nie skusić na nie a potem je tylko odpowiednio przerobic.co o tym myslicie??
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ehhe.dzienks
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

była już księga zyczeń,ciasteczka.karmelk i.poduszka,album,karteczk a,zdjęcie w antyramie...i już sama niewiem co

" :P Taki zarcik mi do głowy przyszedł. Albo juz radziłam tak jak w programie Szymona Majewskeigo "SŁÓJ TESTOSTERONU" a w tym słoju w wodzie powrzucane małe buteleczki po alkholu, resoraki, skarpety, popielniczka, papierosy itp.
to pudełko na smierdzace skarpetki suuuper hihihi

przeci eż nie chciałam byc złośliwa ani upierdliwa ani nic w tym stylu