|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak to zrobić?
dziewczęta pomózcie. jak podkreślić kości policzkowe u osoby, która ma okragłą i pełną twarz? i czym najlepiej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: jak to zrobić?
modelując twarz dąży się do owalu. proponuje puder brązujący (zalezy jaką masz karnacje, jeśli masz jasną cerę to uważaj żeby nie przesadzić). delikatnie wymodeluj boki twarzy. powodzenia i miłej zabawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
super, dzięki. słyszałam, że można zrobić to przy pomocy różu...mam wątpliwości...kto je rozwieje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja zwykle modeluję twarz ciemniejszym pudrem,różem podkreślam tylko kości policzkowe,nakładając go lekko poniżej kości. Mam też dość okrągłą twarz i róż nakładam prawie poziomo,gdzieś tak na wysokości ucha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
okrutnica jakaś... |
w razie jakichś jeszcze wątpliwości załączam rysunek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Aga! LITOŚCI! No gdzież Ty masz okrągłą twarz???!!!!~
![]() |
#7 |
okrutnica jakaś... |
ostatnimi czasy dolna część się wyostrzyła(dorosłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Aguś Ty może nakładasz róż poziomo, bo do okrągłej buzi raczej jednak Ci daleko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
okrutnica jakaś... |
tak,tak
![]() ![]() Zakręcona byłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Tak myślałam, że to literówka. Ale może rozwiejesz Aguś jeszcze jedną moją wątpliwość
![]() Jak to wreszcie jest z tym różem - nakłada się go NA kości policzkowe, czy PONIŻEJ kości policzkowych. Oczywiście chodzi mi o okrągłe, pucołowate buźki, bo możliwe, że jest to też zależne od kształtu twarzy. Wiem, że wskazane jest muśnięcie ciemniejszym pudrem boków twarzy, na linii żuchwy, ale jak to jest z tymi kośćmi policzkowymi ? Spotkałam się z opinią, że zanim zaaplikuje się róż trzeba się uśmiechnąć i po prostu "walić" go na "pućki". Hmmm....Już nic nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jeśli kości policzkowe są wystające, to kładziemy na nie ciemniejszy kolorek, żeby je "schować". Jeśli ich "nie ma" (jak u mnie
![]() ![]() No i są oczywiście wersje pośrednie. Poza tym ważne są też inne czynniki, takie jak np. kształt szczęki, czy robienie się "króliczka" przy uśmiechaniu ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
okrutnica jakaś... |
to zależy ,jaki efekt chcemy uzyskać
![]() Dla ożywienia twarzy,uśmiechamy się mocno i walimy róz na pućki.Jeśli chcemy uzyskać modny look kości jakby "wyciosanych" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny!
Rzęso- "króliczek" przy uśmiechaniu? Hmmm.... to chyba ja jestem króliczkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
bzyku najlepiej wklej swoje fotki, jedną poważną, a drugą uśmiechniętą, będzie najlepiej
da radę??
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Pewnie, że da radę. Już wklejam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
zacznij różowanie od takiego chomiczka w jego dolnej części i pociągnij pędzem w stronę skroni.
Rany, nie umiem tego wytłumaczyć, ale uważaj, aby nie zacząć zbyt blisko środka twarzy.
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Dzięki rzęsko, choć szczerze przyznam nie wiem jak Twoją radę "ugryźć"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Bzyku
![]() Wydaje mi sie ze Rzeska miala na mysli zeby nie nakladac zbyt blisko srodka twarzy czyli bardziej sie skupic na "chomiczku" i nakladaniu przy lini wlosow,zeby nie wygladalo to nienaturalnie.Wyczytalam tez ze dobrze jest wyobrazic sobie taka linie wychodzaca od srodka oka i dalej niz ta linia juz nie nakladac rozu,wklejam zdjecie gdzie zaznaczylam kreske ![]() Btw na zdjeciu ktore wkleila Aga BJ(jej wlasne) ma wlasnie nalozony roz perfekcyjnie(wyobraz sobie kreske) Ps.Bzyku masz sliczne te "chomiczki"bardzo mi sie podobaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A moze podpatrzysz cos u Rene ona tez ma okragla buzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Dzięki Elfiku!
Często szukam zdjęć osób z podobną do mnie buzią, ale na nieszczęście dla mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Bzyku
![]() No wlasnie mnie tez sie wydaje ze za bardzo najezdzaja jej na srodek twarzy z tym rozem,wydaje mi sie ze jak juz sie najezdza to zeby byl bardzo delikatny efekt(prawie niewidoczny)np cos jak na zdjeciu nr 3 Renee ktore wkleilas.sa rozne techniki malowania ale wydaje mi sie ze lepiej nie najezdzac jak juz to bardzo delikatnie musnac tylko i nie wyjezdzac tez z rozem za bardzo na dol twarzy(wyglada bardzo nienaturalnie) Ogladasz moze program What not to wear?Wizazystka w tym programie wydaje mi sie ze czasami tez najezdza ale bardzo delikatnie ze zupelnie tego nie widac.Pozatym uwielbiam jej makijaze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
A kiedy i na którym programie go nadają???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Bzyku
![]() Jest na TLC zawsze miedzy 10 a 11 pm czasami sa powtorki w sobote chyba musialabys sprawdzic w tv guide dokladnie,bo ja ostanio nie ogladam bo garm w gry komp o tej porze,ale program jest swietny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dzięki Elfiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.