Złote nici a blizny po trądziku
Chciałabym uzyskać od Pana informacje o sposobie działania i skuteczności złotych nici w przypadku blizn po trądziku.Są one reklamowane w celu odmłodzenia skóry, ale również w celu wygładzenia takich blizn.Na różnych stronach internetowych można znaleźć prawie identyczne krótkie opisy działania nici, jednak nie znalazłam opisu wyjaśniającego i pokazującego ich działanie w przypadku blizn potrądzikowych. W wieku dojrzewania miałam tzw. tradzik guzowaty. Lekarze wówczas zupelnie nie radzili sobie z problemem. Kilkanascie lat temu marzac o gładkiej cerze poddalam sie zabiegowi dermabrazji. Cierpienie duże, efekty prawie żadne, a po zabiegu została mi dodatkowa blizna - dziś już mało widoczna, ale jednak jest. Dlatego zanim podejmę decyzję o wszyciu nici, chciałabym wiedziec, czy rzeczywiście potrafią one spłycić takie blizny. Rozumiem ich działanie jako zabiegu odmaładzajacego, czy poprawiającego wygląd, ale skoro tak brutalny zabieg, jak dermabrazja nie zlikwidowała blizn, to w jaki sposób delikatne, wszyte jedynie nici miałyby to spowodować ?
|