|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jaki to podkład?? Pomóżcie !!
Witam wszystkie wizażanki... mam 18 lat i nie używam podkładu ponieważ nigdy nie moge go dobrze rozprowadzić i czuje sie sztucznie... próbowałam już kilku rodzaji podkładu... chciałabym kupić sobie jakiś żeby zakryć "niedoskonałości" i żebym nie czuła sie w nim jak "matowa" lala
![]() Z góry dziękuje !! Edytowane przez Pauleena Czas edycji: 2006-12-31 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki to podkład?? Pomóżcie !!
one maja rozświetlacz. Podkładów masz wiele na rynku i wystarczy wejsc do sklepu z kosmetykami i każda inteligentna sprzedawczyni ci doradzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Faktycznie, taki mega-efektywny look :p uzyskasz jedynie dzieki rozświetlaczowi. Ale delikatniejszy efekt otrzymasz za pomoca jakiegos rozświetlającego podkładu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
tak polecam rowniez Rimmel Recover sama go mam i sprawuje sie swietnie , dodatkowo by skora na twarzy byla taka sniada jak ma ta mary Kate to zastosuja lekki samoopalacz a na to ten podklad rimmela
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja polecam max factor "sheer radiance" by colour adapt. Posiadam ciemną 130tkę ( shimmering bronze). Chociaż kolor jest ciemniejszy od mojej karnacji to idealnie się wtapia. Jest to lekki podkład, który raczej nie zakrywa wielkich niedoskonałosci, ale super rozświetla- efekt dużo mocniejszy niż po rimmelu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Rimmel Recover
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za rade... nie znam sie za bardzo na podkładach bo ich nie używam
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kup sobie rozświetlacz z avonu( są w 2 kolorach - beżowym i różowym) i zmieszaj z normalnym podkładem. Będzie efekt rozświetlenia. A jeśli chcesz więcej, to jeszcze trochę na podklad i gotowe.
W promocji kosztuje 9,90. A dobrym i nie tworzącym maski podkładem jest antybakteryjny Soraya.
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Rozswietlacze, podkłady rozświetlające : Nivea Lumillusion ( allegro ok 20 zł ) Revlon ( a nallegro ok 40 zł, w sklepie będzie drożej) Rimmel Recover ( ostatnio widziałam w rossmanie za 28 zł) Rozswietlacze ma tez Avon.
Musisz pamiętac , że mają one tendencję do pokreslania niedoskonałości, więc jesli chcesz cos ukryć, polecam użyć najpier jakiegoś innego podkładu , a rozświetlacza na miejse które chcesz wyeksponowac np na policzki.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są jasne odcienie (sprawdzałam, bo sama mam jasną karnację) ![]() Najlepiej popróbuj sobie na policzku czy linii żuchwy (bo jednak na dłoni to nie to samo i mozesz dobrać zły odcień). |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A ja na lato mialam rozswietlajaca emulsje po opalaniu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
a pozwólcie, że jeszcze zapytam czym najczęściej rozprowadzacie podkład... taką gąbeczką ?? i czy szyje też smarować ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn nie całą szyję, ale "zaciągam" podkład z twarzy na szyję; nawet mimo tego, iż zawsze mam dobrany do cery. (Nie ma nic gorszego, niż taka nagle kończąca się opalanizna na linii żuchwy i blada szyja- zwłaszcza jak ktoś używa bardzo ciemnego podkładu) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej rozetrzyj na linii żuchwy i podejdx do okna (często kolory zupełnie inaczej wyglądają w świetle dziennym a sztucznym). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Max Factor ma dobre podkłady rozświetlające. Ja mam jeden w kolorze naturalnym i daje właśnie taki efekt jak na tych zdjęciach. Jest przy tym bardzo trwały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ja mam taką buźke jak wykremuje dobrze twarz i nałoże na nią emulsje rozświetlającą Revlonu wymieszaną z odrobiną podkładu Colorstay Stay Natural Makeup... ten rimmelowski też jest fajny ale jednak moim nr 1 jest Colorstay
![]() ale też wystarczy rozświetlający kremem koloryzującym Avonu i na to puder brązujący (ja używam ziemie słoneczną)- ostatnio to mój zestawik którym sie maluje ![]() p.s. j.lo i ta druga na zdjęciu mają niezłą tapete na buzi... i brzydko nałożoną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() J.Lo rzeczywiście ma dużo tapety na twarzy, ale makijaż Olsenki bardzo mi sie spodoba... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
🦄
|
Wydaje mi się Pauleeno, że powinnaś nakładać na buzią (jak już kupisz wszystko co trzeba) mniej kosmetyków niż mają na buziach Lopezka i Olsenka, bo one muszą mieć kilo tapety na buziach żeby pięknie wychodzić na zdjęciach
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Marigold19 masz racje... zresztą nie miałam nawet zamiaru nakładać aż tyle tapety na twarz, bo chodzi mi o uzyskanie jak najbardziej naturalnie wyglądającego makijażu, moim jedynym wymogiem jest taka świecąca buzia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.