![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czy Wy też tak macie?I dlaczego tak jest?
Hej Wam
![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy Wy też tak macie?I dlaczego tak jest?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Niestety w życiu tak często bywa, że to na czym nam niestety bardzo zależy nie zawsze jest osiągalne... Natomiast gdy przestajemy o tym mysleć, starać się to samo łatwo przychodzi
![]() Tak z nami igra sobie los, który jest zmienny jak samo koło fortuny.
NaSteczkA ![]() ![]() "Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć miesza nam w głowach." "Zahir", Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mrs Mrau
|
o tak tak
![]() Dlatego często od razu nastawiam sie na najgorsze ![]() Potem albo jestem mile zaskoczona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
i ja też tak mam a zwłaszcza jeśli chodzi o oceny w szkole
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
No wlasnie dlaczego ten los tak z nami igra
![]() Lubię myslec i gdybac ( moze stanie sie to, moze tamto ) ale czasem zdarza mi się po prostu " o niczym nie myslec " i nagle bah! Szczęscie jest ze mną...( rozumiecie czy wytlumaczylam to niedokladnie ![]()
![]() |
#7 |
Mrs Mrau
|
ja to igranie losu ze mną dostrzegam ostatnio
![]() dotyczy to spóźniania się na autobusy.Wracając z uczelni jadę najpierw tramwajem a potem autobusem. I OCZYWIŚCIE zawsze jest tak,że jak się bardzo śpieszę na autobus to tramwaj staje na WSZYSTKICH czerwonych światłach po drodze i sie ślimaczy.A jak mi sie nie śpieszy to tramwaj smiga,że hej,żadnego czerwonego światała i potem musze długo czekać na autobus i się nudzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja mam znowu tak ze zawsze obstawiam najgorsze,nigdy nie wierze ze mi sie powiedzie.A potem albo jestem mile zaskoczona albo gdy cos nie wyjdzie to juz bylam na toprzygotowana.Moj chlopak zawsze mi to wypomina ze nigdy nie mysle optymistycznie tylko obstawiam najgorsze.Ale przeciez potem nie jestem rozczarowana...to chyba dobra metoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Rozeznanie
|
Ja też tak czasem mam,napale sie na coś..juz wszystko jest zaplanowane..a tu zonk i nic niema
![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderatoreska
|
Dziewczynki ja mam odwrotnie- jezeli ma mi sie cos udać to jestem tego pewna ze sie uda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
też tak mam
![]() dlatego jak czegos jestem prawie pewna to staram sie o tym nie mowic zeby nie zapeszac! Ale czasem moje przeczucia nie zawodza i jak sie ma udac to tak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
caly czas tak mam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Mnie rowniez spotkal wielki zawod... Bylam na olimpiadzie z francuskiego, po wyjsciu bylam na 100% pewna, ze przeslam, a tu... zabraklo mi 8 ptk! Tak samo z 2 etapem z polskiego - tym razem zabraklo mi 5ptk...
![]() ![]() Na ogol jestem opymistka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Zwykle tak bywa. Dlatego lepiej z góry założyć to gorsze rozwiązanie. Tylko oczywiście nie wolno być, aż przesadnym pesymistą.
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myslalam, zeby zlaozyc taki watek podobny, ale wydalo mi sie to glupie. NIe wierze wlasnym oczom, ze piszesz to, co dokladnie ja czuje!! Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja mam czasem podobnie
![]() Bywa np. tak, że po egzaminie jestem załamana, pewna, że nie zdam, zaraz zaczynam szukać kogoś kto rozwiąże mi zadania z pierwszego terminu abym umiała zrobić je na drugim, panikuję, a przychodząc po wyniki okazuje się, że zdałam najlepiej w grupie ![]() Ale bywa i tak, że wracam z zaliczenia wyluzowana, chowam książki, ba! nawet zdarzyło się, że wyrzuciłam ksera ![]() To tylko taki przykład z uczelni, na codzień też zdarzają się takie sytuacje. Także myślę, że to normalne i nie trzeba z tego robić reguły i zaczynać myśleć o wszystkich swoich możliwościach odwrotnie byleby nie zapeszyć. Pesymizm życiowy też zakładany z góry myślę, że nie jest dobrą metodą. Wiadomo przecież, że czasem tylko minimalnie optymistycznymi myślami udało się jakoś pomóc losowi i dać sobie z czymś radę. Optymizmu nigdy za wiele ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
też tak mam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Też mi się tak zdarza
![]() To znaczy jak np. nastawię się na coś i nagle okazuje się, że stało się zupełnie inaczej niż bym chciała, to zawsze wcześniej mam jakies przeczucie, że jednak coś się stanie i moje plany ulegną nagłej zmianie o 180 stopni ![]() Nie wiem czemu, ale chyba mam bardzo silną kobiecą intuicję, bo jak coś złego lub dobrego ma się stać to wcześniej to przeczuwam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
A ja mam na to sposób, ale go nie polecam, bo straszliwie dołuje. Po prostu zawsze nastawiam się, że cos się nie uda, wmawiam sobie to i zagłuszam jakiekolwiek głosy, że to może się udać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ach. jakbym czytała o sobie
![]() ![]() podobnie mam z marzeniami. często lubię gdybać czy wyobrażać sobie jak może się stać i nigdy, naprawdę nigdy nic mi się nie sprawdziło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Metoda "bedzie co ma byc"? No dobrze, sprobujmy... Zobaczymy, co to da... ![]() A propos, jezeli interesuje Cie temat, to polecam Ci swietna ksiazke, na pozor kolejna z takich "jak przestawic sie na pozytywne myslenie", a jednak Inna. Ksiazka jest naprawde wciagajaca i gleboko polecam. Tytul (banalny na pozor) "Jak miec to, czego sie pragnie, i pragnac tego, co sie ma".
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
No takie uroki zycia.Wlasciwie to sie juz do niepowodzen przyzwyczailam.
Wiem ze zazwyczaj tego czego bardzo pragne, nie bede miec. ![]() Mimo wszystko patrze z optymizmem ![]() Takze nie martwie sie bo wiem ze jakos bedzie ![]() Najwazniejsze zeby umiec popatrzyc z troche innej perspektywy na swiat. Oczywiscie nie zawsze sie to udaje ale probuje ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Skąd ja to znam... W 99% przpadków, kiedy sobie coś zaplanuję, wszystko idzie ku dobrej drodze to się nie udaje. I w tych sprawach ważniejszych, i w tych drobniejszych. Przykład sprzed tygodnia - mam zaplanowane wyjście do kina na niedzielę, bilety już zarezerwowane, wszystko ok i rano w niedzielę budze się z potwornym bólem głowy, brzucha itp. (grypa brzuszna). To była niby drobnostka z tym kinem, ale tak jest, jak już napisałam, w tych ważniejszych sprawach. Czasem już, jak mi na czymś zależy to myślę pesymistycznie - nie uda się i wtedy się udaje. To jest normalnie chore.
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
ja mam identycznie
jak sie nastawiam na cos, na zaliczenie czegos itd-nie ma bata, nie uda sie ![]() ale jak ponarzekam, przyjdzie mi do glowy 1000 czarnych mysli, bede myslala ze nic nie pojdzie tak jak chce-to wtedy los okazuje sie przewrotny ![]() nie nawidze tego bo to doprowadza do pesymistycznych mysli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko na jakiej zasadzie to dziala...?! Przeciez tyle sie mowi o potedze podswiadomosci, ze jak w cos bardzo wierzymy, to to wlasnie sie dzieje, poniewaz nasz mozg reaguje na nasze mysli i co...?! Jak to jest mozliwe? ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
ech,skąd ja to znam...często zdarza mi się tak,że nastawiam się na coś...a tu rozczarowanie!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.