2010-10-11, 08:52
|
|
Zakorzenienie
|
Poesie d’un Parfum d’Hiver Givenchy :)
Zima tuz tuz, a wiec i zimowo bedziemy pachniec - w wiekszosci ciezko, slodko, kadzidlanie (przynajmniej na Wizazu). Mysle, ze zima to jest swietna pora na chwyty marketingowe i takowy wlasnie stosuje marka Givenchy. W perfumeriach pojawily sie dwa zapachy z serii Poesie d’un Parfum d’Hiver, a wiec Le secret i Very irresistible w rozowym, lekko "osniezonym" flakoniku. Le secret jest rzekomo wzbogacony drzewem sandalowym, a Very irresistible cedrem. Na wlasnej skorze mialam tylko lLe secret i wowczas wydal mi sie bardzo zblizony do klasyka, jedynie w bazie byly cieplejsze akordy. Wczoraj psiknelam na pasek i zupelnie nie wiem gdzie sie ten zapach podzial - ulotny troche jest I na blotterku wyczulam, ze jest chyba bardziej kwiatowy, troche idzie w kierunku jasminu. Bardzo jestem ciekawa VI - moze to wkestia podatnosci na te wlasnie chwyty marketingowe, ale chyba podejde do tego zapachu, bo VI klasyczny zawsze mi sie podobal , byl kwiatowy, mocny i bardzo charakterny A jesli w istocie sa tam jeszcze drzewne akordy, to mogloby to byc cos fajnego. A jakie sa wasze opinie na temat tych zapachow i w ogole calej tej gwiazdkowej "akcji"?
|
|
|