|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ystheal, Hydracid C SVR czy Aktiv C XL LRP?
Od pewnego czasu moja buzia wyglada na zmęczoną - ciągle niewystarczająca ilość snu robi swoje, choć do 30 dopiero dołączę. Myślę sobie co by tu zrobić, żeby nie wyglądać tak szaro. Na codzien stosuje krem Vichy Myokine i dla rozjasnienia co 2-3 dni Efaclar K (choc nie posiadam juz mieszanej cery). Nie mam większych problemów z cerą, zmarszek niewiele, niestety kilka przebarwien potradzikowych (pojawiają się po zagojeniu i schodza z upływem czasu) i popękanych naczynek, ale mimo wszystko chciałabym żeby cera nie była taka poszarzała, żeby nabrała blasku. Macie jakis pomysł? Zastanawiałam się nad używaniem kremów wymienionych w tytule i nie wiem, który z nich może byc dla mnie najbardziej odpowiedni?
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ystheal, Hydracid C SVR czy Aktiv C XL LRP?
Na szara buzke to wit. C bedzie dobra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
czesc
ja tez mam taki problem....na noc uzywam serum z wit C 8% Flavon ale juz mi sie konczy wiec mysle o kremiku Aktiv C ale bez filtra (na dzien stosuje inny krem z filtrem)na zszarzała buzke wit C jest super!!! oczywiscie co cera to inaczej reaguje. Ja bym polecała. Niedawno słyszałam o nowym kremie redermic LRP z wit c i kwasem hialuronowym - i czekam az sie pojawi w aptekach- nikt narazie o nim nie pisze (pytałam na forum kosmetycznym i cisza...czytałam skład na Biochemi Urody ale ciekawa jestem opinii "uzykowniczek" ![]() chciałam sie spytac jak reagujesz na Efeklar? tyle tu pisza o wysypach pryszczy..ja mam cere mieszana, bez tradziku , pory rozszerzone i policzki suche. Tez sie zastanawiam . Nie wysusza i nie sciaga Ci buzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Efaclar mnie nie wysusza, moze na poczatku tak było, ladnie rozjasnia, zwęza pory, ale nie moge stosowac czesciej niz co 2-3 dni.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam 23 lata, ale palilam przez 7 lat, w zwiazku z czym mysle, ze to foum bedzie dla mnie odpowiednie w kwestii kremow z witamina c. Niestety, mam cere bardzo wrazliwa, a Basia w swoim artykule pisala, ze dla wrazliwcow stezenie witaminy c maksymalnie 5%.
Temat poruszylam juz w tym watku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=24003 Prosze o rady i z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Przypuszczam, że w tym artykule Basi chodziło o dobrą tolerancję jej serum, przy zachowaniu kwaśnego odczynu i tygodniowej świeżości miksturki. Moja, bez wątpienia wrażliwa cera, tolerowała bez protestów i 8% we Flavo-C 2 razy dziennie. W łatwodostępnych kremach ciężko będzie znaleźć takie stężenie, przeciętnie jest 3-5%, a dodatkowo moc witaminy C obniża wyższe pH (optymalne, to ok. 3) i długie przechowywanie. O ile pamiętam z kremów za dość skuteczne uchodził Active C (5%), za średni New Skin Nivea (3%). Z innych preparatów polecane było serum Flavo-C (8%). Redermica (5%), choć była o nim już mowa na tym forum, chyba jeszcze w Polsce nie ma. W wątku, który podałaś, otrzymałaś bardzo dobre odpowiedzi. Serum z witaminą C możesz sobie zrobić sama, to nic trudnego - przepis Basi jest na Wizażu. Będziesz mogła dowolnie sterować stężeniem i pH.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Podaję linka do tego artykułu Basi:
http://www.wizaz.pl/witaminy_i_kosmetyki_wit_c.php a konkretnie: "witamina c w kosmetyce" - ''Co czyni dobrego witamina C dla naszej skóry? "- czwarta kropeczka ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2006-03-19 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie tez mi sie wydawalo, ze artykul nie nalezy do najswiezszych, ale w koncu az tak wiele sie w kosmetyce nie zmienilo... Najbardziej mi sie podoba fragment o skorze swinek
![]() Mysle nad tymi kremami z Erisa, jakos do tej pory Eris mnie nigdy nie zawiodl. Kupie albo Krem nawilżający z witaminami A, E, C i B5 z serii Pharmaceris A albo Krem intensywnie nawilżający Duo-C. W sumie ten Duo-C wydaje mi sie byc jakis taki nowoczesny (he?). I tak mialam zamawiac w Erisie kosmetyki, jeden wiecej juz nie zrobi roznicy. Przejrze jeszcze KWC i - bogatsza w nowa wiedze - zaczne odmawiac mantre "Witamina C nie zaszkodzi mojej wrazliwej skorze". Jesli cos jeszcze powinnam wiedziec, to prosze o rade, wiosna, wielkie porzadki, wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.