|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Produkty bez laktozy
Cześć dziewczyny,
Podzielcie się proszę gdzie kupujecie produkty bez laktozy? Z mlekiem i serem żółtym nie mam problemu - kupuję je w lidlu, ale może jednak wiecie gdzie dostać, w rozsądnej cenie, twarożek, śmietanę lub jogurty? ![]() Ciekawi mnie też czym zastępujecie śmietanę w potrawach? Używacie jogurtu bez laktozy czy w jakiś inny sposób modyfikujecie przepis? |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Produkty bez laktozy
W Lidlu od niedawna jest też twaróg bez laktozy Mlekpol, a tak to duży wybór jest w Auchan. Jogurty i serki wiejskie widuję też w Lewiatanie.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
W Biedrze też czasem można dostać serek wiejski bez laktozy:
![]() W Auchan z tego co pamiętam taki: ![]() Z tej serii jest również serek homo naturalny i waniliowy, jogurt naturalny i jogurt grecki. A w Lewiatanie widziałam taki: ![]() W Netto i Carrefour (tu nie jestem pewna) można dostać też lody bez laktozy: ![]() Może trochę Ci pomogłam.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki!!!!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Te lody kupowałam też w Stokrotce.
W Biedronce na ogół jest mleko i ser żółty. Ostatnio pojawiło się też masło i ser twarogowy, ale u mnie chyba częściej ich nie ma, niż są
|
|
|
|
|
#7 |
|
zielony stworek
|
Sklep firmowy spółdzielni mleczarskiej w Łowiczu.
Sieć sklepów spożywczych Sam-Scan w Łodzi i niektóre sklepy typu Społem również mają produkty bez laktozy z Łowicza. Intermarche z tego co pamiętam też ma dużo takich produktów. Zamiast śmietany polecam mleko kokosowe Aroy-D, na półkach ze zdrową żywnością. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.