|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy z pracą na swoim
Cześć
Mam problem Pracuje jako doradca finansowy. Od 4 miesięcy pracuje na swoim tzn. mam płacone tylko za efekt wykonanej pracy. Przez te 4 miesiące związałem 2 sprawy więc nie za wesoło. Robię co mogę by to ruszyło i z miesiąca na miesiąc są postępy. Lecz malutkie postępy. Od rodziny nie otrzymuje wsparcia - nikt nie chce się ze mną spotkać by pomóc im w zaoszczędzeniu kilkuset złotych. Jednie to mama przy braniu kredytu skorzystała z mojej pomocy. Poleceń żadnych nie dostaje od rodzinki, znajomych itp. Gdy ciotka brała kredyt hipoteczny to wolała płacić więcej o dokładnie 400 zł miesięcznie więcej niż gdyby skorzystała z moich usług. Jesteśmy rzetelną firmą z sukcesami, mam doświadczenie w pracy w banku, potrafię rozmawiać z ludźmi itp lecz nie otrzymuje wsparcia ze strony najbliższych. Dzisiaj dostałem ultimatum, że gdy nie zarobie nic z doradztwa do konca roku to rzuca mnie dziewczyna i rodzice nie będą wspierać mnie w jakikolwwiek sposób finansowo. -> Pracuję dorywczo na zleceniach różnych, ostatnio za 4 dni pracy zgarnąłem 950 zł. Jakieś sugestie, pomoc, porady? Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-02 o 23:49 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problemy z pracą na swoim
Zmienić branżę?
Rodzina nie ma żadnego obowiązku kupować od Ciebie ubezpieczenia czy kredyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Miałam trudności ze zrozumieniem tego wątku i mam nadzieję, że jest on żartem.
Ale może jednak istnieją takie osoby, które "pracę na swoim" interpretują w dosyć specyficzny sposób. Ale to "Jesteśmy rzetelną firmą z sukcesami" dosyć mnie rozśmieszyło nie tylko ze względu na pluralis maiestatis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ech, szkoda że nie zacytowałyśmy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
widzisz jak cie zjadły przyjacielu? ja ci powiem tak,srać na pomoc najblizszych bo czesto rodzinka bywa gorsza od obcych,jesli masz wiedzę i doswiadczenie w tym doradztwie to moze zmień jej sposób z tej co ci placa za efekty na taką gdzie klienci przychodzą do firmy nie do ciebie i placa ci za przyslowiowe siedzenie i pierdzenie w stolek ale wiadomo czy sie stoi czy sie lezy 10 zlotych sie nalezy no chyba ze tez postawisz na dobra reklame i sie jakos rozreklamujesz to przycaigniesz tlumy i jakos odbijesz sie od dna ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.