|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Obolała pierś.
Od kilku dni boli mnie lewa pierś.
Nie było by w tym nic dziwnego gdyby było to kilka dni przed okresem (jak zwykle), albo gdyby bolały mnie obie. Tymczasem boli mnie jedna i to dość mocno. Ból odczuwam jak stłuczenie, które raczej wykluczam ponieważ niczego co mogłoby to sobie spowodować sobie nie przypominam. Boli mnie tak od 2-3 dni. Oczywście podczas dotyku, czy nawet lekkiego oparcia ręki na piersi, a w nocy nawet gdy przekręce się na lewą strone zaraz się budzę. Do tego wydaję mi sie że pierś jest dziwna w dotyku. Nie wiem jak to opisać. Taka jakby 'cięższa' i nie tak jednolita w dotyku jak ta druga. Dzisiaj zamówiłam sobie wizytę u ginekologa, bo wiadomo że takich rzeczy bagatelizować się nie powinno - niech lepiej sprawdzi co jest przyczyną. Ponieważ wizyte mam dopiero na wtorek wieczorem, chciałam zapytać czy znacie jakieś doraźne środki odnośnie takie bólu. Jakieś okłady? Mama poleciła mi okład z rumianku, ale nic nie pomogło. ![]() Znacie inny sposób?
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Obolała pierś.
Z domowych sposobów to może przykładaj lód-ma właśnie działanie antyzapalne.Może wytrzymaj jeszcze do wtorku,to w sumie już niedługo,a jeśli nie wiadomo co ci tak naprawdę dolega,to lepiej nie stosować nic na własną rękę.Po pierwsze nie szkodzić
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No nie chciałabym sobie niczym zaszkodzić, ale jak pomyśle o kolejnej nieprzespanej nocy to mi się na łzy zbiera
![]() Chyba przywiąze się do łóżka w pozycji 'na plecach', ( ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Możesz sobie zrobić okład z lodu-on ci nie zaszkodzi na pewno,dobrze,że wtorek już za dwa dni
![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
![]()
A może Cie zawiało??? Ja np. miałam zapalenie piersi.l Ból okropny. Po prostu zawiało Ci pierś, i mogło się przerodzić w zapalenie. Ale to nie jest diagnoza, tylko skromna sugestia z mojej strony. Kup sobie jakieś tabletki przeciwbólowe o działaniu przeciw zapalnym. Na pewno nie zaszkodzą, a jeśli to zapalenie to pomogą.
P.S Dziewczyny zima jest!!! Biustów nie pokazujemy!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.