|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ściany z regipsu
Witam,
Mam pytanie mam zamiar położyć płyty regips na ścianach. By je pomalować muszę położyć gładź na te płyty? Powiem szczerze ,że wolałbym uniknąć szpachlowania ![]() Proszę o rade |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ściany z regipsu
nieststy musisz je zaszpachlowac. po pierwsze farba nie zakryje ci łączeń plyty- krecac je na sciane lub na profile dokladasz plyte do plyty. kazda plyta ma obrobiony lekko pod katem brzeg wiec musisz zastosowac siatke i szpachlowanie. po drugie plyty zwykle kartonowe sa pokryte takim papierem z wierzchu wiec podejrzewam ze pod wlywem farby zacznie od odchodzic od plyty. na tyle na ile wiem najlepiej jest na dwa razy szpachlowac takie plyty. jeden raz z siatka a drugi na gladko.
mam nadzieje ze pomoglam a jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedź.
już kładłem regipsy ![]() ![]() regipsów nie bede kładł na stelażach tylko na kleju. na tzw placki. chodziło Ci o połozenie siatki tylko na łączeniach? czy na całą ścianę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeżeli płyty zostaną dobrze przyklejone (zachowana płaszczyzna) to szpachluje się tylko łączenia płyt.
Papier na płytach nie odchodzi pod wpływem farby i można go malować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja zanim pomalowałam kolorem kupiłam najtańszą białą farbę, zmieszałam z unigruntem i pomalowałam,wtedy płyta nie chłonęła tak bardzo farby
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.