|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ja, moja dziewczyna i jej przyjaciel
Cześć Panie. Jako iż, to wasze królestwo uważam, że to odpowiednie miejsce do zaczerpnięcia waszej opinii. Witajcie, więc przedstawię Wam moją historię. Ja mam 23 lata, a moja partnerka 21. Jesteśmy ze sobą od 3 lat. Mam pewien problem ze swoją partnerką.. Od 3 miesięcy w naszym związku pojawił się przyjaciel, najlepszy przyjaciel "niczym brat" jak to ona ujmuje. Okej, ma przyjaciela, ale to, co z nim wyprawia, to jest jakiś absurd. Spędza z nim prawie, że każdy możliwy, sobotni weekend. Razem oglądają sobie filmy, razem ze sobą jedzą obiadki, razem sobie pichcą.. Spędzają, ze sobą masę czasu, razem sobie jeżdżą na wycieczki po Polsce. Czarę goryczy przelała jej wyprawa z nim w środku nocy, do Gdańska.. A tak o pooglądać sobie molo.. Dodatkowo miałem taką sytuację, że ja pojechałem sobie do domu, a za 30 minut Ona pojechała sobie z nim do oddalonej od nas 300km Warszawy zwiedzać... Oczywiście zrobiłem jej o to awanturę i wiecie, co mi oświadczyła ? "Potrzebuję od ciebie odpocząć, chcę przerwy w związku ... Zryło mnie z nóg, ale okej.. Skoro tego potrzebuje...
Dałem jej przerwy, tylko halo.. Ja nie toleruję czegoś takiego, ale już dla niej jestem w stanie to zrobić. Za każdym razem kiedy ją informuję, że ten palant mnie irytuję, to słyszę, że zaczyna się to robić toksyczne, a to tylko przyjaciel.. Spoko, przyjaciel, ale dlaczego wolisz z nim spędzać czas niż z zemną... Dodatkowo wiem, że koleś rozstał się ze swoją dziewczyną, a ja 4 dni później usłyszałem z JEJ ust "potrzebuję przerwy". Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy nie, ale mi się to nie podoba. Dodam, że ta przerwa trwa już ponad miesiąc czasu, a ona sobie dalej jeździ z tym kolesiem, spędza czas i chyba jej to wcale nie rusza, że mnie rani.. Dodatkowo jest bardzo zdziwiona, że jej nie ufam.. A jak mam ufać, gdyż o jej wyjazdach dowiaduję się z Instagrama ... Zastanawiam się czy jest sens dalej w to brnąć, bo i tak czuję, że skończę na lodzie.. Dodam, że oboje mamy ciężkie charaktery, lecz jest taki problem, iż ona nie potrafi zaakceptować tego jaki jestem. Wieczne jakieś problemy. Dodatkowo ja jestem za granic. Dość krótko, bo od nie całego miesiąca (chciałem ją zabrać,ale nie potrafi języka. Z resztą sama mi proponowała jedź, lepsze pieniądze), a Ona na stażu w Polsce. Zastanawiam się, czy jest sens ciągnąć, to dalej.. czy zjechać tylko do Polski, spakować resztę ciuchów i wyjechać na stałe ? Dodam, że oczywiście ja też nie jestem bez winy. Obgadałem ją z moją znajomą, która się wygadała.. A ta zrobiła mi aferę, że jak tak mogę itp, itd. Nie ma kompletnie dystansu do siebie, a jeżeli chodzi o jej przyjaciela, to z chęcią wybiłbym mu zęby. ps. za każdym razem słyszę ODWAL SIĘ OD NIEGO. Fajnie, za mną nigdy tak nie stawała ![]() Co o tym myślicie? Najlepszym rozwiązaniem jest ją zignorować? Nie mam zamiaru zabiegać o coś, co jak dla mnie nie ma sens moich starań. Edytowane przez Michalx Czas edycji: 2016-12-02 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ja, moja dziewczyna i jej przyjaciel
Wez dotknij sie po glowie.Kielkuje cos ?
Jakiej rady oczekujesz ? Jej przyjaciela pobic, ja upokorzyc i sila do siebie przwiazac ? Daj sobie z nia spokoj.Nie mscij sie, nie ponizaj. Zachowaj klase. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kolejny, którego dziewczyna puszcza kantem, ale to facetowi chce cyt. 'wybić zęby'
![]() ![]() ![]() Edit: och, opinia. Dobrze. Zatem w mojej opinii oni są razem, a Ty czekasz nie wiem na co, skoro Wasz związek nie istnieje już od długieeeeego czasu.
'Uwierz w siebie! Nie w takie rzeczy ludzie wierzą.' Edytowane przez nyana89 Czas edycji: 2016-12-02 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Zgadzam sie, daj sobie spokoj, ona wybrala tamtego. Nagle zjawia sie koles i zostaja takimi przyjaciomi, ze oderwac sie od siebie nie moga? Nawet gdyby to byla przyjaciolka i rzeczywiscie chodzilo tylko o przyjazn to takie jej zachowanie jest nie fair. Jezdzi sobie gdzie chce, nie informując Cie nawet, ja sobie nie wyobrazam zwiazku w ktorym nawet nie wiem czy moj partner jest w domu czy pojechal z kumplem na drugi koniec Polski bo im sie uwidziało.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez orion_lady Czas edycji: 2016-12-02 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, ze Tobie sie cos pomieszalo albo zle zrozumiales... To on od poczatku byl CHLOPAKIEM a Ty byles PRZYJACIELEM. Inaczej tego nie da sie wytlumaczyc.
Jak dla mnie to ona z Toba zerwala, ale jeszcze sobie tego nie uswiadomiles..m Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Jesteś strasznie naiwny. Przerwa? Jaka przerwa? Wy już nie jesteście razem, a ona jest z nim.
Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2016-12-02 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Tutaj związku już nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
High Quality Since 2007
|
No raczej nie ma czego ratować. Ale w sumie to ja bym się cieszyła, że już z nią nie jestem, skoro ma taki tupet...
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Opinia: to nie jest żadna przyjaźń.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Nie masz już dziewczyny, tylko jeszcze nie zostałeś przez nią o tym oficjalnie poinformowany
![]() Kiedyś właśnie takie zachowanie byłoby uznane za honorowe. Obecnie standard męskości jest taki, że facet powinien uronić łezkę i po cichutku się oddalić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zadzwonila
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Porozmawiac dac lasce do zrozumienia ze jej zachowanie jest podle. Ze robila cie w ciula... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Masakra, nie wierzę w to co czytam... Jakim podłym człowiekiem trzeba być,żeby tak się zachowywać...
W ogóle się dziwie,że tak długo to tolerowałeś. Rozumiem miłość,ale bez przesady. Zostawiłabym ją po pierwszej takiej akcji. Daj sobie spokój, Was juz nie ma.
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Kobietą nie jestem, ale dla odmiany męska opinia może też Ci się przyda
![]() Koleżanka, którą opisujesz - tak dobrze czytasz, koleżanka, bo to nie jest Twoja partnerka - już od dawna Ci wszystko wyjaśniła tylko Ty byłeś zaślepiony ![]() Czytaj: mam już Ciebie dość, to koniec. Moja propozycja: wykasuj jej numer/fb, w ogóle od niej nie odbieraj telefonów. Ta osoba już dla Ciebie nie istnieje, tamtego gościa też olej, to naprawdę nie jest jego wina, że laska ma skłonności do skoków w bok. Aaa i uważaj na sytuację gdyby po jakimś czasie jej nie wyszło z tym gościem i nagle wróciłaby z podkulonym ogonem do Ciebie - wiesz, co masz wtedy zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak jak mowi kolega wyzej - nie przyjmuj jej spowrotem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
lokalna gwiazda
|
Kopnij ja w d.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jak przeczytałam tytuł wątku to pomyślałam, że następny zazdrosny o kumpla. Ale jak przeczytałam treść... Przykro mi to mówić, ale wygląda na to że Twoja dziewczyna jest w związku z tym chłopakiem. W dodatku bardzo jej na rękę Twój pobyt za granicą.
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ile mój eks miał takich "przyjaciółek", gdy byliśmy w związku?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Ja również pomyslalam ze znów zazdrosc o kumpla. A tu takim kumplem stales się ty 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.