|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Francja- pilne pytanie
Cześć dziewczyny!!
Mam pytanie do Was- wiecie może czy to prawda,że na Wszystkich Świętych jest we Francji aż tydzień wolnego ( szkolinictwo wyższe też tyle wolnego ma?)?? Wyjeżdzam za kilka dni do Francji i chciałabym wiedzieć czy to prawda bo jeżeli to prawda to bym sobie wróciła do Pl podczas tych kilku dni wolnych. Z góry dziękuje za odpowiedź! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Francja- pilne pytanie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
To jak byś mogła to zapytaj się proszę Cię bardzo... I daj mi znać ..dziękuje!!Buziak!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja pracuję z francuzem więc zapytam
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja tez zapytam.Mam ciotke ktora jest obywatelka francji wiec napewno takie rzeczy bedzie wiedziala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mój kolega francuz powiedział, że nie ma czegoś takiego jak cały tydzień wolny na Wszystkich Świętych. Jest tylko jeden dzień wolny, zupełnie tak jak u nas. Swoją drogą bardzo się zdziwił, że takie chodzą słuchy
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mam!!!
![]() Ferie jesienne - wszystkie - 25. 10. 2008 - 6. 11. 2008 Ferie świąteczne - wszystkie - 20. 12. 2008 - 5. 1. 2009 Ferie zimowe I - Caen, Clermont-Ferrand, Grenoble, Lyon, Montpellier, Nancy- Metz, Nantes, Rennes, Toulouse - 7. 2. 2009 – 23. 2. 2009 - Aix-Marseille, Amiens, Besançon, Dijon, Lille, Limoges, Nice, Orléans-Tours, Poitiers, Reims, Rouen, Strasbourg - 21. 2. 2009 – 9. 3. 2009 - Bordeaux, Créteil, Paris, Versailles - 14. 2. 2009 – 2. 3. 2009 Ferie zimowe II - Caen, Clermont-Ferrand, Grenoble, Lyon, Montpellier, Nancy- Metz, Nantes, Rennes, Toulouse - 4. 4. 2009 – 20. 4. 2009 - Aix-Marseille, Amiens, Besançon, Dijon, Lille, Limoges, Nice, Orléans-Tours, Poitiers, Reims, Rouen, Strasbourg - 18. 4. 2009 – 4. 5. 2009 - Bordeaux, Créteil, Paris, Versailles - 11. 4. 2009 – 27. 4. 2009 Ferie letnie - 2. 7. 2009 – 1. 9. 2009 Edytowane przez Lija28 Czas edycji: 2008-09-09 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie chodzilo o to, ze Wszystkich Świętych obchodzi sie tu przez okragly tydzien tylko o to, ze w okresie Świat Wszystkich Świętych szkoly maja przerwe, czyli ferie jesienne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dni wolne od pracy - czyli w szkolach tez wolne
![]() 13. Kwiecień Lundi de Pâques (Easter Monday) 12. Kwiecień Pâques (Easter) 21. Maj Ascension (Ascension Day) 1. Czerwiec Lundi de Pentecôte (Whit Monday) 31. Maj Pentecôte (Pentecost) 1. Styczeń Jour de l'An (New Year's Day) 1. Maj Fete du Travail (Labour Day) 8. Maj Victoire 1945 (V-E Day) 14. Lipiec Fete Nationale (Bastille Day) 15. Sierpień Assomption (Assumption of Mary) 1. Listopad Toussaint (All Saints Day) 11. Listopad Armistice 1918 (Veterans Day, Armistice Day, Remembrance Day) 25. Grudzień Noel (Christmas Day) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podepnę się pod wątek.
Potrzebuję się pilnie dowiedzieć, jakie są możliwości taniego dzwonienia z Fr do PL. Mój ojciec jest we FR od kilku dni i na razie korzysta z polskiej komórki, a to na pewno się nie kalkuluje. Najlepiej jakby to była opcja dzwonienia z francuskiej komórki do PL na stacjonarny lub komórkę. Ale jestem zainteresowana wszystkimi opcjami. Będę wdzięczna za wszelką odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My kupujemy te karty www.eagletelecom.fr. Najlepiej dzwonic ze stacjonarnego na stacjonarny wtedy masie chyba za 7E 25tys minut!!! Z komorki na stcjonarne chyba tez mozna dzwonic ale wtedy ocinaja minuty... Jak wroci maz to sie go dokladnie wypytam gdzie te karty sie kupuje i jak to jest z dzwonieniem z komorki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Lija28 byłabym baaaardzo wdzięczna za dalsze informacje!
Czy ja dobrze to odczytuję? Za 7euo 25 tysięcy minut? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Karte mozna kupic "u Araba" czyli to sa takie sklepiki czynne zazwyczaj tez w nocy - takie ze wszystkim jak w Polsce takie male sklepiki na osiedlach. Mozna tez kupic karte polska pod polskim kosciolem na Concorde. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Lija28 dzięki wielkie za informacje.
![]() Będzie się musiał rozejrzeć za tą kartą. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Dzwonic mozna za darmo z tel stacjonarnego gdy ktos ma w domu internet od FREE,NEUF,ALICE itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
.
http://www.petycjeonline.pl/petycja/...wierzetami/214 Skąd się biorą tacy ludzie na świecie? Pomóżmy bezbronnym zwierzętom! Edytowane przez agniesska Czas edycji: 2015-10-29 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.