Duża różnica wieku, dwóch facetów, trzeci w tle, co zrobić - mieszanka wybuchowa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-01-21, 20:56   #1
karolkaddo
Przyczajenie

Duża różnica wieku, dwóch facetów, trzeci w tle, co zrobić - mieszanka wybuchowa

Cześć. Z racji, że sama sprawa dość długa przejdę do sedna. Publikuję pod nowym nickiem, bo sprawa trochę przykra i bardzo prywatna, liczę na waszą pomoc.

Dopiero wchodzę w dorosłość, nie byłem w żadnym poważnym związku, a jestem osobą homoseksualną. W grudniu na forum internetowym poznałem X - starszy o osiem lat. Umówiliśmy się i... chyba zaiskrzyło. Chyba.
Pierwsza randka trwała cztery godziny, potem facebook i kontakt całodniowy. Nie było to wymuszone ani przeze mnie, ani przez niego, kontakt był mega naturalny.
Drugie spotkanie jeszcze dłuższe. Po nim jeszcze częściej rozmawialiśmy na fb.
Trzecie spotkanie i pojawił się problem. Zostałem na noc z racji późnej godziny, próbowałem - dość nieudolnie - się zbliżyć, skończyło się na pocałunkach i spaniu w jednym łóżku.
Ważny element historii - X ma za sobą długi, pięcioletni zwiazek z chłopakiem, który bardzo go skrzywdził, a ktory również był młodszy od niego o kilka lat, więc X przyjął rolę 'nauczyciela' po życiu. Mówił, że żałuje wszystkiego, co poświęcił dla niego.
Po trzecim spotkaniu dostałem wiadomość z propozycją zostania przyjaciółmi. Powody - różnica wieku, on nie chce być nauczycielem, nie chce otwierać starych ran, boi się przeszłości, inny etap rozwoju w życiu, inna dojrzałość. Ok. Zaakceptowałem, stwierdziłem, że nie będę się z nim kontaktował, bo nie odpowiada mi koncepcja przyjaźni. Dzień później wieczorem sam napisał z głupim pytaniem, które zadał chyba tylko po to, by napisać. Pisaliśmy długo, przedstawiłem swoje stanowisko, że to, co on czuje to wynika z przeszłości, ze strachu przed powtórką z rozrywki. Przyznał mi rację i stwierdził, że możemy bez nastawienia na cokolwiek się lepiej poznać.
Spotkaliśmy się kolejny, czwarty raz. Zainicjował całowanie, rozmawialiśmy dużo - że musi przywyknąć do tego, że ktoś jest w jego życiu. Że nie jest w nim sam. Powiedział, że było mu trochę przykro gdy tak łatwo ustąpiłem jak zaproponował przyjaźń (dopiero na następny dzień 'biłem się' słownie z nim), przyznał że flirtował ze mną i że mu się podobam ale jednocześnie jest mnóstwo powodów, które krzyczą - nie.

Spotkaliśmy się piąty raz, wspolnie gotowaliśmy. Tradycyjnie się całowaliśmy, ale widziałem że jest nie w sosie. Okazało się, że znowu było mu przykro i przypomniała mu się tamta relacja. Koleżanka pomogła mu się opamiętać z tego wszystkiego. Pisaliśmy codziennie, w tym tygodniu poruszyliśmy kwestię ew. współżycia, on sam rozpisał wszystko to, co było dla niego nie do zniesienia w tamtej relacji. Zaakceptowałem.

Dziś byliśmy w kinie. Później rozmawialiśmy i powiedział, że w przeciwieństwie do tego, co było w zeszłym roku z kimś innym (z jakimś chłopakiem spotykał się miesiąc) tu nie ma iskry. Mam wrażenie, że chłopak się boi. Zaproponował przyjaźń (przyjaźń, a nie "zostańmy przyjaciółmi, ale tak serio to odwal się"), jest uczciwy, ale dziwię się, czemu nagle takie coś. Powiedział, że nie czuje tej emocji przy spotkaniu. A wiem, że to nieprawda, bo wówczas zakończyłby znajomość wcześniej...
Co mam zrobić, jest sens coś ratować czy darować sobie? Pomóżcie.
karolkaddo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-22, 00:21   #2
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Duża różnica wieku, dwóch facetów, trzeci w tle, co zrobić - mieszanka wybuchow

Możesz dać tej znajomości trochę czasu i zobaczyć co będzie. Czasem te 8 lat różnicy to sporo. Nie wiem kiedy to rozstanie u niego było, ale bywa, że ma się po trudnym związku uraz do związków w ogóle. Trzeba to odchorować. Może dla niego za wcześnie na nowy związek po prostu. Do miłości go nie zmusisz, a szkoda, żeby Twój pierwszy związek był dla kogoś rebound relationship po zerwaniu. Nie angażuj się za szybko. Możesz jakoś podtrzymać znajomość, wykazywać zainteresowanie, ale nic na siłę. Szanuj siebie i swoje uczucia. Ze skracaniem dystansu typu "całowanie się" raczej warto trochę przystopować. I może więcej dowiedzieć się o tym jaki był jego poprzedni związek, czemu się rozpadło, kiedy się zakończył no i czy on już go emocjonalnie "odchorował".
Stary 2017-01-22, 06:28   #3
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dot.: Duża różnica wieku, dwóch facetów, trzeci w tle, co zrobić - mieszanka wybuchow

Ja uwazam ze z tego nic nie będzie. I szkoda zaangażowania autora podczas gdy mógłby czas, energię i emocje poświęcić na jakąś lepiej rokujaca znajomość.
Jeśli nie ma iskry od początku to nie ma bardzo ważnego elementu.

wysłane telepatycznie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości