|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
problem z trawieniem? jedzeniem?
cześć babeczki,
nie do końca mój problem jest "dietetyczny", no ale chyba najbardziej pasuje do tej działki na wizażu. chodzi o to, że od około tygodnia mam pewien problem z jedzeniem. otóż nie mogę pokonać biegunki (nie są ostre, no ale wystarczająco uciążliwe), a zjedzenie najmniejszych kęsów pokarmu, ot głupej marchewki choćby czy kromki chleba, powoduje u mnie może nie odruch wymiotny, ale uczucie, jakby zawartość żołądka sięgała samego gardła. dwa czy trzy razy było to na tyle niefajne uczucie, że po prostu zwróciłam mi tam zalegało. myślałam, że to może kwestia diety, ale nie odżywiam się ostatnio jakoś inaczej niż zwykle. jem dokładnie to samo, co wcześniej, no może w nieco mniejszych ilościach. mam ostatnio wprawdzie sporo stresów, wojna z ukochanym, terminy w pracy i cała masa spraw niecierpiących zwłoki problemów, do tego parę zarwanych nocy, ale gdy zrobiłam sobie totalne parodniowe wolne i uciekłam na wieś - nie przeszło. do lekarza będę się mogła zgłosić dopiero za ok 10 dni. jestem chwilowo na końcu świata, uciekłam do chatki w lesie, żeby w spokoju popracować ![]() ![]() może macie jakieś pomysły z czego może to wynikać? straciłam już parę kg (obecnie 55 przy 180 cm) i obawiam się powoli jakiś anemii itp w jaki sposób to zwalczyć? albo przynajmniej złagodzić?
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2009-01-10 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: problem z trawieniem? jedzeniem?
Hmmm...moze sprobuj uregulowac flore bakteryjna w jelitach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Mnie co prawda przez dłuższy czas męczyła codzienna biegunka, leki na receptę nie pomagały, aż przeczytałam w internecie że ktoś na to stosował siemię lniane do picia, pomyślałam że spróbuję. Kupiłam je w aptece, już zmielone i wypiłam z sokiem i już na drugi dzień nie miałam tej biegunki! Także polecam żebyś to spróbowała, nie kosztuje wiele, jest naturalne no i działa osłaniająco na jelita. Ja pije je przed pójściem spać.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ja ostatnio zaczęłam przegryzać sobie suszoną żurawinę. moja mama wyczytała,że to dobrze robi na przewód pokarmowy i nie tylko (np. tez wybiela zeby). mam nadzieje,ze przyniesie jakieś efekty. moze i Ty spróbuj tak dodatkowo
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dzięki za kilka słów babki!
dziś już ze mną nieco lepiej, przynajmniej odpadło to uczucie, że wszystko mi sięga gardła. póki co testuję siemię, tego mam tu akurat pod dostatkiem. mam nadzieje, że i jelita uda się uspokoić. pozdr
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
lol serio masz 180? duuuuuużo wiesz zaskoczona jestem bo sądząc po awatarze w nim 12 cm szpilka to myślałam że może masz 155 cm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Hej mam pytanie czy mój problem może być związany z trawieniem? Od ponad 2tygodni mam powiększone podbrzusze które nie boli ale jest twarde. Na czczo jest trochę mniejsze ale nadal powiększone. Mam małe problemy z wypróżnianiem. Biorę espumisan ale nie pomaga. Wiecie co to może być?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.