Brak inicjatywy z mojej strony - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-30, 21:17   #1
leoh
Raczkowanie

Brak inicjatywy z mojej strony

Dziewczyny! Potrzebuje obiektywnego spojrzenia na sprawe. Tak jak w tytule. Moj tz caly czas mi mowi, ze nie wychodze z inicjatywa , ze nie okazuje mu uczuc ;( to smutne na okraglo wysluchiwac tego. Wczoraj sie poklocilismy on stwierdzil ze on ciagle sie stara, a z mojej strony nic, chociaz ja staram sie jak moge, a on tego nie docenia ;(
leoh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-30, 21:42   #2
januszpolak
Zakorzenienie

Dot.: Brak inicjatywy z mojej strony

Cytat:
Napisane przez leoh Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Potrzebuje obiektywnego spojrzenia na sprawe. Tak jak w tytule. Moj tz caly czas mi mowi, ze nie wychodze z inicjatywa , ze nie okazuje mu uczuc ;( to smutne na okraglo wysluchiwac tego. Wczoraj sie poklocilismy on stwierdzil ze on ciagle sie stara, a z mojej strony nic, chociaz ja staram sie jak moge, a on tego nie docenia ;(
A czego konkretnie mu brakuje z Twojej strony?
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-30, 22:03   #3
leoh
Raczkowanie

Chodzi o inicjatywe, np. ze nigdzie go nie zapraszam , nie proponuje wspolnego wypadu, np. do knajpy lub do kina etc. Ja nie mam samochodu wiec on po mnie przyjedza. Wczoraj podczas klotni powiedzial mi , ze jak po mnie jedzi to sa to 2h wyjete z jego zycia bo on w tym czasie moglby zrobic cos innego lub isc na silownie...
Stary 2016-11-30, 22:05   #4
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o inicjatywe, np. ze nigdzie go nie zapraszam , nie proponuje wspolnego wypadu, np. do knajpy lub do kina etc. Ja nie mam samochodu wiec on po mnie przyjedza. Wczoraj podczas klotni powiedzial mi , ze jak po mnie jedzi to sa to 2h wyjete z jego zycia bo on w tym czasie moglby zrobic cos innego lub isc na silownie...
Według mnie słabe troche. W czasie Waszego spotkania tez by mógł cos innego robic tez ma wyjete godziny z życia. Gdyby w tym czasie tych 2h robił cos innego to byscie sie nie spotkali wtedy.
Nie mozesz jezdzic do niego autobusem/pociągiem czasem?

Edytowane przez White_Dove
Czas edycji: 2016-11-30 o 22:07
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-30, 22:08   #5
Andz126p
Rozeznanie

Daleko od siebie mieszkacie?
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-30, 22:08   #6
januszpolak
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie wiem, może proponuj od czasu do czasu jakieś wyjście? Widać chłopakowi tego brakuje. Podał konkrety więc jeśli i on zaprasza Cię na takie wyjścia, to nic dziwnego w tym nie ma że od Ciebie oczekuje podobnej inicjatywy.

Przecież to może się odbyć bez samochodu, chociażby mogłabyś go zaprosić do siebie i zabrać w jakiejś ciekawe miejsce w Twojej okolicy. Istnieje też alternatywa - zrobić prawko i kupić auto, bo może chłopaka męczą te ciągłe dojazdy, że ciągle musi on jechać albo się nie spotkacie (?).
Stary 2016-11-30, 22:18   #7
leoh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Andz126p Pokaż wiadomość
Daleko od siebie mieszkacie?
Mieszkamy za granica. Dzieli nas 30min autem

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
Napisane przez januszpolak Pokaż wiadomość
No to nie wiem, może proponuj od czasu do czasu jakieś wyjście? Widać chłopakowi tego brakuje. Podał konkrety więc jeśli i on zaprasza Cię na takie wyjścia, to nic dziwnego w tym nie ma że od Ciebie oczekuje podobnej inicjatywy.

Przecież to może się odbyć bez samochodu, chociażby mogłabyś go zaprosić do siebie i zabrać w jakiejś ciekawe miejsce w Twojej okolicy. Istnieje też alternatywa - zrobić prawko i kupić auto, bo może chłopaka męczą te ciągłe dojazdy, że ciągle musi on jechać albo się nie spotkacie (?).
Problem w tym ze z mojego miasta nie ma zadnego polaczenia , wiec dojazd autobusem odpada. Jesli chodzi o prawko to posiadam, problem ze samochodem bo na chwile obecna nie stac mnie na kupno auta i on dobrze o tym wie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-30, 22:20   #8
eyo
Zakorzenienie

dwa pytania:
- czym niby objawia się to jego "staranie się"
- czego on konkretnie od Ciebie oczekuje? przy okazji "bo Ty się nie starasz" zakończone fochem to nie jest argument w dyskusji i jeżeli tak wygląda "problem" to warto by temu panu uświadomić, że powinien konkretniej opisać swoje potrzeby

tak poza tym to widzę dwie opcje
- Ty rzeczywiście "nie starasz się" bo...?
- macie różne poglądy na to co w związku jest "staraniem się" a co nie

--- edit
skoro Ty nie masz żadnej sensownej możliwości do niego dojechać a jego tak wielce męczą dojazdy do Ciebie to ja bym mu powiedziała, żeby sobie łaskawie szedł na siłownię skoro to taki kłopot...
Ty się jakoś do tych przejazdów dokładasz?

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2016-11-30 o 22:21
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-30, 22:22   #9
White_Dove
Zakorzenienie

Czy problem Twojego 'nie starania sie" dotyczy tylko nie proponowania wypadow i że ciagle on przyjedza? Ile to trwa? Jesli jezdzi do Ciebie 5 rok to troche go rozumiem.
Nie moze zawsze przyjezdzac do Ciebie?

Edytowane przez White_Dove
Czas edycji: 2016-11-30 o 22:27
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-30, 22:28   #10
januszpolak
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkamy za granica. Dzieli nas 30min autem

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Problem w tym ze z mojego miasta nie ma zadnego polaczenia , wiec dojazd autobusem odpada. Jesli chodzi o prawko to posiadam, problem ze samochodem bo na chwile obecna nie stac mnie na kupno auta i on dobrze o tym wie.
Skoro masz prawko to praktycznie połowa problemu rozwiązana. Moglibyście spróbować z chłopakiem ogarnąć Ci jakieś auto - uzbierać pieniądze albo złapać jakąś dorywczą pracę. Benzyny i tak idzie tyle samo, jak on sam do Ciebie jeździ. W ten sposób odciążyłabyś go trochę, bo skoro on jeździ cały czas, to może być po czasie irytujące. 2 godziny (jednak godzina?) spędzone w aucie kilka razy w tygodniu to nie jest fajna sprawa.

Inna opcja to zamieszkanie bliżej siebie albo razem.

A tak jak mówiłam organizować spotkania możesz zarówno u niego, jak i u siebie, wyszukać jakieś ciekawe miejsce, zabrać na wydarzenie kulturalne. Opcji jest wiele, w tym takie niskobudżetowe lub darmowe wystarczy poszukać.
Stary 2016-12-01, 09:53   #11
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:

Długo jesteście ze sobą?
Czy przypadkiem nie chodzi o to, że chłopak szuka jakiegoś pretekstu by ochłodzić stosunki między wami, bo zwyczajnie znużyły mu się spotkania z tobą i wolałby porobić w tym czasie coś innego?
"Nie przejawiasz inicjatywy" może być w tym przypadku zakamuflowanym komunikatem, że związek zaczął go nudzić, a więź emocjonalna uległa znacznemu rozluźnieniu.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-01, 15:03   #12
I am Rock
lokalna gwiazda

Jakby spotkania ze mną były czasem wyjętym z życia, to ten facet już by nie musiał się ze mną męczyć.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-01, 15:10   #13
Azhaar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Jakby spotkania ze mną były czasem wyjętym z życia, to ten facet już by nie musiał się ze mną męczyć.
Sorry, mi też by się nie chciało ciągle zasuwać i marnować czas, bo pannie się nie chce ruszyć. Dlaczego to on ma tylko dojeżdzać? Ciekawe, czy przynajmniej oddaje mu za to pieniądze, bo inaczej to trochę kpina. Rozumiem od czasu do czasu, ale jeżeli to jest parę razy w tygodniu, to nieźle się ustawiła.

Nie wierzę, że się nie da dojechać. Nawet jeśli nie ma bezpośredniego połączenia, to jakieś jest na pewno. Z każdego punktu X można dojechać do jakiegoś punktu Y a z niego dojechać do Z. Chyba, że Autorka mieszka w jakiejś totalnej wiosce, gdzie do najbliższego przystanku autobusowego musi zasuwać godzinę na piechotę albo na jakiejś bezludnej wyspie

Ale to wymaga chęci i np. zmarnowania czasu w autobusie i czekania na niego. Lepiej, żeby facet zasuwał i jeszcze za to płacił, wiadomo.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-01, 15:47   #14
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
W jaki sposób się starasz?
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-01, 18:56   #15
Andz126p
Rozeznanie

30km w godzinę? Chyba jeśli jedzie 30km/h to uwierze. A tak max pol h obstawiam.
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-01, 19:46   #16
topdong
BAN stały

Jako facet łatwo się domyślam o co mu może chodzić: on ciągle przyjeżdża i wymyśla pomysły na Wasze wyjścia/spotkania, a Ty się tylko biernie zgadzasz. I facet ma 100% racji. Jedno spotkanie w tygodniu to 2x0.5h = 1 godzina. Dwa takie w tygodniu i 2 godziny to już trochę jest i czasu i paliwa. Męczące jeśli Ty w tym czasie sama nic nie proponujesz. Załatw tani samochód albo ogarnij taksówkę/ubera/rower/zabierz się z kimś.
topdong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości