|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Brak inicjatywy z mojej strony
Dziewczyny! Potrzebuje obiektywnego spojrzenia na sprawe. Tak jak w tytule. Moj tz caly czas mi mowi, ze nie wychodze z inicjatywa , ze nie okazuje mu uczuc ;( to smutne na okraglo wysluchiwac tego. Wczoraj sie poklocilismy on stwierdzil ze on ciagle sie stara, a z mojej strony nic, chociaz ja staram sie jak moge, a on tego nie docenia ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak inicjatywy z mojej strony
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Chodzi o inicjatywe, np. ze nigdzie go nie zapraszam , nie proponuje wspolnego wypadu, np. do knajpy lub do kina etc. Ja nie mam samochodu wiec on po mnie przyjedza. Wczoraj podczas klotni powiedzial mi , ze jak po mnie jedzi to sa to 2h wyjete z jego zycia bo on w tym czasie moglby zrobic cos innego lub isc na silownie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mozesz jezdzic do niego autobusem/pociągiem czasem? Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2016-11-30 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Daleko od siebie mieszkacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to może się odbyć bez samochodu, chociażby mogłabyś go zaprosić do siebie i zabrać w jakiejś ciekawe miejsce w Twojej okolicy. Istnieje też alternatywa - zrobić prawko i kupić auto, bo może chłopaka męczą te ciągłe dojazdy, że ciągle musi on jechać albo się nie spotkacie (?). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Mieszkamy za granica. Dzieli nas 30min autem
---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
dwa pytania:
- czym niby objawia się to jego "staranie się" - czego on konkretnie od Ciebie oczekuje? przy okazji "bo Ty się nie starasz" zakończone fochem to nie jest argument w dyskusji i jeżeli tak wygląda "problem" to warto by temu panu uświadomić, że powinien konkretniej opisać swoje potrzeby ![]() tak poza tym to widzę dwie opcje - Ty rzeczywiście "nie starasz się" bo...? - macie różne poglądy na to co w związku jest "staraniem się" a co nie --- edit skoro Ty nie masz żadnej sensownej możliwości do niego dojechać a jego tak wielce męczą dojazdy do Ciebie to ja bym mu powiedziała, żeby sobie łaskawie szedł na siłownię skoro to taki kłopot... Ty się jakoś do tych przejazdów dokładasz?
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2016-11-30 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Czy problem Twojego 'nie starania sie" dotyczy tylko nie proponowania wypadow i że ciagle on przyjedza? Ile to trwa? Jesli jezdzi do Ciebie 5 rok to troche go rozumiem.
Nie moze zawsze przyjezdzac do Ciebie? Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2016-11-30 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna opcja to zamieszkanie bliżej siebie albo razem. A tak jak mówiłam organizować spotkania możesz zarówno u niego, jak i u siebie, wyszukać jakieś ciekawe miejsce, zabrać na wydarzenie kulturalne. Opcji jest wiele, w tym takie niskobudżetowe lub darmowe wystarczy poszukać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Długo jesteście ze sobą? Czy przypadkiem nie chodzi o to, że chłopak szuka jakiegoś pretekstu by ochłodzić stosunki między wami, bo zwyczajnie znużyły mu się spotkania z tobą i wolałby porobić w tym czasie coś innego? "Nie przejawiasz inicjatywy" może być w tym przypadku zakamuflowanym komunikatem, że związek zaczął go nudzić, a więź emocjonalna uległa znacznemu rozluźnieniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
lokalna gwiazda
|
Jakby spotkania ze mną były czasem wyjętym z życia, to ten facet już by nie musiał się ze mną męczyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wierzę, że się nie da dojechać. Nawet jeśli nie ma bezpośredniego połączenia, to jakieś jest na pewno. Z każdego punktu X można dojechać do jakiegoś punktu Y a z niego dojechać do Z. Chyba, że Autorka mieszka w jakiejś totalnej wiosce, gdzie do najbliższego przystanku autobusowego musi zasuwać godzinę na piechotę albo na jakiejś bezludnej wyspie ![]() Ale to wymaga chęci i np. zmarnowania czasu w autobusie i czekania na niego. Lepiej, żeby facet zasuwał i jeszcze za to płacił, wiadomo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
30km w godzinę? Chyba jeśli jedzie 30km/h to uwierze. A tak max pol h obstawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Jako facet łatwo się domyślam o co mu może chodzić: on ciągle przyjeżdża i wymyśla pomysły na Wasze wyjścia/spotkania, a Ty się tylko biernie zgadzasz. I facet ma 100% racji. Jedno spotkanie w tygodniu to 2x0.5h = 1 godzina. Dwa takie w tygodniu i 2 godziny to już trochę jest i czasu i paliwa. Męczące jeśli Ty w tym czasie sama nic nie proponujesz. Załatw tani samochód albo ogarnij taksówkę/ubera/rower/zabierz się z kimś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.