Stopniowe odchudzanie organizmu pobudzanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-29, 17:12   #1
makaron91
Zadomowienie

Talking

Stopniowe odchudzanie organizmu pobudzanie

Czesc
Ostatni miesiąc miałam nogę w gipsie i nieco kilogramów doszło, bo aż 6! Postanowiłam wziąć się za siebie powolnymi kroczkami ( w koncu caly miesiac sie nie ruszałam praktycznie), żeby nie zniechęcić się na starcie. Rozpisałam sobie trening na 2-3 miesiące
Pierwszy miesiąc (od poniedziałku do soboty, niedziela wolna )polega na bieganiu z brzuszkami. Polega to na tym, że biegam normalnym dla mnie tepem, a gdy poczuję zmęczenie kłade sie na ziemie za każdym razemi robie 20 brzuszków, aby nie marnowac czasu i żeby mięśnie nie stygły Wstaje i biegniemy dalej Na pierwszy tydzień ustaliłam, że poświęcę na to 30 minut, w każdym następnym tygodniu będę dodawała kolejne +5 min biegu z brzuszkami. Na następny miesiąc przygotowałam coś o krok dalej ale o tym później jak wytrwam ten miesiąc
Zakładam temat bo potrzebuję nieco wsparcia, nie ukrywam, że przez ten gips moja forma i figura spadła do zera :P Jeśli ktoś byłby chętny razem ze mną zacząć od takiego niskiego poziomu i małymi kroczkami poprawiać swoją formę i zdrowie to zapraszam serdecznie

Startuję z wagą 60 kg przy wzroście 163 cm, wczoraj miałam pierwszy dzień treningu, dzisiaj koło 20 ide znów biegać i robić brzuszki
Z diety żadnej konkretnej nie korzystam, tyle co nic nie podjadam miedzy posiłkami, nie jem słodyczy, nie piję alkoholu i staram się nie jeść nic smażonego.

Trzymajcie kciuki

Edytowane przez makaron91
Czas edycji: 2012-08-29 o 17:14
makaron91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 06:57   #2
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Stopniowe odchudzanie organizmu pobudzanie

Nogę miałaś miesiąc w gipsie i już możesz biegać Troche mnie to dziwi, bo ja miałam tydzień w gipsie i 3 tygodnie w stabilizatorze i jeszcze nie mogę jej do końca zdjąć ani wyprostować. Miałaś już rehabilitację? Ja bym uważała, żeby nie nadwyrężyć nogi. Długo jej nie używałaś a teraz takie obciążenie.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2012-08-30 o 06:58
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 07:20   #3
makaron91
Zadomowienie

Gips ściągnięto mi 6 sierpnia noga rozchodzona, biegam powoli i na bieżni na stadionie, mam te swoje przerwy na brzuszki, także nie ma zbyt wielkiego obciążenia na nogę
A na rehebilitację, jak sie dowiadywałam, musiałabym czekać jeszcze miesiąc lub dwa, bo są takie kolejki. Wolę sama sobie zrobic rehabilitację ;P
Noga mnie nie boli, czuję tylko jak się rozciągają długo nie używane mięśnie, czyli wszystko jest okej.
Wczoraj także się nie poddałam, 30 minut biegu z brzuszkami powiem szczerze, że mam lekkie zakwasy, ale cieszy mnie to
makaron91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 07:56   #4
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770
Konto usunięte

Może do nas dołączysz? bo jak startujesz z 60kg to cel koło 50ciu paru? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=639778
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 08:05   #5
bianeczkaa
Zakorzenienie

No to gratulacje i wytrwałości

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 20:40   #6
Kallinna
BAN stały

Jakiś straszny wysyp wątków z odchudzaniem nastąpił. Myślałam, że takie rzeczy dzieją się 1 stycznia
Kallinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 10:23   #7
skazana_na_bluesa
.

lepiej by bylo, zebys wprowadzila inna forme rehabilitacji... np. na poczatek basen.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości