|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak interpretować jego zachowanie
.
Edytowane przez Ashe05 Czas edycji: 2017-02-08 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak interpretowac jego zachowanie
Cytat:
- jeśli stoi za blisko powiedziałabym mu "Zrób krok w tył i utrzymuj odległość jednego metra ode mnie!", - jeśli wpatruje się w Ciebie powiedziałaby mu "Nie wpatruj się we mnie jak w obrazek, bo mnie to stresuje!", - jeśli opowiada Ci jakieś głupie żarty powiedziałabym mu "Nie śmieszy mnie to!". I tak dalej, i tak dalej... Z czasem nauczy się, jakich zachowań ma przy Tobie unikać. Ja zawsze mówię bardzo bezpośrednio, co nie podoba mi się w zachowaniu moich znajomych i nigdy nikt się jeszcze na mnie za to nie obraził. Wcale nie musi Cię podrywać. Niektórzy ludzie po prostu lubią kontakt fizyczny i przytulają się do wszystkiego, co się rusza. Sama mam takich znajomych, koleżankę i kolegę. Oboje cały czas narzekają, że ludzie posądzają ich ciągle o podrywanie wszystkich wokół. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jeśli zwracasz mu uwagę, ale starasz się, żeby nie brzmiało to zbyt ostro, to pewnie brzmi to jak zalotne przekomarzanie się... Zwrócenie uwagi musi być jasne, stanowcze, potwierdzone wyrazem twarzy i musi mieć jedno podstawowe przesłanie - nie zgadzam się, żebyś zrobił to ponownie!
Pewnie uważa, że takie droczenie się jest zabawne, a Twoje delikatne zwracanie uwagi jest zbyt delikatne, żeby wyprowadzić go z błędu. Musisz być bardziej stanowcza. Pamiętaj, że ostra wymiana zdań jest czasami potrzebna, żeby ustanowić w grupie rówieśniczej odpowiednią hierarchię i nie znaleźć się na samym dole tej hierarchii. Poza tym niektórzy faceci mogą mieć wyniesione z domu szowinistyczne podejście budujące hierarchię w sposób dla Ciebie niekorzystny, np. "Dziewczyna chce grać z nami w piłkę? Doskonale, będzie stała na bramce!". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Copyraptor
|
Weź go na bok i przeprowadź z nim spokojną, rzeczową rozmowę - bez głupiego podśmiechiwania się i podtekstu w stylu "haha, no śmieszne to jest, ale weeeź, nie rób taaak!". W jasnych, prostych słowach i BEZ UŚMIECHU wyłóż mu, że czujesz się z nim w grupie niekomfortowo, nie bawi Cię to, co robi i chciałabyś, żeby przestał, bo dawno już wyszło to poza granice koleżeńskich żartów.
Jak będzie mówił, że no to przecież tylko zgrywa, że "masz kij w dupie" i ogólnie będzie próbował z siebie zrobić niewinnego a z Ciebie sztywniaczkę, to jak zdarta płyta powtarzaj, że nie interesuje Cię co on o tym myśli, ty się czujesz z tym niekomfortowo, że on narusza Twoją przestrzeń osobistą i chcesz, żeby przestał. Nie publicznie, bo wtedy będzie usiłował to jeszcze bardziej obrócić w żart, żeby nie stracić twarzy przy kolegach. Przecież on to wszystko robi na pokaz. Kosztem Ciebie usiłuje przykozaczyć przy kolegach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak interpretować jego zachowanie
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Miałem kiedyś takiego znajomego, który "szalał" za pewną osobą, nieważne że zajęta (a czasami i nie), zbywała go i hmm nazwijmy "odtrącała". On po prostu nie potrafił wyleczyć się z jednostronnego zauroczenia.
Spróbuj na maxa ograniczyć kontakt, a w towarzystwie wręcz zlewaj bądź sporadycznie delikatnie wyśmiewaj (wiem, nosi znamiona upokarzania).... i tak pewnie nie pomoże :P Ale po tym będziesz widziała że "to taki właśnie typ". O ile się da całkowicie zerwać kontakt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zrobilabym chyba tak samo jak cholerna rejestracja. Im wcześniej tym lepiej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy to ten sam "typ" - nigdy nie wiesz.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Ashe05 Czas edycji: 2017-02-08 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawdę nie wszyscy muszą Cię lubić. Takie życie, ludzie są różni. Jeżeli chcesz mieć przyjaciół kosztem własnego komfortu to raczej nie jest to zdrowa sytuacja. Edit: nawet jeżeli wyjdziesz na "odrzucajacą zakochanego jeżeli coś jest na rzeczy", to co? Masz faceta, nie jesteś zainteresowana, masz prawo powiedzieć to jasno i wyraźnie. Edytowane przez meggan02 Czas edycji: 2016-12-13 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Twierdzisz, że dobrze się czujesz w roli zawsze miłej i uśmiechniętej maskotki, ale jednak tak nie jest. Bardzo dobrze jest być miłą, uśmiechniętą, grzeczną i przez wszystkich lubianą, ale tylko w towarzystwie, w którym wszyscy inni przyjmują to samo założenie. Niestety zazwyczaj tak nie jest i w każdej grupie są jacyś cwaniacy, którzy postanowią w jakiś sposób wykorzystać Twoją uprzejmość.
Powinnaś nadal być miła i uprzejma wobec wszystkich, którzy są tacy sami wobec Ciebie. Gdy jednak ktoś zaczyna Twoją uprzejmość wykorzystywać musisz potrafić uderzyć w stół i zdecydowanie wypowiedzieć swoje zdanie, bez żadnego obrażania się i awantur. Nikt nie przestanie Cię z tego powodu lubić, a przynajmniej nikt spośród osób, na których sympatii mogłoby Ci zależeć. Pamiętam, jak na moich studiach jeden z kolegów zbyt śmiało, w mojej ocenie, wykorzystał moją uprzejmość polegającą na udostępnianiu innym moich notatek przed egzaminem. Ostro i zdecydowanie wyraziłam moją opinię, a on nie odezwał się ani słowem. Następnego dnia już swobodnie ze mną rozmawiał, a po kilku dniach dojrzał do tego, żeby mnie przeprosić i przyznać, że jego zachowanie było "chamskie". Nawet przez chwilę nikt nie był na nikogo obrażony. Ja wychodzę z założenia, że moja pozycja w grupie na uczelni nie zależy od płci, ale składają się na nią uprzejmość (której u Ciebie też nie brakuje), chęć do pomocy innym, zaangażowanie w naukę, stanowczość i odpowiedzialność za swoje działania. Sądzę, że każdy z tych czynników wpływa jakoś na to, że jestem w grupie lubiana. Mam wrażenie, że większość patrzy z pewną satysfakcją i podziwem, jak bez wahania ucieram nosa grupowemu cwaniaczkowi, zwłaszcza ta mniej asertywna część grupy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem czemu sie nim przejmujesz. Piszesz ze czujesz sie nieswojo to mow glosno- sorry zbyszek ale wez reke. Nie lubie byc dotykana itd.
Nie boj sie ze go urazisz. I tak bedzie urazony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Kobiety musza przestac przepraszac za to co czuja i mysla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.