|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy istnieje coś takiego jak "przyjaciółka na całe życie"?
Cześć dziewczyny! 👋
Zastanawiam się ostatnio, czy faktycznie istnieje coś takiego jak przyjaźń na całe życie. Mam wrażenie, że im jestem starsza, tym trudniej znaleźć kogoś, kto naprawdę zostanie przy mnie na dłużej. Kiedyś miałam najlepszą przyjaciółkę, ale życie nas rozdzieliło – praca, rodzina, różne miasta... i kontakt po prostu się urwał. Jak jest u Was? Macie taką osobę, z którą możecie rozmawiać o wszystkim i która jest z Wami na dobre i złe? A może przyjaźnie to po prostu etap życia, który przemija? Chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach – czy wierzycie w "przyjaciółki na zawsze"? ❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy istnieje coś takiego jak "przyjaciółka na całe życie"?
Moim zdaniem są etapy w życiu gdy jesteśmy z kimś bliżej, a potem to się kończy lub czasami zawiesza na dłuższy okres. Zwłaszcza przy dużych zmianach: dzieci, nowy partner, intensywna praca itp.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam przyjaciółke od 20 lat od 16 mieszkam zagranicą widzimy się raz na kilka lat, odnów kontakty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
To nie jest reguła. Albo trafisz na kogoś odpowiedniego albo nie. J mam dwie przyjaciółki tak naprawdę. Jedna z nich to taka z dzieciństwa. Kontakt sporadyczny. Widzimy się tylko jak zajeżdżam do rodzinnej miejscowości. :-* Druga to taka poznana gdy mieszkałam w drugiej rodzinnej miejscowości i to było z półtora roku temu (mam 22 lata w t
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- To nie jest reguła. Albo trafisz na kogoś odpowiedniego albo nie. J mam dwie przyjaciółki tak naprawdę. Jedna z nich to taka z dzieciństwa. Kontakt sporadyczny. Widzimy się tylko jak zajeżdżam do rodzinnej miejscowości. :-* Druga to taka poznana gdy mieszkałam w drugiej rodzinnej miejscowości i to było z półtora roku temu (mam 22 lata w tym) i tu już kontakt lepszy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czy istnieje? Istnieje.
Czy wiekszośc z nas doświadczy takiej przyjaźni? Raczej nie. Przez wiekszośc życia zmieniamy szkoły, uniwersytety, prace, miasto zamieszkania, czasem nawet kraj. Nie wspominajac o wchodzeniu w związki i zakładaniu rodzin oraz coraz wiekszym braku czasu. W takim układzie cięzko o utrzymanie stałej przyjaźni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mam dwie przyjaciolki od 10 lat, jedna mieszka w innym miescie i ma dziecko, a druga za granica. Kontakt sie nie urwal, staramy sie pisac do siebie regularnie i widywac sie raz na pare miesiecy (jestesmy po 30.)
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2025-02-05 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.