|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Bestsellery apteczne
Hej
![]() Chcialam sie dowiedziec jakie sa Wasze bestsellery apteczne (ze sklepow zielarskich rowniez) czy produkty, ktorym inne po prostu nie dorownuja (chyba macie takie ![]() ![]() Ja przyznam, ze nigdy nie kupowalam jeszcze aptecznych kosmetykow (poza Avene, ktore normalnie nabywam w drogerii) i moja wiedza jest znikoma w tej dziedzinie. Wiem, ze zachwalany jest dr Hauschka, Fitomed, LRP, glinki Argiletz. A co Wy sobie chwalicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bestsellery apteczne
Nie potrafie zyc bez Lysanel Activ SVR i Glyco-A.Bardzo lubie Hauschka,glinka zielona u mnie musi byc zawsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
U mnie królują apteczne rzeczy zarówno w pielęgnacji jak i w kolorówce. Mój TŻ jak słyszy apteka blednie. Dlatego żeby mu zaoszczędzić stresów, a sobie bieganiny zaopatruję się głównie w e-aptekach (cudowny wynalazek).
Przede wszystkim filtry (Avene), pozatym sera (flavo-c, Nightpeel Lieraca), no i cała reszta. Jak nie mam w zapasie Sensibio H20 i białej kuleczki dezodorującej Vichy to wpadam w panikę. Balsamu do ciała Avene też nie zamieniłabym na żaden inny. Woda termalna Avene to mus. Samoopalacz (zwłaszcza w sezonie wiosenno-letnim) Avene lub LRP. Hauschka, obecnie pudry (Ach!!!) to uzależnienie, jeśli mascara to zawsze LRP (choć ostatnio zdradziłam ją z MF Masterpiece, ale krótkotrwale raczej). Z zielarsko-naturalnych (zaopatrzenie netowe rzecz jasna) to hydrolat różany Fitomed i takież kosmetyki do pielęgnacji włosów. Glinki Argiletz - ach co będę mówić - być muszą. I jeszcze Ziemia wulkaniczna - nabywam zamiennie z glinkami (cena ![]() Jak patrzę na tę swoją kosmetyczną półkę to nie dziwię się TŻ. Kosmetyki dla mojego malucha też apteczne oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Moje hity apteczne to:
- La Roche Pasay Dermo-Pediatrics SPF 60 (obecnie można się spotkać z oznaczeniem SPF50+), - Avene Diacneal (zawiera 0,1% retinaldehydu i 6% kwau glikolowego). Na razie tyle, ponieważ dopiero zaczynam moją przygodę z kosmetykami aptecznymi, ale nie z taki z nazwy jak np. seria Erisa "Pharmaceris" czy Neutrogena, którą też spotykam w aptece -> to są zwykłe kosmetyki. Dla mnie kosmetyk apteczny to takie, który ma mocniejsze działanie spowodowane większą ilością składników aktywnych i tylko takimi kosmetykami jestem zainteresowana. Z czasem będę dopisywać do listy kolejne produkty apteczne ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Apteczne kosmetyki:
*olejek dr. Hauschki *glinka Argiletz *woda termalna Avene albo Vichy *Ducray,A-derma krem regenerujący *kremy Avene np.Avene, Hydrance Riche to chyba wszystko co sobie tak bardzo cenię ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moje ulubione kosmetyki apteczne:
- mleczko Avene spf 50+ (jest to filtr, który z dotychczas przeze mnie wypróbowanych najbardziej mi odpowiada) - woda termalna Avene - dezodorant w kulce Vichy - tonik Lysanel Mleczko i tonik odkryłam dzięki wizażowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
- Avene - dla mnie rewelacyjna firma - woda termalna, Diacneal, filtry [emulsja 50+ i mleczko 50+], delikatny żel myjący.
- Teraz zastanawiam się jeszcze nad płynem micelarnym i samoopalaczem, bo Wizażanki o nim dobrze mówią. - Kusi mnie jeszcze puder w kompakcie Avene ![]() - Ach, i szampony Klorane [zwłąszcza ten z cininą i witaminami z grupy B] Oprócz tego do aptecznych hitów zaliczę jeszcze suplementy, których przecież nie kupię ani w drogerii ani w spożywczym: Tokovit E i MSM. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Apteczne zawsze filtry i tu króluje DP LRP, może być też mleczko Avene.
Witamina C to Active C LRP, teraz myśle o Redermicu też LRP. Retinal to Avene i Ystheal. Poza tym jako nawilżacz Weleda lub Hauschka (boskie!). Tonik Benzacne też rewelacja, moje niedawne okrycie. Fitomed; tu dużo - szampony, odzywka do włosów, balsam do ciała, żel do twarzy, ogólny i higieny intymnej, toniki, hydrolat rózany ![]() Z zielarko-naturalnych lubię bardzo błotko Apisu. Z aptecznych także płyny micelarne: Sensibio Biodermy lub płyn Vichy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Moje apteczne kosmetyku:
-Avene-delikatny żel bez spłukiwania,woda termalna,krem antirougeurs,krem na okolice oczu( ale nie przeciwzmarszckowy),mozai ka brązująca -Wax-wosk do włosów -Galenic-Elancyl Lipo Reducteur -Tisane -balsam do ust -swego zcasu szampon Vichy-czerwony,wzmacniający oraz -woda utleniona,do henny ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
może od wątku troche odbiegnę, ale skopuję to co pisałam w podobnym wątku, w sumie bardzo podobne, moznaby je nawet połączyc
![]() : Jakie Produkty( Kosmetyki ) Apteczne Uzywacie?? http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=apteki ![]() ![]() - Tisane - Alantan - Cepan - Contractubex - Iwostiny - Benzacne - Zorac 0,05% i 0,1% - Acnofan - Acne Sulph - Adonis Afrodyta - Davercin - maść cynkowa - Masc Tormentiolowa - Tribiotic - maść ichtiolowa - olejek rycynowy - olejek pichtowy - chusteczki Vichy z samoopalaczem - Garnier Neril - Biodermine - rózne na syfki obecnie zalega mi Isotrex i Klindacin T, na receptę - krem Skrzypovita - krem Dermedic Acne Expert ![]() - różniste doustne wspomagacze typu Skrzypovita, Humavit Z, Capitavit, kwas foliowy, wit B - teraz dojdzie chyba Aspiryna ![]() ![]() - Apis, ze sklepu zielarskiego Błoto z Morza Martwego, Maseczka oczyszczająco-wygładzająca - Nanobase - Physiogel, świetny na powieki
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
O właśnie!
Jeszcze Wax dla blondynek i balsam do ust Tisane, maść z wit. A
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Biodermine
A dermy Epitheliale woda termalna Avene olejek herbaciany/pichtowy aspiryna do maseczki tonik Acne expert c Dermetica olejek Hauschki acnofan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- Avene Hydrance Optimale Legere (stosuję go pod oczy po 1 h od nałożenia Diacnealu).
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.