|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
piling głeboki
czy ktos miał robiony piling głeboki kwasami zastanawiam sie nad zrobieniem byłam na konsultacji pani Doktor Medycyny Estetycznej jest to zabieg kosztowny w granicach 1000 zł ale jestem wstanie zapłacic tylko po to zeby sie skonczyły moje problemy z cera.Miałam tradzik a jak to zazwyczaj jest zostaja przebarwienia i dziurki czy po takim zabiegu bede miała ładna twarz czy ten piling nie niszczy cery
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: piling głeboki
wrzuć hasło na wyszukiwarkę na tej części forum - jest to bardzo popularny temat, przykładowo TCA
od siebie dodam, że jeśli masz głębokie blizny, to podkładu przestaniesz używać za jakieś 2 lata... jeśli będziesz robiła głębokie peelingi w okresie niskiego nasłonecznienia, nie będziesz miała nawrotów trądziku, będziesz używała filtrów i stosowała odpowiednią pielęgnację, np. niższe stężenia kwasów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To jeden z wątków o TCA- mało zachęcający http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95836
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: peeling głeboki
Coś drogi ten twój zabieg
![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dorota,ja masz pytania to chetnie Ci odpowiem.O jakim zabiegu rozmawiałas z dermatologiem,bo nic na ten temat nie piszesz?Ja miałam identyczne podejście jak Ty.Chciałam zapłacic każda cenę tylko za to,żeby miec chociaż w 50% lepszą buzię.Na razie moge napisac tyle,że peelingi to bardzo kosztowne zabiegi,które niestety nie daja oczekiwanych rezultatów i myśle,że nie jest istotne jak ten zabieg będzie sie nazywać i ile kosztować i tak w pełni Cię nie zadowoli,no chyba,że Twój stan buzi nie jest jakis tragiczny.Na prawdę ciężko jest radzic cokolwiek,ja sie naciełam,wydałam kupe kasy a efekt mizerny,praktycznie niezauważalny.Teraz dermatolog chce mi zrobić druga serieeasy peel,ale zrezygnowałam,nie zata cene i nie za takie efekty.Od wrzesnia planuje kwas glikolowy,albo jakies zabiegi z kwasami aha bha.Zabiegi mniej kosztowne a rezultaty zapewne podobne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dot.: peeling głeboki
Fioletem?Czyżby była mowa o blue peel?Z tego co wiem właśnie robi sie ten zabieg w znieczuleniu.
Mi lekarka powiedziała,że moje 4 easy peele równaja sie właśnie jednemu blue peelowi i jeśli to prawda to zapewne efekt będzie równie kiepski po jednym blue jak i po 4 easy. Acha,blue peel ma tez nazwe chemabrazja kolorowa.Dowiedz się więcej szczegółów wtedy w necie znajdziesz coś na temat swojego zabiegu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.