Jak mam sie zachować? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-16, 05:46   #1
VioletHarmon
Przyczajenie

Unhappy

Jak mam sie zachować?

Czesc! Dzisiaj chcialabym sie Was poradzic jak sie zachowywac co do mojego eks... Znaczy jest tak w skrocie powiem, ze nie jestesmy razem, ale zachowujemy sie jak para, ciagnie nas cos do nas nawzajem, ale jest jedno "ale". Nasz zwiazek ogolnie duzo przeszedl, ja mam problem z alkoholem i wiele razy mu obiecywalam, ze sie zmienie, ale tak naprawde nic nie robilam. On tak samo oszukiwal mnie i tak dalej. Postanowilismy sie rozstac. Pozniej doszlismy do wniosku, ze jak sie ogarniemy sami to do siebie wrocimy. Lecz nie wiem jak sie zachowywac... Zachowujemy sie jak para, ale nie widzimy sie tak czesto jak wczensiej. Kochamy sie, calujemy i przytulamy. Mamy taka potrzebe i on powiedzial, ze z nikim innym tego nie zrobimy, bo jestem dla niego wazna. Ogolnie powiedzial, ze nie wie czy mnie kocha, ale to widac, za bardzo go zranilam po prostu. Za wiele razy obiecywalam, ze bedzie dobrze i przeginalam, szlam w alkohol i robilam rozne akcje. Nie wiem czy on zgrywa takiego niedostepnego, boi sie mi zaufac. Ja jestem taka osoba, ktora walczy o osobe na ktorej mi zalezy, tak juz mam. Lecz nie wiem czy powinnam sie z nim kochac i go przytulac... Poradzcie mi czy dobrze robi, bo mam taka potrzebe i on tez, zgrywa niedostepnego narazie, ze nie chce byc ze mna. Dzisiaj na przyklad postawilam mu ultimatum, mowie do niego, ze albo jest ze mna, albo nie, bo zachowujemy sie jak w zwiazku, ale w nim nie jestesmy. Powiedzial, ze nie chce narazie zwiazku, no to wyciagnelam do niego reke i mowie dobra to w 100% przyjaciele. A on zrobil taka smutna mine i do mnie czy na niego nie zaczekam, ze jestem dla niego wazna i po prostu te sytuacje na niego wywarly taka presje, ze nie moze narazie o tym zapomniec. Pisze do niego nie odpisuje mi czasami. Nie powinnam sie narzucac prawda? Chlopcy tego nie lubia. Dziewczyny co mam zrobic, zeby bylo dobrze doradzcie mi prosze. Czy zachowywac sie tak jak sie zachowuje wobec niego. Kiedy chce sie spotkac ja lece, bo mam potrzebe go zobaczyc, on czasami jest z kolegami i nie ma dla mnie tego czasu. Po prostu mam tak, ze sie boje, ze jak mu napisze, ze nie mam czasu on nie bedzie go mial anstepnego dnia dla mnie, ze sie odegra. Nie wiem co mam robic czy zgrywac niedostepna czy nie. To jest moj pierwszy zwiazek dlatego nie wiem jak sie zachowac i blagam Was o pomoc jak sie zachowywac i postepowac...
VioletHarmon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 06:27   #2
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: Jak mam sie zachowac?

Sprytny chlopak. Zerwal z Toba, bo nie podobal mu sie wasz zwiazek, ale chce dalej sobie bzykac, wiec gada, jaki to jest nieszczesliwy i niegotowy na zwiazek, ale na calowanie i seks jest gotowy . Do tego jest tak bezczelny, ze spotykacie sie tylko na jego warunkach.

Moja rada? Zerwij kontakt totalnie i idz na terapie uzaleznien. To jedyna dobra opcja.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Przejrzalam Twoje stare watki...Czyli nic sie nie zmienilo i nie chcesz sobie pomoc?

Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 07:02   #3
Emilcia96
Zadomowienie

My kobiety to jednak mamy przerypane. Widzimy (albo i nie, ale w tedy wszyscy o tym nam mówią),'że lepiej odejść, że to nie ma sensu.
Też tak miałam. Nie chciałam ich słuchać i chyba czekałam tylko na rady typu "zostań z nim, zmieni się". Nie zmieni, a będzie jeszcze gorzej. Ja męczyłam się 1,5 roku. Myślałam że taka miłość już mi sie nie zdarzy.
Ale wiesz co? Poznałam kogoś o wiele lepszego. Utrzymywanie kontaktów z ex jest najgorszym co można zrobić.

40/2017
8/2018

12.12.2015 M
17.12.2017
02.05.2019
Emilcia96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 08:32   #4
nyana89
Zakorzenienie

A Ty dalej w to brniesz, kolejny wątek o tym samym Niech ktoś połączy to wszystko w jeden wątek najlepiej, eh.
Stary 2016-12-16, 08:39   #5
Barbarella05
Wtajemniczenie

Kolejny watek o tym samym.
Ty ze swoim uzależnieniem nic nie robisz, on traktuje cię jako zapchajdziure.
Czemu nie zerwiesz z nim kontaktu i nie weźmiesz się za siebie?
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 11:10   #6
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

VioletHarmon daj sobie z nim spokój, jesteś dla niego bezpieczną przystanią, związku nie chce, ale bzykać już tak. Pokręci się jakaś inna koło niego, a ciebie oleje, bo mówił, że nie chce związku. Trzyma cię w takiej relacji, żeby mieć namiastkę związku i w razie czego mógł wrócić jak nie będzie miał lepszej opcji
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 11:59   #7
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Ach, Autorko, zerwij kontakt, nie odbieraj smsów i telefonów, nie umawiaj się na spotkania, nie pozwól na żadną bliskość. Nie słuchaj pięknych słów, tylko przyjmij do wiadomości, że nie jesteście razem. Bo inaczej będziecie się tak spotykać i prawić sobie czułe słówka, dopóki on nie znajdzie fajnej, niepijącej, bezproblemowej dziewczyny.

Powinnaś zająć się swoimi prawdziwymi problemami, bo jak piszesz, trochę ich jest. To Ci wyjdzie na dobre
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-16, 12:15   #8
kennedy
Zakorzenienie

6 takichsamych watkow.

Ogarnij sie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 15:43   #9
Antoiineette
Rozeznanie

Polecam całkiem zerwać kontakt i otworzyć się na nowe znajomości. On tylko Cię wykorzystuje, bo tak mu wygodnie.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 16:21   #10
AnnaAleksndra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Sprytny chlopak. Zerwal z Toba, bo nie podobal mu sie wasz zwiazek, ale chce dalej sobie bzykac, wiec gada, jaki to jest nieszczesliwy i niegotowy na zwiazek, ale na calowanie i seks jest gotowy . Do tego jest tak bezczelny, ze spotykacie sie tylko na jego warunkach.

Moja rada? Zerwij kontakt totalnie i idz na terapie uzaleznien. To jedyna dobra opcja.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Przejrzalam Twoje stare watki...Czyli nic sie nie zmienilo i nie chcesz sobie pomoc?

Znam facetów. Mam trzech braci. Niestety koleżanka wyżej ma rację.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

AnnaAleksndra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 16:27   #11
201705080934
Konto usunięte

Jesteś w trakcie terapii uzależnień?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-16, 22:38   #12
kluseczka93
Przyczajenie

Jak już dziewczyny pisały - gość jest bezczelnym chamem, a Ty, niestety jesteś naiwna (pewnie zaślepiona miłością). Chłopczyk w ogóle Cię nie szanuje skoro strzela fochy, koledzy są ważniejsi, spotyka się z Tobą jak mu się nudzi i ma ochotę na seks, na dodatek jest strasznie niedojrzały.

Jeszcze jeden fakt mnie zmartwił; napisałaś
"Pisze do niego nie odpisuje mi czasami. Nie powinnam sie narzucac prawda? Chlopcy tego nie lubia. "
Serio o to pytasz? Mówisz o nim, jakby był "wszystkimi". Niezbyt wiele o nim wiesz, o jego upodobaniasz itd to NA CZYM OPIERAŁ SIĘ WASZ ZWIĄZEK skoro nie zdążyłaś nawet go poznać?
kluseczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości