pytanie do kosmetyczek,słuchaczek...
Witam!Mam pytanie byc moze dosc nietypowe ale dla mnie wazne gdyz nie potrafi mi nikt na nie odpowiedziec wiec prosze o odp osoby znajace sie i wykonujace takowe badania.Otoz zamierzam isc na studium kosmetyczne lub studia to juz postanowione ale nikt nie mowi mi jakie badanie powinnam wykonac w szkolach tylko zaswiadczenie, u lekarza rodzinnego nie u medycyny pracy placic w sanepidzie nie wiedza dokladnie.W szkolach nie potrzebne sa ksiazeczki sanepidowskie a jednak slyszalam ze sa potrzebne na praktykach,sa wymagane i przy podjeciu pracy-dopiero,jednak wiekszosc osob robi je wczesniej by byc moze wczesniej rozpoczac prace lub przyuczanie.Chce wiedziec co konktetnie mam powiedziec lekarzowi rodzinnemu na jakie badania ma mnie wyslac(czy jest to gdzies ustalone, jest jakis kanon...mi powiedzieli ze o niczym takim nie slyszeli jak o badaniach w sanepidzie...).Gdyz nie chce placic 2 razy za ksiazeczke jak ja wyrobie wczesniej.A czy te badania wszystkie sie powtarza co roku i sa platne czy nie wszystkie,tylko sie podbija?(nie chciala bym placic wczesniej robiac ksiazeczke pol roku wczesniej lub rok).Czy ksiazeczka zdrowia=sanepidowskiej(ch yba tak)Dziekuje
|