|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() PoMoCy!!!!
cos sie nie tak dzieje z moimi paznokciami...do czego musze sie przyznac na poczatku to to ze je obgryzalam....teraz przestaje....ale sa one teraz strasznie lamliwe i wolno rasno...dodatkowo na kciukach mam poprzeczne pregi-wgniecenia...Zażywalam przez jakiś czas Silicy-tabletek wzmacniajacych i poprawiajacych kondycje wlosow skóry i paznokci..jednak kiedy zapomniałm się i nie wzięłam jednego dnia...kolejnego rozwarstwiały i łamały mi się paznokcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PoMoCy!!!!
Ja tam zawsze jestem ze tym zeby isc do dermatologa a nie do kosmetyczki...
i tu z gory wszystkie kosmetyczki przepraszam. Po prostu dermatolog to wyksztalcony czlowiek po medycynie i naprawde musi cos umieciec/wiedziec ![]() A skonczyc kurs kosmetyczny to chyba nie za wielka filozofia ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Aaa a poza tym dermatolog nie wyciagnie z Ciebie kasy
![]() Dermtolodzy przyjmuja w niektorych przychodniach ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dzieki ci za opinie...generalnie nie chodze do lekarzy...do kosmetyczek też nie (bo zwykle nei narzekam anina zdrowie ani na urode :P) wiec twoja wypowiedź jest mi bardzo pomocna. Muszę to zrobić jak najszybciej póki mam trochę czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hmm mi pomogla witaminowa Bomba KillyS - nie duzy wydatek (ok10zl) i olejek odzywczy do paznokci i skorek tez KillyS.
Duzo osob na forum poleca Nail Teka (wiecej mozesz dotczytac watku o tych odzywkach). Obecnie mam Sally Hansen Diamond Strenght - tez nie marudze ![]() Generalnie ciezko jest polecic cos ze 100% pewnoscia ze pomoze bo roznie to bywa - tak jak kremy nie kazdemu kazdy pasuje ![]() Nie wiem szczerze mowiac od czego to zalezy ![]() A tak poza tym to panietaj aby miec zawsze pomalowane pazurki... i jak chcesz to rob jak ja przed basenen - maluje takze ta czesc od spodu paznokcia aby tak nie namakaly ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja tez po lekarzach i kosmetyczkach nie latam.
Szczerze mowiac u kosmetyczki nie bylam ani razu i jakos nie czuje potrzeby. Po lekarzach tez raczej nie chodze, raz bylam u dermatologa (lekarka przepisala mi antybiotyk no i okazalo sie ze jestem na jakis jego skladnik uczulona, cala spouchalam i pokrylam sie takim czyms blizej nie okreslonym, do dermatologa dostalam sie dosc szybko - mialam skierowanie) ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję ci bardzo bardzo bardzo...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]() kilka lat temu miałam podobny problem z paznokciami, było to straszne: łamały się, były bardzo cienkie, no a przede wszystkim miały bardzo nieestetyczne głębokie, poziome wgniecenia na paznokciach u kciuków. Wybrałam się do dermatologa i pani doktor powiedziała, po krótkim rzucie oka na me paluchy,że najprawdopodobniej uszkodziłam sobie macierz ![]() ![]() Na Twoim miejscu tez przeszłabym sie do przychodni... Pozrawiam gorąco! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Karminek dzieki ci bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
To było kilka lat tremu, więc dokładnie nie pamietam, ale wydaje mi sie że w granicach 20-30 złotych, ale w tym czasie ceny mogły się zmienić... Pamiętam za to, że żelazo dostałam na receptę, no i dzięki temu było trochę taniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.