|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ciuchowy biznes - pytanko :)
Czesc dziewczyny
![]() ![]() Moze sa wsrod Was kobitki pracujace w sklepie odziezowym, wlascicielki itd ,ktore odpowiedzialyby mi na jedno ( w sumie mam ich kilka, ale to jedno mnie nurtuje i meczy od dawna ![]() ![]() Jak wiemy dzieki potedze FB wyrosla tam cala masa sklepow internetowych. Wiem,ze wiele dziewczyn prowadzacych tego typu sklepy po towar jezdzi do Warszawy, do PTAKA itp ... ale jest tez ( ta liczba rosnie i rosnie ) wiele sklepow z replikami .. zastanawia mnie skad te Panie kupuja owe ciuchy ( kenzo, ck itd ). Wiele z nich jest fair zaznaczajac ,iz sa to repliki ( zreszta same wiemy,ze bluzy kenzo za 200zl ori sie nie kupi ). Skad one jednak to przywoza ? Nie sadze aby zamawialy z aliexpressu ( clo ,skarbowka itd ? nie znam sie ) ... widzialam tez wiele razy jak wstawiaja fotki w jakichs magazynach gdzie wisi cala masa np hitowych w tym sezonie kurtek z futrem itp a gdzies w tle Turcy ? nie wiem, ale tzw brudne szyje ![]() Czy ktoras z Was orientuje sie skad te Panie kupuja taki towar ? Mysle o tym codziennie jak przypadkiem trafiam na taka strone ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciuchowy biznes - pytanko :)
Cytat:
grozi w Polsce odpowiedzialnością karną i dodatkowymi roszczeniami ze strony producentów oryginalnych towarów. Nie wiem naprawdę, w jakim świecie żyjemy, że oferowanie podrób za 200 zł określa się mianem ""fair" bo przecież w opisie zaznaczono, że to replika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciuchowy biznes - pytanko :)
Lily Marlene - tak, to ochydne podroby - racja
![]() Chcialabym zalozyc sklep na fejsie ( polscy producenci plus moda wloska ) ..czytam juz wszedzie ( ale malo jest porad :/) jak wyglada sprawa z dzialalnoscia tego typu.. jedna dzialalnosc juz prowadze i wlasnie umowilam sie z ksiegowym na jutro,aby wiedziec wszystko jak trzeba ,,, zastanawialam sie jednak ( nawiazujac do owych sklepow z podrobami ) ktore maja po 30tys like, czy one maja zarejestrowane dzialalnosci skoro sprzedaja podroby ? Nie grzeje mnie to ani nie ziebi, kazdy dziala z wlasnym sumieniem, ale wiadomo,ze na start kazdy chialby zrobic tak aby jakos pewne sprawy obejsc.. dla mnie chore jest,ze majac prace +dzialalnosc ( tylko skladka zus ) to chcac zalozyc kolejna - placi sie kolejny zus ![]() Mam dobra,stala prace, ale stres nabawil mnie choroby ( wizyty u onkologa i psychiatry ) ... wiec co z tego,ze dobrze zarabiam, jesli odbija sie to mocno na wazniejszych sprawach ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.