|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
co to sie dzieje: reportaze o narkotykach i prostytucji
Wlasnie ogladalam program Uwaga o narkotykach w szkole.. Co 5-ty uczen bierze narkotyki!! Co to sie dzieje.. jestem w szkoku.
Potem przelaczylam na polsat.. i program o 12, 13, 14, 15-latkach, ktore w galeriach poszukuja starszych facetow, ktorzy bede ich utrzymywac za seks. Co to sie dzieje?z tymi ludzmi, z tymi dziecmi p.s to juz nie mozna edytowac tytulu? chcialam poprawic blad a tu nie mozna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co to sie dzieje: reportaze o narkotykach i prostytucji
problem byl zawsze, tylko teraz zwrocili na to uwage...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykład - program Jerrego Springera ( czy jak on się tam zwie) pokazywane są w Polsce z roku np. 1992 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tak problem był i jest od wielu lat, ale jedno jest pewne -ostro postępuje i jest to coraz większy odsetek młodych ludzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Rozeznanie
|
Teraz sie o tym mówi głośno ;>
A co sie dzieje? Młodziez ucieka w alkohol/narkotyki bo niemoze sobie poradzić ze swoimi problemami,jest ogromnaaa presja otoczenia,której niektórzy niewytrzymują,niewidza dla siebie przyszłości w tym kraju gdzie jest bezprawie i duzy procent bezrobocia.
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
... Albo się poprostu nudzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No właśnie."Amerykę odkryli"-że uczniowe biorą i piją. Kiedyś też to było.
Może tylko w mniejszym stopniu,ale było. A teraz na Uwadze udaja głupków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Cosmo - w dużo mnieszym stopniu...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie sądze by to miało miejsce, gdy miałam 13-14 lat, bo miaam "niegrzeczne" koleżanki i żadnej z nich nie przyszłoby to do głowy! Z dragami jest podobnie- były od zawsze, ale teraz sa łatwiej dostepne i w tym problem!
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
oczywiscie, ze problem zawsze byl ale nie w takim stopniu. Gdy ja mialam 13 lat- to przeciez byla 6-ta klasa- to jeszcze przynosilysmy lalki do szkoly!! Owszem, owszem, zaczynalo sie juz patrzenie na starszych facetow ale to bylo takie chichotanie z kolezankami, obserwowanie i mowienie o nich..i nic wiecej. W mojej klasie w podstawowce, zadna dziewczyna nie miala chlopaka nawet w 8-mej klasie. Pamietam jak kiedys stalysmy przed szkola i jedna z nas zaczela mowic, ze ktos jej sie podoba.. i ze moze bedzie to jej chlopak (ale chlopak z ktorym chodzi sie za reke, i po dlugim czasie dopiero caluje)..a my wszystkie w szkoku, ze ona chce miec chlopaka. My sie jeszcze wstydzilysmy facetow. A jesli chodzi o narkotyki, to w klasie byla jedna dziewczyna, ktora prawdopodobnie brala.. jedna na 30 osob.. a nie co piata!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kiedys slyszalam, ze do tego programu sa angazowani aktorzy.. albo po prostu placi sie tym ludziom za robienie takich scen i opowiadanie takich glupich historii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Oglądam cały ten cykl Uwagi "szkoła jakiej nie znacie" (czy jak to sie tam nazywa) i dochodzę do wniosku że albo ja mam jakąs dziwną szkołę albo oni chodzą do najgorszych gimnazjów,zawodówek
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Bardzo wiele osób poprostu nie potrafi rozpoznać zachowania ludzi po "czymś"... Ja chodziłam przez rok do liceum prywatnego a potem przeniosłam się do jednej z lepszych szkół w mieście i w obu szkołach widziałam ludzi i zjaranych i naspeedowanych ... Przecież to nie oznacza od razu , że ktoś będzie się wyróżniał na pierwszy rzut oka dziwnymi oczami lub zacxhowaniem ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś nie tylko to było ciężej załatwić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
U mnie co 3 znajomy handluje
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i jeszcze mnie zastanawia gdzie są te szkoły, w których pije sie na lekcjach zakłada nauczycielowi kosz na głowe itp. skąd to sie bierze????? bo u mnie jakos az takich escesów w skzole nie ma, największe to za palenie w kibelkach mandaty od strazy miejskiej ![]() co do prostytucji............. nie rozumiem i nie zrozumiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Jestem studentką pedagogiki i bardzo się z tego powodu cieszę , bo może nawet jeśli nei będę pracowała w zawodzie to jestem świadoma pewnych rzeczy.
Smiem przede wszystkim obarczyc winą za narkotyki i alkoholizm i ogólna demoralizację młodzieży ich rodziców. Rozumiem, rodzice muszą pracować by zapewnić byt swoim dzieciom , ale dla mnie mama i tato zawsze mieli tą chwilkę by porozmawiać , by dowiedzieć się o moich problemach czy zauważyć że ze mną jest coś nei tak. Nigdy mnie nie ciągneło do używek które zmieniają świadomość. Nie będę się tu dużo rozwodzić na ten temat , gdyż mogłabym pisać i pisać ale moim zdaniem powinny być nei tylko szkoły rodzenia ale też szkoły wychowania by każdemu rodzicowi wbić do głowy jak ważna jest chwila spokojnej rozmowy i jaką szczególną opieką nalezy otoczyć nastolatka. I tak przypominaja mi się sytuacje któych sama byłam świadkiem. Wychowawca wzywa matke największego łobuza w klasie , z lekka sugeruje zeby rodzice porozmawiali z nim i daje jakies porady a rodzic pełen oburzenia " Co moj synek? pani mi tu glupoty plecie , moj synek jest grzeczny tylko jego koledzy są niegrzeczni". I tak dzieciak czuje się bezkarny a potem dorasta i ... dzieją sie wlasnei takie rzeczy. Przypomniał mi się jeszcze jeden fakt. Dyrektorzy szkół ... niedawno oglądalam rowniez program wlasnie o alkoholizmie wsrod uczniow . Jeden chlopak nagral na komorce jak sobie piwko pociagaja ostro z psuzeczki a pani dyrektor po ogladnieciu stwierdzila ze to zarty , ze tam woda jest a piwo wylali. Pozniej scenka jak nauczyciele siedzą w kolku i rozmawiają o tym że jeden uczen spi na lekcji ( najbardziej dobitny objaw palenia marihuany) a madra pani nauczycielka twierdzi ze taki senny bo poneidzialek rano- litosci.... gdzie oni studiowali pedagogike? Nam tłuką że kiedy uczen jest w stanie zmienionej swiadomosci nalezy wezwac policje i zawiadomic rodzicow.
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
ja rozumiem takich nauczycieli..to byli przede wszystkim nauczyciele ze starszego pokolenia, i nie sadze, ze w czasach kiedy oni chodzili na studia takie tematy byly poruszane. Wiadomo, ze zawsze byly narkotyki, wiadomo.. ale nie wierze, ze na taka skale jak teraz.
Patrzac na ten drugi program na Polsacie o tych "blacharach" (nowych slow sie ucze) odnioslam wrazenie, ze to wszystko jest spowodowane chcecia posiadania nowych rzeczy, na ktorych rodzicow nie stac. To ped do bycia "lepszym" dzieki nowej komorce, markowych butow, ciuchow. Gdy ja bylam w LO ( a bylo to z 10 lat temu) nie bylo wysigu kto ma fajniesze czytaj markowe ciuchy.. owszem, byl u nas w klasie jeden chlopak,ktory pochodzil z bardzo bogatej rodziny i nawet skarpetki mial firmowe.. ale on byl rowny i nie szpanowal tym co mial a my czesto smialysmy sie, ze wydaje tyle na skarpetki i nikt mu tych skarpetek ![]() Rodzice.. pewnie, w duzym stopniu to ich wina. Jedna z dziewczyn opowiadala, ze jak jej babcia zyla, to miala z kim pogadac a jak umarla, to zostala sama mimo mamy i taty.. i ze wlasnie po smierci babci zaczela wchodzic w zle towarzystwo. Na koncu dziennikarz zapytal sie, co on ma zrobic, zeby jego 12-letnia corka nie skonczyla tak jak ona.. A ta dziewczyna odpowiedziala "rozmawiaj z nia". Zastanawiam sie tez, na ile rodzice maja wplyw na dziecko a na ile rowiesnicy. Czy rozmowy wystarcza? Czy mlodziez czesciej nie patrzy wlasnie na rowiesnikow czy tez starszych kolegow,ktorzy bardziej im imponuja niz rodzice? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.