Mam problem...:(Moze błahy ale jest - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-29, 20:34   #1
allen15
Rozeznanie

Mam problem...:(Moze błahy ale jest

HejZaczne od tego, ze podoba mi się pewien chlopak. Moze nie tak bardzo jak kiedys ale zostala jeszcze ta " iskierka zakochania "...Spodobal mi się okolo rok temu i wtedy chcialam zacząc " dzialac " Zlozylo się akurat ze gadalismy na gg czasami ( niekiedy rozmowy naprawde się kleily ) Ale na zywo doslownie gadalam z nim chyba chwilkę tylko 2 razy! A tak to tylko " czesc " A ostatnio na gg w ogole nie rozmawialismy ( a jak gadalismy rozmowa nie chciala sie ani troche kleic- on odpisywal tylko " no" i " aha " ) Nie wiem czemu tak jest- tyle nas łączy a ja nawet nie potrafie się z nim zakumplowac...jestesmy w jednej szkole, ten sam rocznik, chodzimy razem az na dwa kołka szkolne i trzecie pozaszkolne, ktore trwa az 2 godz A ja nic nie dzialam w tym kierunku...mam taką blokadę i nie wiem jak to zwalczyć ( dodam ze moze na poczatku zawierania znajomosci jestem moze niesmiala, ale tak w glebi serca to potrafię gadac 24h na dobę ) A on się ode mnie oddalil- bo pewnie mnie uwaza za osobę nudną i cichą...( a on z natury dusza towarzystwa ) Eh Wesprzyjcie mnie troche bo czasem ta sytuacja mnie przerasta gdy mysle ile ja czasu zmarnowalam I sorki za ten beznadziejny wątek. Musialam się wyżalic
allen15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 21:42   #2
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Mam problem...:(Moze błahy ale jest

a w czym jest problem bo nie rozumie ??
jak sie bedziesz czaić i blokowac to logiczne ze nic z tego nie bedzie, potrzebny jest jakis zdecydowany krok, a zamiast na kolka szkolne wybierz sie z nim na impreze. No i wiesz nie chce Cie rozczarować... ale jesli podobasz sie mu bez wzajemnosci to nawet czary mary nie pomoże.
Ja bym zaryzykowala i zaproponowala wspolne wyjscie ot tak na dobry początek.
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 00:10   #3
Papryczkaa
Zakorzenienie

Nie powinnaś myśleć o sobie w ten sposob ,iż zmarnowałaś sporo czasu.Spójrz na to z innej perspektywy -poznałaś go dobrze (chociazby przez rozmowy na gg ) mniej więcej wiesz co go pociąga, co rozśmiesza ,czym się fascynuje
Wykorzystaj to...wiem ,ze masz blokady i wierze, ze są one znacznym utrudnieniem...sama kiedyś takie posiadałam podkochiwałam się w pewnym przystojniaczku ,który był ode mnie sporo starszy a na dodatek miał wielkie powodzenie .Przechodziłam więc zawsze obok , wpatrując się w Niego jak ciele na malowane wrota..ale nieśmiałość o "blokady" o ktorych piszesz zawsze brały górę , więc tlumaczylam sobie ,ze napewno i tak nie jestem w Jego typie , ponieważ jest to chłopak z tych , który może mieć każdą...trwało to jakiś czas...aż pewnego pięknego dnia zobaczyłam moj obiekt westchnień na korytarzu , gdzie stał zupełnie sam.Nawet nie wiem kiedy znalazłam się obok Niego i..wyznałam ,ze bardzo mi się podoba i może mnie teraz wysmiać ale mam dość ukrywania tego (sama nie wiem skąd we mnie było wtedy tyle odwagi!! ) i ze musi się ze mną umówić... Jego reakcja? Zamurowało Go , a nastepnego dnia zaprosił mnie na kawe .
Jak obrazuje powyższa historia każdą blokade można przełamać.
ty masz do tego doskonałe warunki ,musisz tylko je odpowiednio wykorzystać..Jeśli chodzicie na te same zajęcia , to nie widze problemu ,zeby zagadać właśnie o nie ,a może pod przykrywką omówienia tego co się na nich działo zaprosić Pana X na piwko/kawe/koktajl ..?

Tak naprawde nie masz nic do stracenia.Częściej z nim rozmawiaj "na żywo" ,kontakt wzrokowy działa lepiej niż wszelkie rozmowy na gg,które działaj chyba troche bardziej "poznawczo" jako "łamacze lodów" .

A co jeśli odmówi na Twoje zaproszenia? Skwituj to zdaniem "cóż w takim razie zaprosze kogoś innego" i przyjmij to z uśmiechem.
Przecież "pól świata tego kwiata"

uff...to się rozpisałam życze powodzenia

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 14:46   #4
allen15
Rozeznanie

Dziękuje za odpowiedziAle moim zdaniem nie wiem czy dobrym rozwiązaniem byloby po prostu takie zaproszenie na impreze czy koktajl...( tak ni z gruszki ni z pietruszki )
Stary 2006-03-30, 15:02   #5
Papryczkaa
Zakorzenienie

najpierw porozmawiaj z nim w 4 oczy , nawiążesz w tej sposob blizszy kontakt , dopiero potem go zaproś

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 16:47   #6
allen15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa
najpierw porozmawiaj z nim w 4 oczy , nawiążesz w tej sposob blizszy kontakt , dopiero potem go zaproś
dziekujezrobie wszystko aby go blizej poznac
Stary 2006-03-30, 17:43   #7
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez allen15
Dziękuje za odpowiedziAle moim zdaniem nie wiem czy dobrym rozwiązaniem byloby po prostu takie zaproszenie na impreze czy koktajl...( tak ni z gruszki ni z pietruszki )
ja bym tak zrobiła. za pierwszym razem w zyciu gdy tak smiało do faceta sie odezwałam, czułam sie jak skonczony idiota ale faceci bardzo czesto to doceniaja. powiem ci ze moj były TŻ który był dusza towarzystwa powiedział ze go to niezwykle kreci gdy dziewczyna własnie zrobi pierwszy krok, a moj obecny TŻ, który jest niezwykle niesmiały, pewnie nigdy by sie nie oblokował i nie byłoby nam tak pieknie, gdyby nie to ze sama tak wokół niego się kręciłam i tak się starałam ze w końcu mnie gdzies zaprosił i później było juz tylko pieknie
powodzenia i moim zdaniem najzwyczajniej w swiecie zakrec sie wokół niego i zapros na piwko/cole/kawke/imprezke do klubu A jeśli jesteś nieśmiałą osóbką, to staraj się nad tym pracować, na prawdę da się, uwierz..też kiedyś byłam nieśmiała w stosunkach damsko-męskich...teraz zapomnialam jak tak można

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-30, 18:47   #8
Ciri :)
Raczkowanie

droga allen15, zgadzam się z dziewczynami - powinnaś zrobić ten pierwszy krok wiem, że to nie jest łatwe, ale warto spróbować. Może jakoś naokoło, może nie bezpośrednio... A macie może wspólnych znajomych? To bardzo ułatwia sprawę - może na początek wspólne wyjście w większym gronie? A potem już się jakoś potoczy
Odwagi i powodzenia
Ciri :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 13:10   #9
ciapuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ciri :)
droga allen15, zgadzam się z dziewczynami - powinnaś zrobić ten pierwszy krok wiem, że to nie jest łatwe, ale warto spróbować. Może jakoś naokoło, może nie bezpośrednio... A macie może wspólnych znajomych? To bardzo ułatwia sprawę - może na początek wspólne wyjście w większym gronie? A potem już się jakoś potoczy
Odwagi i powodzenia
Też tak myślę.
ciapuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości