|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
PLAKAT! Pomuszcie
Zbliża się DZIEŃ ZIEMI i z tej okazji kazano nam zrobić plakaty "Ziemia za 100 lat" Kompletnie nie wiem co mam zrobić, co napisać, narysować! Prosze pomuszcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PLAKAT! Pomuszcie
Pomyśl co Ci się kojarzy z przyszłością, co z Ziemią i połącz to. Tutaj musisz się wykazać własną inwencją twórczą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja kiedys widziałam świetny plakat była ma nim narysowana ziemia a na tym poprzyklejene smieci jakies stare baterie, woreczki, puszki, opakowania po lekarstwach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż, dlaczego by nie spojrzeć na to z innej perspektywy. Czy koniecznie za 100 lat Ziemia musi wyglądać jak jedno wielkie wysypisko śmieci. Myślę, że nie. To zależy od nas, ludzi. Jeśli chcesz zrobić to w bardziej optymistyczny sposób to może zrób piękną planetę Ziemię, z wielkimi obszarami leśnymi ![]() A i pozwolę sobie Cię poprawić ![]() ![]() Trzymaj się i życzę wielu pomysłów ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
nie wiem czemu mi się to zacytowała wypowiedź Laury...hmm... :P
PS. Już wiem ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
możesz sobie wybrać wersję negatywną- tak jak dziewczyny piszą- zaśmiecona ziemia, albo pozytywną, że ludzie będą (w końcu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
orginalnie by to wyglądało, gdybyś zrobiła półkulę z masy solnej, pomalowala ją tak jak nasza wspaniała planeta wyglada (czyli kontynenty i woda
![]() ![]() powodzenia ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A czy to okniecznie musi byc rysunek calej kuli ziemskiej? Nie moze byc przykladowy krajobraz? Np wielkie miasto a wokol pustki, bo zanieczyszczenia wybily cala roslinnosc wokol? Przypomnial mi sie 5 element. Tam miasta piely sie w gore bo tuz przy ziemi bylo takie zanieczyszczenie odpadami i smog ze nawet ludzie nie byli w stanie przezyc :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
U nas w szkole 2 lata temu wygral plakat na ktorym byla namalowana piekna kobieta w ciąży,ktora siedzi....a jej brzuszek to wlasnie byla kula ziemska...i podpis "szanujmy matke ziemie-jest tylko jedna"
![]() ![]() ![]()