Przegrałam z komputerem... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-26, 12:06   #1
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja
Unhappy

Przegrałam z komputerem...

Dowiedziałam się tego wczoraj "oficjalnie"...i nie potrafię sie pozbierać.
Mój TŻ studiuje informatykę,a komputer to połowa jego zycia.Widujemy się prawie codziennie od 20 -22. W weekendy praktycznie nigdy,bo on studiuje zaocznie i zjazdy ma najczęściej co tydzien,a jesli nie ,to jest w pracy. Poprzedni weekedn miał wolny,ten też,to pierwsza taka sytuacja od wrzesnia.
Liczyłam ,ze spędzimy trochę wiecej czasu razem,zrobimy planowane od dawna rzeczy,na któe nigdy nie było czasu. Nie wymagałam ,że poświeci dla mnie całe weekend,każdy przeciez potrzebuje czasu tylko dla siebie. Chciałam np.dwóch godizn wiecej,spaceru po poludniu,bo zaczyna sie wreszcie robić ciepło.
Tamten weekend nie poruszylam tematu,odpusciłam sobie,chcialam,zeby odpoczal.W ten piątek wieczorem zapytałam czy ma jakie splany na sobotę i usłyszałam "no widzimy sie jak zwykle o 20" .Zaplanowałma sobie popołudnie z kumplem,najpierw spacer,pożniej film.
Z TŻ spotkałam się wieczorem,poszlam do niego a on...siedział przy komputerze Na sczescie nie na tyle dlugo,zeby zdazył mnie trafić szlag. Było całkiem miło,chciałam z nim porozmawaić,powiedzieć,ze liczyłam na to,że poświęci mi troszkę wiecje czasu i zaczeła się awantura. Dowiedziała, się,że chcę mu zabrać 2 wolne weekendy w ciągu pół roku,że jestem egoistką,bo jego uszczęśliwia siedzienie przed kompem,a ja chce mu to odebrać,że wymagam od niego za dużo. I że jak nie zrozumiem jego hobby to będziemy mieć problemy,i że.....z tego nie zrezygnuje nigdy,a jelsi ja tego nie zaakceptuje to ze mnie owszem.
Po prostu mnie zatkało.
Zawsze myślałma,że to ta kochana osoba jest najwazniejsza. Nigdy nie chciałam,zeby z czegoś rezygnował.Miałma nadzieje,ze dojdziemy do jakiegos kompromisu,ale nie ma na to szans. Moge sie z tym pogodzic ,albo zakonczyc przeszło 2-letni zwiazke z powodu komputera.
Jest mi źle.Cholernie źle.Przeszłam wczesniej przez trudny toksyczny związek (łacznie ze zdrada) ,obiecałam sobie nigdy sie nie angazowac zbyt mocno,ale z moim aktualnym TŻ prysły wszelkie obawy.
Mam do niego żal,ze mnie "oswoił" a teraz kaze sie wycofac. Mam wraznie,że nie jestem mu potrzebna.
Powiedziałma mu to wszytsko,ale słyszye tylko "ja,komputer,moje hooby,musisz to zrozumieć" Ale nie dociera do neigo to,ze ja naprawde nie chce go od tego komputera odciac.Samą mnie pochłania komputer i internet w dosc duzym stopniu ,ale nigdy dla zadnej maszyny nie zrezygnowlam bym z TŻ

Poza tym jest w porządku,troszczy się o mnie,moge na niego liczyć,wierzę,że mnie kocha,tylko chyba na swój sposób.
Co mam robić? Nie chcę konćzyć tego w taki sposób

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 12:35   #2
diablica699
Raczkowanie

Dot.: Przegrałam z komputerem...

hej stokrotko!!ja tez mam troche jak Ty jestesmy razem 2,5roku(dzis mija)i tez czesto mam wrazenie ze jestem niewazna,mimo ze ja staram sie byc zawsze gdy On tego potrzebuje wiec podlaczam sie do pytania
diablica699 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 12:37   #3
czuczenka
Zakorzenienie

on jest uzalezniony od komputera chyba i tu mzoe potrzeba jakiegos leczenia a jesli nie , to rozmowa jest jedynym srodkiem na to. Jesli komputer staje sie wazniejszy od drugiej osoby to jest to przeciez chore nie potrafie tego zrozumiec jak tak mozna , ale moze on nie wie jak ci tym przykrosc sprawia

Koledzy , komputery, samochody to glowne żrodlo zaintersowan chlopakow nienalezy ich tego pozbawiac, ale jesli przekraczaja pewne granice no to nie wiem jak sobie z tym radzic moj TŻ jest uzalezniony od kolegow narazie to znosze bo nie jest tak tragicznie ale co bedzie w przyszlosci??

Trzymaj sie kochana

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 12:48   #4
Guni
Wtajemniczenie

GG do Guni

tez kiedys mialam taki klopot. Juz wolalabym rywalizowac z dziewczyna. Gra byla idealna, nie marudzila, nie wsciekala sie itp..pamietam jak bolalo, kiedy mnie oszukiwal, mowiac ze nie mozemy sie spotkac bo cos tam, a gral w gre Nie moglismy spedzic wieczorka poza domem za dlugo, bo w nocy byly najmniej obciazone serwery. Tak jak zawsze widzielismy sie do oporu, tak gdy gra byla, to TŻ staral sie ukrocic czas spotkan :| Trwalo to ok pol roku i nie wytrzymalam, stalam sie kompletnie bezsilna i postanowilam, ze nie moge tak dluzej zyc... Ale wiecie co? Wtedy moj ukochany przejrzal na oczy, po wielu klotniach i przykrosciach jednak wybral mnie teraz juz nie jestesmy razem, ale to byl piekny gest, ktory bardzo doceniam i z pewnoscia nie zapomne! Wiec moja rada: rozsadna i madra rozmowa, cierpliwosc no i pokaz mu, ze to Ty jestes wyjatkowa!

Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny
http://nwpass.qnt.pl/
Guni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 12:50   #5
gosiek82
Raczkowanie

Zapraszam do wątku "jak żyć z informatykiem i nie zwariować", wiele jest niestety kłopotów z takim typem tż i wiele dziewczyn ma z tym problem

Natomiast to zdanie mnie powaliło całkowicie
"I że jak nie zrozumiem jego hobby to będziemy mieć problemy,i że.....z tego nie zrezygnuje nigdy,a jeśli ja tego nie zaakceptuje to ze mnie owszem"

Współczuje ci bardzo bo zawsze partner powinien być ważniejszy od wszelkich pasji - nawet tych najbardziej absorbujących. Zainteresowania to ważna część naszego życia, ale miłość powinna być najważniejsza - niestety twój tż chyba nie zdaje sobie z tego sprawy

Miłość to ból - powiedział zając jeża ściskając

gosiek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 13:19   #6
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

i pomyslec ze moglam miec podobny problem...

Mój TŻ też byl koputerowym mamniakiem... ale jakis czas przed naszym poznaniem sie wyrzucił (ze łzami w oczach) wszystkie swoje wciągające gry bo wiedział że tak życia nie można spędzić.

Pochłaniało to jego czas i było miejscem ucieczki od problemów i trosk.

ale nie można tak zawsze...

stokrotka_to_ja WALCZ! nie daj za wygraną! Maszyna nie może być lepszm przyjacielm od człowieka - gdyby tak było nasze spoleczenstwo byloby jeszcze bardziej zdegenerowane!

a może lepiej zostawic mu troche czasu i niech zrozumie że tracac ciebie straci wiele!

moj TŻ poradził sobie, czyli to jest wykonalne!
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 13:34   #7
Momo
Zakorzenienie

Zerwij z nim natychmiast - może to będzie dla niego jak kubeł zimnej wody na łeb.Jeśli naprawdę Cię kocha ,to przejrzy na oczy.A jak naprawdę stawia komputer na pierwszym miejscu,to nie męcz się z nim.Pomyśl co by było póżniej.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-26, 13:46   #8
ahinsa
Zakorzenienie

Powiedzmy, że miewam podobny problem. Nie bede sie wdawać w szczegóły, bo to nie ma sensu.

Jak rozumiem, twój teżet ma generalnie mało czasu (praca, szkoła) dla siebie. Moze on po prostu tak na ciebie wyskoczyl, bo denerwuje go wlasnie TEN fakt (brak czasu w ogóle!) a nie to, ze sie domagasz troszke wiecej czasu spedzanego razem. Mam nadzieje, ze tak wlasnie bylo...
Czy rozmawiacie tak na codzien o swoich oczekiwaniach? Tzn zanim dojdzie do nieprzyjemnej konfrontacji? Stawiasz mu warunki, zarysowujesz granice (tj "przyjde dzis do ciebie, ale chcialabym, zebys ten czas poswiecil tylko mnie")? Spróbuj. Niech obie strony w tym zwiazku domagaja sie zrozumienia i poszanowania swoich praw, spelnienia oczekiwan. Mozecie np ustalic, ze dzisiaj zajmiesz sie soba i swoimi sprawami (a ja sie nie bede wtracac) ale za to jutro spedzimy dzien "po mojemu".
Odnisze wrazenie, z tego co napisalas, ze usuwasz sie mu z drogi, dajesz mu postawic na swoim, zeby tylko on byl zadowolony. A co z toba? Przyzwyczail sie do takiego stanu rzeczy i teraz sie (byc moze! nie wiem, teoretyzuje) dziwi ze masz jakies wymagania...

Dziewczyny maja racje: WALCZ. Jesli juz nie o niego, to o swoje prawa.
Stary 2006-03-26, 13:56   #9
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek82
Zapraszam do wątku "jak żyć z informatykiem i nie zwariować", wiele jest niestety kłopotów z takim typem tż i wiele dziewczyn ma z tym problem
Wlasnie mialam o tym watku napisac
Cytat:
Napisane przez gosiek82
Natomiast to zdanie mnie powaliło całkowicie
"I że jak nie zrozumiem jego hobby to będziemy mieć problemy,i że.....z tego nie zrezygnuje nigdy,a jeśli ja tego nie zaakceptuje to ze mnie owszem"

Współczuje ci bardzo bo zawsze partner powinien być ważniejszy od wszelkich pasji - nawet tych najbardziej absorbujących. Zainteresowania to ważna część naszego życia, ale miłość powinna być najważniejsza - niestety twój tż chyba nie zdaje sobie z tego sprawy
Dokladnie Zainteresowania sa wazne, ale bez popadania w skrajnosci... A w przypadku Twojego TZ to chyba wlasnie tak jest.
Porozmawiaj z nim spokojnie i wytlumacz, jak sie czujesz. I to chyba oczywiste, ze nie znajdzie kobiety, ktora zgodzi sie na bycie mniej wazna od komputera!! Moze zapytaj go, jak wyobraza sobie przyszlosc, jesli zadna z kobiet nie zgodzi sie na taki zwiazek, gdzie numerem 1 jest komputer... Moze przyjdzie czas, ze przejrzy na oczy, a wtedy juz bedzie za pozno i zostanie mu tylko... komputer

Sama od ponad 7 lat zyje z informatykiem i po czesci rozumiem te wszystkie problemy Czasem sie denerwuje, jak chce spedzic z TZ jakos milo czas, wybrac sie gdzies, a on akurat ma cos bardzo waznego do zrobienia i chce to przelozyc... Jednak na szczescie w wiekszosci takich przypadkow, to ja wagrywam, a nie komputer

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 13:56   #10
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Cytat:
Napisane przez ahinsa
Czy rozmawiacie tak na codzien o swoich oczekiwaniach?
(...)
Przyzwyczail sie do takiego stanu rzeczy i teraz sie (byc moze! nie wiem, teoretyzuje) dziwi ze masz jakies wymagania...
RACJA! związek musi mieć jakieś zasady. nie bój sie bronić osto swoich praw! nie chodzi o skrajne zdominowanie go ale niech wie że twoje uczucia tez sie liczą... POROZMAWIAJCIE!

bo swoją drogą...
niby łatwo jest zostawić kogoś nagle w środku problemu,ale rozstanie to ucieczna od problemu a nie rozwiązanie!
Stary 2006-03-26, 16:08   #11
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez ahinsa
Powiedzmy, że miewam podobny problem. Nie bede sie wdawać w szczegóły, bo to nie ma sensu.

Jak rozumiem, twój teżet ma generalnie mało czasu (praca, szkoła) dla siebie. Moze on po prostu tak na ciebie wyskoczyl, bo denerwuje go wlasnie TEN fakt (brak czasu w ogóle!) a nie to, ze sie domagasz troszke wiecej czasu spedzanego razem. Mam nadzieje, ze tak wlasnie bylo...
Czy rozmawiacie tak na codzien o swoich oczekiwaniach? Tzn zanim dojdzie do nieprzyjemnej konfrontacji? Stawiasz mu warunki, zarysowujesz granice (tj "przyjde dzis do ciebie, ale chcialabym, zebys ten czas poswiecil tylko mnie")? Spróbuj. Niech obie strony w tym zwiazku domagaja sie zrozumienia i poszanowania swoich praw, spelnienia oczekiwan. Mozecie np ustalic, ze dzisiaj zajmiesz sie soba i swoimi sprawami (a ja sie nie bede wtracac) ale za to jutro spedzimy dzien "po mojemu".
Odnisze wrazenie, z tego co napisalas, ze usuwasz sie mu z drogi, dajesz mu postawic na swoim, zeby tylko on byl zadowolony. A co z toba? Przyzwyczail sie do takiego stanu rzeczy i teraz sie (byc moze! nie wiem, teoretyzuje) dziwi ze masz jakies wymagania...

Dziewczyny maja racje: WALCZ. Jesli juz nie o niego, to o swoje prawa.
Ahinsa,trafiasz w sedno.Zawsze starałam się,zeby dla niego było jak najlepiej.Ja dostosowywyałam swoje plany,bo on ma wiecje zajęć. ,tylko myslalam,ze on docienia to,ze jestem,ze robie cos dla niego,a teraz widze,ze przyjął to jako rzecz oczywistą. Ogołnie ma porblem z wyrażaniem uczuć,do szczerej,powaznej rozmowy dochodzi w sytuacjach kryzysowych.

Masz chyba rację,że denerwuje go ogólny brak czasu i to moze byc jedna z przyczyn zachowania.

Nie zerwie z nim,To byłoby zbyt proste.Chcę walczyc,tylko nie wiem jak.Rozmowa nie ejst tu zadna metoda ,bo do niego argumenty nie docierają,a juz napewno nie to,jak anpisała któraś z Was ,że "pasja nie może być ważniejsza od tej jedynej osoby"
Nie potrafię do niego dotrzeć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-26, 16:17   #12
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja
.
I że jak nie zrozumiem jego hobby to będziemy mieć problemy,i że.....z tego nie zrezygnuje nigdy,a jelsi ja tego nie zaakceptuje to ze mnie owszem.
Te słowa są dla mnie powodem do zerwania.Niekoniecznie ostatecznie i na zawsze ale jeśli by się nie otrząsnął i nie zrozumiał,że komputer nie może być ważniejszy od kochającej osoby-to żadna strata.Nie wiem jak można tak powiedzieć dziewczynie .Jeśli się ją kocha bo jeśli nie to całkiem zrozumiałe.
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 16:24   #13
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Jak widac można Wierze,ze mnie kocha ,tylko to tak pierunsko boli.Według niego to takie proste :jesli go kocham to chce ,żeby był szczęsliwy :wniosek komputer daje mu szczescie wiec nie będe mieć nic przeciwko temu,ze bedzie spedzal z nim swoj czas.

Stary 2006-03-26, 16:33   #14
_Magda
BAN stały

Jeśli jemu daje WIĘKSZE szczęście komputer niż Ty to...chyba wszystko jasne.Przykro mi ale jeśli on wybrałby kompa a nie Ciebie(jeśli już ty byś mu kazała wybierać czego nigdy przecież nie czyniałaś)to chyba potrzebuje mocnego potrząśnięcia.Wierze,że cię kocha ale chyba sam nie zdaje sobie sprawy co jest ważne w życiu...I potrzebuje mocnego "kopniaka".Nie wiem jak możesz to znosić
Stary 2006-03-26, 16:38   #15
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Też zaczełam się zastanaiwac ostatnio ile jeszcze zniosę. Kocham go jak nigdy nikogo.Mamy po 23 lata,traktuje o serio,on tez(?) W pewnym sensie wrosłam w jego rodzinę a on w moją. Metoda "kopniaka" to ostatecznośc....a moze juz to ta pora? wołałabym dojsc do porozumienia w dojrzały sposób,tylko nie wiem czy to mozliwe.

Stary 2006-03-26, 17:16   #16
Momo
Zakorzenienie

To jest najwyższa pora na tego kopniaka!Nie rozumiem jak on mógł Ci powiedzieć,że zabrałaś mu czas,gdy miał tylko 2 wolne weekendy?Dla mnie to jest dziwne.Bo jak facet mnie kocha,to chce spędzać ze mną każdą wolną chwilę.A u Was wychodzi na to,że wolne chwile on woli spędzać przy ukochanym komputerze.
Jeżeli nie chcesz sięgać po środek ostateczny,czyli zerwanie,to proponowałabym ochłodzenie stosunków.Niech on teraz zabiega o spotkania,a Ty mów,że nie masz czasu.Niech trochę o Ciebie powalczy.A jeżeli nie będzie mu się chciało,to nie marnuj na niego czasu

Awatar - made by Momo
Stary 2006-03-26, 17:20   #17
Luba
Zakorzenienie

Jestem zona informatyka juz dosyc dlugo, wiec wiem o czym piszesz. Moj maz uwielbia swoja prace i jest ona jedoczesnie jego pasja. Moze to dziwnie zabrzmi, ale ja go rozumiem i rozumiem tez Twojego chlopaka. Rozumiem ze czasami czlowiek chcialby miec czas dla siebie i swojej pasji. Sama tez mam swoje zainteresowania i nie lubie jak mi sie przeszkadza Nie zawsze trzeba spedzac caly czas razem, nawet jesli ma sie malo czasu dla zwiazku trzeba tez miec czas dla siebie samej. Na chwile postaw sie na miejscu swojego faceta: caly czas jest zajety a jak ma wolne to jest z Toba. Nie zostaje mu ani chwili na samotnosc. Moze ustalcie , ze czasami dasz mu chwile na zajecie sie jego pasja bez wyrzutow. To co powiedzial nie jest dla mnie powodem do zerwania, nie mozna zrywac z powodu tak glupich slow, trzeba porozmawiac i ustalic warunki dalszego bycia razem. Ty z pewnoscia tez masz jakies swoje zainteresowania ktorymi mozesz zajac sobie czas kiedy on bedzie siedzial przy komputerze.Uwazam, ze zwiazek nie polega tylko na tym zeby caly czas spedzac tylko ze soba i wszystko robic razem.
Rozumiem, ze twoj chlopak ma malo wolnego czasu i szkoda ci kazdej chwili ale daj mu troche odetchnac.
Pozdrawiam
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 17:20   #18
_Magda
BAN stały

Jest jeszcze coś co możesz zrobićOdpłacić mu tym samym.Tak aby dokładnie na swojej skórze przekonał się co ty czujesz i co jest ważne.Mam na myśli,że gdy on sie będzie chciał spotkać to ty nie będziesz chciała z powodu "siedzenia w kompie" albo (jeszcze lepiej) z powodu innej pasji
Stary 2006-03-26, 17:24   #19
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Luba
Jestem zona informatyka juz dosyc dlugo, wiec wiem o czym piszesz. Moj maz uwielbia swoja prace i jest ona jedoczesnie jego pasja. Moze to dziwnie zabrzmi, ale ja go rozumiem i rozumiem tez Twojego chlopaka. Rozumiem ze czasami czlowiek chcialby miec czas dla siebie i swojej pasji. Sama tez mam swoje zainteresowania i nie lubie jak mi sie przeszkadza Nie zawsze trzeba spedzac caly czas razem, nawet jesli ma sie malo czasu dla zwiazku trzeba tez miec czas dla siebie samej. Na chwile postaw sie na miejscu swojego faceta: caly czas jest zajety a jak ma wolne to jest z Toba. Nie zostaje mu ani chwili na samotnosc. Moze ustalcie , ze czasami dasz mu chwile na zajecie sie jego pasja bez wyrzutow. To co powiedzial nie jest dla mnie powodem do zerwania, nie mozna zrywac z powodu tak glupich slow, trzeba porozmawiac i ustalic warunki dalszego bycia razem. Ty z pewnoscia tez masz jakies swoje zainteresowania ktorymi mozesz zajac sobie czas kiedy on bedzie siedzial przy komputerze.Uwazam, ze zwiazek nie polega tylko na tym zeby caly czas spedzac tylko ze soba i wszystko robic razem.
Rozumiem, ze twoj chlopak ma malo wolnego czasu i szkoda ci kazdej chwili ale daj mu troche odetchnac.
Pozdrawiam
Luba,ale stokrotka właśnie napisała,że rozumie,że każdy potrzebuje być sam ze sobą oraz nie mówiła nic o tym,że chciała z nim każdą chwile spędzać!
I,że dała mu ten czas,jednak rozumiem ją że widując się mało(i,że tak to nazwe-w mało sprzyjających porach)chciała spędzić z nim wolny weekend i jego zachowania niczym tu tłumaczyć nie można.To nawet oznaczałoby dla mnie,że marząc wreszcie o jakimś wolniejszym czasie myślał sobie co by wtedy zrobił na kompie a nie z dziewczyną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-26, 17:46   #20
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Magda
Luba,ale stokrotka właśnie napisała,że rozumie,że każdy potrzebuje być sam ze sobą oraz nie mówiła nic o tym,że chciała z nim każdą chwile spędzać!
I,że dała mu ten czas,jednak rozumiem ją że widując się mało(i,że tak to nazwe-w mało sprzyjających porach)chciała spędzić z nim wolny weekend i jego zachowania niczym tu tłumaczyć nie można.To nawet oznaczałoby dla mnie,że marząc wreszcie o jakimś wolniejszym czasie myślał sobie co by wtedy zrobił na kompie a nie z dziewczyną
Jest mi bardzo przykro, ale znam ten typ i go rozumiem. Przykro mi z tego powodu, ze stokrotka nic nie zmieni, jesli chce z nim byc to musi sie przyzwyczaic. Ja przyzwyczailam sie do tego ale mnie bylo latwiej, bo mam swoja pasje i tez potrafilam powiedzic facetowi, ze nie moge sie z nim spotkac, bo ... I nie oburzalam sie, ze moj facet tez tak czasami reagowal. Jesli tak jak pisze stokrotka rozmowa z jej chlopakiem nic nie da, to ja mam tylko jedna rade albo sie przyzwyczai albo odejdzie. Na pocieszenie moge powiedziec, ze zainteresowanie naszymi pasjami po pewnym czasie slabnie i wtedy zycie w zwiazku sie normuje. My jestesmy po slubie juz wiele lat, mamy dwoje dzieci i teraz spedzamy ze soba duzo wiecej czasu niz za narzeczenskich czasow.
Stary 2006-03-26, 17:49   #21
Momo
Zakorzenienie

Magdazgadzam się z Tobą

Awatar - made by Momo
Stary 2006-03-26, 17:57   #22
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Luba
Jest mi bardzo przykro, ale znam ten typ i go rozumiem. Przykro mi z tego powodu, ze stokrotka nic nie zmieni, jesli chce z nim byc to musi sie przyzwyczaic. Ja przyzwyczailam sie do tego ale mnie bylo latwiej, bo mam swoja pasje i tez potrafilam powiedzic facetowi, ze nie moge sie z nim spotkac, bo ... I nie oburzalam sie, ze moj facet tez tak czasami reagowal. Jesli tak jak pisze stokrotka rozmowa z jej chlopakiem nic nie da, to ja mam tylko jedna rade albo sie przyzwyczai albo odejdzie. Na pocieszenie moge powiedziec, ze zainteresowanie naszymi pasjami po pewnym czasie slabnie i wtedy zycie w zwiazku sie normuje. My jestesmy po slubie juz wiele lat, mamy dwoje dzieci i teraz spedzamy ze soba duzo wiecej czasu niz za narzeczenskich czasow.
Ale do czego ma się przyzwyczaić?Do tego,że facet ją może i kocha ale nie na tyle by komputer był mniej ważny?Że po prostu woli komp niż kobiete która go kocha?Do tego to ja bym nie radziła jej się przyzwyczajać Bo chyba nawet nie warto?Co innego gdyby to była pasja na która poświęca dużo czasu,ale nie rezygnuje z tego powodu ze spotkania z dziewczyną,bo ona jest ważniejsza(trzeba też pamiętać o okolicznościach-wolny weekend,pierwszy od dawna,a poprzedni spędzony z kompem...).
Facet nie wie co z życiu ważne.Nic nie jest ważniejsze od drugiego człowieka.
Stary 2006-03-26, 18:15   #23
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

stokrotko, chcesz walczyć... myślisz że coś do niego dotrze? Jakiekolwiek słowa? Myślę że potrzebny tu silniejszy wstrząs niż rozmowy.
Życzę szczęścia i trzymam kciuki

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 18:18   #24
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Magda
Ale do czego ma się przyzwyczaić?Do tego,że facet ją może i kocha ale nie na tyle by komputer był mniej ważny?Że po prostu woli komp niż kobiete która go kocha?Do tego to ja bym nie radziła jej się przyzwyczajać Bo chyba nawet nie warto?Co innego gdyby to była pasja na która poświęca dużo czasu,ale nie rezygnuje z tego powodu ze spotkania z dziewczyną,bo ona jest ważniejsza(trzeba też pamiętać o okolicznościach-wolny weekend,pierwszy od dawna,a poprzedni spędzony z kompem...).
Zgoda, ale czasami cos tak ciagnie i ssie do np. kompa, ze nic sie nie liczy. Wiem, ze czlowiek jest wazniejszy niz cokolwiek, ale coz czasami inne sprawy wydaja nam sie tak pociagajace ze nic do nas nie dociera. Domyslam sie, ze nigdy nie mialas takiej pasji i nie rozumiesz tego.

Wcale nie pochwalam postepowania chlopaka stokrotki, tylko chcialam powiedziec, ze go rozumiem.
Stary 2006-03-26, 18:28   #25
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Luba
Zgoda, ale czasami cos tak ciagnie i ssie do np. kompa, ze nic sie nie liczy. Wiem, ze czlowiek jest wazniejszy niz cokolwiek, ale coz czasami inne sprawy wydaja nam sie tak pociagajace ze nic do nas nie dociera. Domyslam sie, ze nigdy nie mialas takiej pasji i nie rozumiesz tego.

Wcale nie pochwalam postepowania chlopaka stokrotki, tylko chcialam powiedziec, ze go rozumiem.

Luba,podziwam Cie Wiesz,ja rozumiem,ze cos moze wciagac,tez mam swoje pasje,ale nigdy,przenigdy nie postawilabym tego ponad mojego TŻ. Nie chce go wiazac przy sobie,rozumiem,ze lubi bawic sie swoim Pc,ze go to pochlania,ale dlaczego w ten sposób,że to jest najwazniejsze?
Po prostu bola mnie te słowa "z komputera nie zrezygnuje nigdy,z ciebie jesli tego nie zrozumiesz ,owszem" i to w sytuacji,kiedy nie stawialam zadnych warunkow,tylko spokojnie powiedzialam,ze mialam andzieje na to,ze posiwieci nam 2 godzinki czasu wiecje.

Stary 2006-03-26, 18:35   #26
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Unhappy Dot.: Przegrałam z komputerem...

ja przegrywam co tydzien w niedziele z serialem "Lost" jestem z Toba

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 18:38   #27
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja
Luba,podziwam Cie Wiesz,ja rozumiem,ze cos moze wciagac,tez mam swoje pasje,ale nigdy,przenigdy nie postawilabym tego ponad mojego TŻ. Nie chce go wiazac przy sobie,rozumiem,ze lubi bawic sie swoim Pc,ze go to pochlania,ale dlaczego w ten sposób,że to jest najwazniejsze?
Po prostu bola mnie te słowa "z komputera nie zrezygnuje nigdy,z ciebie jesli tego nie zrozumiesz ,owszem" i to w sytuacji,kiedy nie stawialam zadnych warunkow,tylko spokojnie powiedzialam,ze mialam andzieje na to,ze posiwieci nam 2 godzinki czasu wiecje.
Wydaje mi się, że on chyba nie dorósł do takiego związku jaki ty chciałabyś z nim tworzyć. Wiem, ze to co powiedział strasznie boli, ale pewnie teraz on tego, że to powiedział strasznie już żałuje.
Powinnaś z nim porozmawiać, nawet jeśli nic nie zrozumie to chociaz ty sie wygadasz. Zastanow sie powaznie czy chcesz z nim być, naprawde życie z informatykiem jest specyficzne i wymaga od kobiety duzo siły, samozaparcia i poczucia humoru

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-26, 18:40   #28
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Cytat:
Napisane przez _Magda
z tym sie zgodze, ale przecież zeby mieć takie spojrzenie na zycie to trzeba do tego dojrzeć!
łatwo jest osądzac tego chłopaka, ale go nie znamy, może to pasja i sie niedługo unormuje, a może to dla niego ucieczka od świata i potrzebuje przyjaciela...
Oj, stokrotko, nasłuchałaś sie tyle porad, co teraz postanowiłaś zrobic???
Stary 2006-03-26, 18:43   #29
KNOPFLER
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek
ja przegrywam co tydzien w niedziele z serialem "Lost" jestem z Toba
A ja przegrywam kilka razy w tygodniu z eM jak eMeryci, albo Gotowe na Nic..

KNOPFLER jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 18:43   #30
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Luba
.
To źle się domyślasz i przykro mi .Szkoda,że nie pomyślałaś,że może mam pasję ale i właściwą hierarchie wartości... Ja bym tak pomyślała,ciekawe,że twoja myśl była inna...
Zarówno ja jak i mój TŻ mamy pasje,dodam,że odmienne.Oboje poświęcamy temu dużo czasu w czasie tygodnia.Myślę,że to normalne i pojawia się u większości par.
Ale nigdy gdy mamy do wyboru-spędzić czas razem a pośiwięcić ten czas na pasję której i tak poświęcamy się w czasie "normalnego" biegu naszego tygodnia-nie wybieramy tej pasji i to jeszcze ze słowami,że z drugiej osoby moglibyśmy zrezygnować a z pasji nie(jeszcze raz powtórze,że takie zdanie jest dla mnie powodem do zerwania).
Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi.Po prostu tak mamy ustalone plany tygodnia,że są w nich ujęte te pasje.Wtedy nawet jeśli ta druga osoba w tym samym czasie nic nie robi to nie spotykamy się lecz robimy to co nas pasjonuje.A spotkania mamy też wpisane w nasz plan tylko w innym czasie.Nie rezygnujemy z tego nawet jeśli mamy mało czasu,bo wiemy,że to nam potrzebne.Ale gdy zdarzy się jakiś "nadprogramowy" wolny czas(weekend czy choćby dzień) to wykorzystujemy go dla siebie.I nie wyobrażam sobie aby było inaczej.Abym na myśl o wolnym dniu myślała nie -że spotkam się z TŻtem,może pójdziemy do kina bo już od dawna się wybieramy a nie ma czasu,może to lub tamto-tylko aby pierwszą myślą było tak jak w przypadku chłopaka stokrotki-posiedze sobie na kompie...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości