2006-04-08, 20:54
|
|
Zakorzenienie
|
Dotyczy Targowiska - dane osobowe
Drogie Szefostwo i Wizażanki
Od dawna nosiłam się z zamiarem poruszenia tego tematu, jednak łamałam się podejrzewając, że wyjdę na przewrażliwionego dziwoląga. W końcu stwierdziłam, że co tam, najwyżej
Od dłuższego czasu wymieniam się na Targowisku, sporo juz wymian zaliczyłam - więcej niż by to wynikało z Indeksu Przekupek. Otóż, kilkakrotnie spotkałam się ze zjawiskiem "podwójnego życia kopert wymianowych". Niektóre "Przekupki" pakują wymieniane kosmetyki w koperty, w których prawdopodbnie dostały przesyłkę od innych Wizażanek, a potem tę kopertę wysyłają w większej. OK, rozumiem: tak wygodniej, taniej, ekologiczniej , bezpieczniej w sensie całości kosmetyków itd. Nie mam nic przeciwko temu. Czuję się jednak nieswojo, otrzymując kopertę, na której widnieją dane osobowe i adresowe (chronione wszak prawnie!) osoby, z którą wymieniała się wcześniej Przekupka, z którą z kolei potem ja dobiłam targu. Nieswojo mi również na myśl, że moje dane mogą w ten sam sposób trafić do innej Wizażanki - w końcu mogę nie mieć na to ochoty, prawda?
Apeluję więc do Targowiczanek: usuwajcie dane adresowe z kopert bąbelkowych, których chcecie użyć powtórnie jako opakowania "ochronnego"! Wizaż trzyma wysokie standardy w wielu kwestiach, dlaczego w takiej nie miałybyśmy ich również pielęgnować w tym zakresie?
Pozdrawiam!
PS. Może powinnam apelować na Targowisku, ale tak jakoś mi przyszła do głowy ta część Forum...
Czas edycji: 2006-04-08 o 21:17
|
|
|