|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak utrzymać kręcone włosy?
Mam bardzo proste wlosy, bardzo chcialabym miec krecone, nie koniecznie male slimaczki,ale fale.
Czasem gdy mam ochote to nawijam na noc na pianke wlosy na male walki od trwalej(nie te najmniejsze), spie w nich cala noc, a nastepnego dnie trzymaja mi sie 2-3 godziny maksymalnie.Mimo ze potem je uloze pasta modelujaca. Czy mozna cos zrobic aby loki trzymaly sie na moich wlosach? Ten probelm przesladuje mnie juz od dziecka. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak utrzymać kręcone włosy?
Skoro, to Twój problem od dziecka t raczej tylko trwala pomoże. Moja kumpela też tak miała. No jedyne co jej pomogło to trwała właśnie. Teraz ma śliczniuchne loczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja śpie od czasu do czasu w takich wałkach z pianki no a rano jak je ściągam to daję głowę na dół i wgniatam we włosy żel do włosów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Najdluzej to sie trzymaja jak po umyciu wysusze wsmaruje jedwab i nawine na te male walki na godzine to potem mam takie fajne fale, ato robie tak jak ide na impreze, jak zrobie ta pasta l'oreal to fajnie wygladaja, wystarzczy ze wyjde to juz sie zaczynaja prostowac...
JA mam takie wlosy ze nawet jak pada deszcz to mi sie zaden kosmyk nie zakreci od wilgoci, tylko nadal mam proste, pewnbie z jednej strony to dobre, bo nie musze caly czas prostowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.