|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Krem z porządnymi filtrami, ale....nie bloker :-(
Mam problem. Powinnam używać kremów z filtrami na dzień (mam cere naczynkowa, a poza tym to wymog). Naczytalam sie roznych watkow o filtrach na wizazu i sprobowalam. Efekt byl tragiczny. Co prawda buzia mi sie nie swiecila (mam cere mieszana), wszytsko sie w miare wchlonelo (uzywalam Capital Soleil), ale po 2 dniach strasznieeee mnie wysypalo :-(.
Chodze od czasu do czasu do kosmetyczki, zna moja cere, ale ani razu nie zalecila mi uzywania na dzien tzw. blokerow. Chcialabym sie zaopatrzyc w zwykly krem na dzien, ale taki ktory mialby porzadne filtry, ktore firmy moga sie takimi kremami pochwalic ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Krem z porządnymi filtrami, ale....nie bloker :-(
No niestety przy cerze naczynkowej konieczna jest ochrona przeciw UV, a taką zapewniają tylko kremy z wysokim filtrem. To że wysypało Cię po Vichy nie oznacza że wszystkie "blokery" będą powodować niespodzianki. Może udałoby Ci się zdobyć próbki tych polecanych przez dziewczyny i tym sposobem dopasować do skóry, wiem że zakup pełnowymiarowego opakowania to duży wydatek
Ja ze swojej strony polecam filtry Avene- mleczko lub emulsję 50spf, mnie nie wypryszcza, wiem też że inne dziewczyny go sobie chwalą
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Avene....sprobuje, bardzo lubie te firme , ale musze zdobyc probki. Ale czy naprawde nie ma "zwyklych" kremow z dobrymi i dosc wysokimi filtrami ?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ale co rozumiesz pod pojęciem blokera? tak potocznie określa się kremy, które mają powiedzmy SPF 50+. nie ma więc kremu, który oferuje tak wysoką ochronę i nie jest blokerem - a wg Ciebie - nie jest tłusty - bo ta tłustość wynika właśnie z wysokości ochrony. jeśli chodzi o nietłuste kremy z filtrami, to ochrona automatycznie będzie niższa. wypróbuj np. krem doskonalący cerę Eris Young&Unique SPF25, dobrze nawilża, nietłusty.
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co to za ''inny sposób''? ![]() Mnie po Vichy tez wypryszczało, natomiast po Antheliosie D-P nic a nic Jeszcze Avene przebadam jak sie aktualny Antek skończy
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Ten kremik Erisa chetnie wyprobuje. I postaram sie o probki (wszystkimi dostepnymi metodami;-))
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Troche zmartwilo mnie to, ze kosztuja ok 59 i 65 zl,jak na Erisa to sporo :-(. Moze lepiej zainwestowac w Avene ? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz kupić Hydraphase XL, Active C XL, albo Hydrance Optimale z filtrem Avene, albo Evonum (firmy Evaux), tyle że tego ostatniego to w sklepie nie widziałam, jedynie na stronei Biomedu można zamówić. Co nie zmienia faktu, że taki filtr jednak wielki nie jest a na pewno bardzo grubą warstwą tych kremów nie kladziesz...
Może jednak warto jeszcze potestować wieksze filtry, z lekkich i niewypryszczających polecam Biodermę Photoderm Fluide i Vichy Ultra fluid spf 60+. Tylko z próbkami to jakiś koszmar, dostać ich nie sposób
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepszy wybór kremów z filtrem jest w aptece w Manhattanie i Madisonie/Carrefourze (ten sam właściciel). La Roche, Avene i Vichy, Biodermę czy SVR znajdziesz tam bez problemu. Evonum nie widziałam u nas chyba nigdzie (w stolicy raz chyba udało mi się dojrzeć), trzeba ze strony Biomedu. Gdybyś chciała wypróbować jakieś próbki większych filtrów, możesz się do mnie zgłosić, ja coś tam mam bo non stop zużywam, mogłabym jakąś próbką służyć ![]() W ogóle to zapraszam na nasze trójmiejskie spotkania, część z nas jest już bardzo mocno zaprzyjaźniona
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Smoczyco, dziekuje za info. (Apteke w Carrefourze mam juz spenetrowana;-), ale musze ich ladnie poprosic o probki
.Jesli chodzi o spotkania, to w pazdzierniku bardzo chcialam sie wybrac, ale musialam sluzbowo wyjechac :-(, a od tej pory na forum nic nie piszecie o spotkaniach....w kazdym razie bardzo chetnie bym Was poznala.... |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
co do Erisa, to miałam na myśli ten z Carosome. no cóż, Eris się ceni
jednak udało mi się kupić w ich sklepie internetowym kilka miniaturek po 20 ml po 5 zł, zatem miałam 80 ml kremu za 27 zł łącznie z przesyłką ![]() a odnośnie spotkań, to pisałyśmy o nich jakiś czas temu, ale chyba w jakimś starym wątku, może dlatego umknęło uwadze, ale też jesteśmy tak zaprzyjaźnione, że umawiamy się już po prostu między sobą ale jak coś będzie się szykowało, to damy znać...
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beata miała wrócić w niedzielę zdaje się? Mnie w weekend chyba z kolei nie będzie...
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez Mroofcia Czas edycji: 2009-01-30 o 14:28 |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez Mroofcia Czas edycji: 2009-01-30 o 14:27 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za informacje, mnie tez sie przydadza.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Już wysłałam maila z prośbą. Ciekawe czy przyślą i próbki i kiedy
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez Mroofcia Czas edycji: 2009-01-30 o 14:27 |
|
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?Kremu z filtrem trzeba na sama twarz nalozyc 1,8ml, natomiast twarz z szyja 2,5 ml-----tak wiec u mnie probka starcz na 2 dni!!!
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Jeszcze Avene przebadam jak sie aktualny Antek skończy

?