Anszua - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2005-10-13, 09:03   #1
Kasiaczek22
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-06
Wiadomości: 113

Anszua


Pomożcie!Dostałam anszua z oliwkami w puszcze.No i pojawil sie problem bo nie wiem jak i do czego je wykorzystac.Macie jakies przepisy na salatki dania itp?Bede bardzo wdzieczna
Kasiaczek22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 12:39   #2
Orka
Rozeznanie
 
Avatar Orka
 
Zarejestrowany: 2004-09
Wiadomości: 912
GG do Orka
Dot.: Anszua

Próbowałam podać linka, ale niestety nie działa w tej chwili ta strona. Spróbuj później na stronie Pascala poszukać przepisu na spaghetti a'la putanesca (właśnie z anchois i oliwkami).
Orka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-14, 13:57   #3
Mała Kulka
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Dziura pod Poznaniem
Wiadomości: 114
Dot.: Anszua

Mieszanka anchovis z oliwkami jest wprost idealna na pizzę!Mniam...
Mała Kulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 15:13   #4
Ines1985
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2004-01
Wiadomości: 11 837
Dot.: Anszua

Podciagam wątek bo teraz ja mam kłopot z anchois
W moim domu nigdy nikt nie próbował tego wynalazku i teraz mamy drobny problem . Z tym ze nasze anchois jest bez oliwek. To też mozna to wpakowac na pizze? Ale dla mnie wyglada to tak okropnie ze chyba nie przełknę
__________________


Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 16:12   #5
una creatura bella
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 2 144
Dot.: Anszua

Ja bym wpakowała te dobroty do sałatki nicejskiej. Przepis bez trudu znajdziesz w wielu serwisach kulinarnych.
__________________
"...Nieosiągalność nigdy nie jest kontrargumentem przeciwko ideałowi, gdyż ideały są tylko drogowskazami, nigdy zaś celami..."
una creatura bella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 16:33   #6
Denwer455
Raczkowanie
 
Avatar Denwer455
 
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: Jaworzno
Wiadomości: 147
GG do Denwer455
Dot.: Anszua

Spróbuj może to :

Bakłażany nadziewane z anchois

Składniki: 4 nieduże bakłażany
8 filecików anchois
16 czarnych oliwek
4 ząbki czosnku
2 łyżki kaparów
1 pęczek natki pietruszki
1 sucha kajzerka
1 łyżka świeżego tyminaku
pół szklanki oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
sól, świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:
Bakłażany umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Każdą połówkę skropić sokiem z cytryny. Łyżką wydrążyć miąższ, który zachować. Anchois, oliwki, kapary, pietruszkę i miąższ drobno posiekać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany niezbyt drobno tymianek, sól i pieprz. Bułkę namoczyć w melku i po 5 minutach odcisnąć, a następnie dodać do farszu. Farsz po raz ostatni doprawić do smaku i układąc w połówkach bakłażanów. Pollać je oliwa i piec przez ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z sałatką z pomidorów.
__________________
Kodeks pracy i prawo ogólnie - http://kodekspracy.blogspot.com/
Denwer455 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.