|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-06
Wiadomości: 113
|
Anszua
Pomożcie!Dostałam anszua z oliwkami w puszcze.No i pojawil sie problem bo nie wiem jak i do czego je wykorzystac.Macie jakies przepisy na salatki dania itp?Bede bardzo wdzieczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Anszua
Próbowałam podać linka, ale niestety nie działa w tej chwili ta strona. Spróbuj później na stronie Pascala poszukać przepisu na spaghetti a'la putanesca (właśnie z anchois i oliwkami).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Dziura pod Poznaniem
Wiadomości: 114
|
Dot.: Anszua
Mieszanka anchovis z oliwkami jest wprost idealna na pizzę!Mniam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-01
Wiadomości: 11 837
|
Dot.: Anszua
Podciagam wątek bo teraz ja mam kłopot z anchois
![]() W moim domu nigdy nikt nie próbował tego wynalazku i teraz mamy drobny problem ![]() ![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 2 144
|
Dot.: Anszua
Ja bym wpakowała te dobroty do sałatki nicejskiej. Przepis bez trudu znajdziesz w wielu serwisach kulinarnych.
__________________
"...Nieosiągalność nigdy nie jest kontrargumentem przeciwko ideałowi, gdyż ideały są tylko drogowskazami, nigdy zaś celami..." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: Anszua
Spróbuj może to :
Bakłażany nadziewane z anchois Składniki: 4 nieduże bakłażany 8 filecików anchois 16 czarnych oliwek 4 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów 1 pęczek natki pietruszki 1 sucha kajzerka 1 łyżka świeżego tyminaku pół szklanki oliwy z oliwek sok z połowy cytryny sól, świeżo zmielony pieprz Sposób przyrządzania: Bakłażany umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Każdą połówkę skropić sokiem z cytryny. Łyżką wydrążyć miąższ, który zachować. Anchois, oliwki, kapary, pietruszkę i miąższ drobno posiekać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany niezbyt drobno tymianek, sól i pieprz. Bułkę namoczyć w melku i po 5 minutach odcisnąć, a następnie dodać do farszu. Farsz po raz ostatni doprawić do smaku i układąc w połówkach bakłażanów. Pollać je oliwa i piec przez ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z sałatką z pomidorów.
__________________
Kodeks pracy i prawo ogólnie - http://kodekspracy.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.