![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Czy kremowa łazienka będzie ładna?
Słuchajcie, piszę na plotkowym, bo zależy mi na czasie i na jak największej ilości rad i opinii. Do jutra muszę podjąć decyzję. Remontuję za chwilę łazienkę. Nie mam pojęcia jak ułożyć płytki. Pani od wizualizacji się nie popisała. Coś tam zrobiła, ale nie jestem przekonana w ogóle.
Co myślicie o całej kremowej łazience? Wstępnie miała być kremowo grafitowa. Grafitowe miały być akcenty. Ale jest problem gdzie i jakie. Pani w sklepie wymyśliła grafitowa wanna i obudowa toalety podwieszanej. No nie podoba nam się to wcale. Ja miałam myśl, żeby zrobić pasy za pralką grafitowe i lustro z szafką i umywalką powiesić na graficie, ale podobno nie da się tego dobrze wypośrodkować. I nie wiem czy jest sens wpychać ten grafit na siłę. Łazienka jest malutka. Doszliśmy do wniosku, ja z facetem, żeby zostawić łazienkę całą kremową. Nad wanną 2 pasy dekorów plus na około całej łazienki dwa rzędy listwy metalowej takiej cienkiej. I może wanna oklejona też kremem tym co ściany lub taką płytką z małych kwadracików. Dodaje podglądowe zdjęcie. I może coś mi doradzicie. Czas mam do rana ;( Na 1. zdjęciu nie widać, że wanna jest grafitowa, więc tak wyglądałaby łazienka. A drugie zdjęcie to z tymi dwoma grafitowymi klocami. Myślałam o grafitowej podłodze, ale jednak odpada. Nie podoba się facetowi i ja tez nie jestem przekonana, żeby to jak plama nie wyglądało, bo podłogi jest bardzo mało. Edytowane przez Charlotte York Czas edycji: 2016-09-07 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy kremowa łazienka będzie ładna?
Zrobiłabym całą kremową, bez grafitu.
Mała łazienka + kremowe + kremowe z dekorem + grafitowe + grafitowe z dekorem = wyglądałoby dla mnie trochę pstrokato i tak jakby było mniej miejsca. Tylko zrezygnowałabym chyba z tego metalowego, ale może dlatego, że nie umiem sobie tego wyobrazić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
lokalna gwiazda
|
U mojego kolegi zwiedzałam
![]() Ciekawe, że miałam podobny pomysł na łazienkę, tylko zebrać się nie mogę. ![]() Podsumowując - zrób jeden kolor. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
My zrobiliśmy tak, że ten dekor czarny ułożyliśmy w taki pasek dookoła łazienki ![]() Myśleliśmy, żeby dorobić coś ciemnego za lustro i umywalkę albo za toaletę ale ten dekor jest i tak mocno elegancki i nadziubdziany, że robienie jeszcze czegoś więcej w małej łazience to już byłaby przesada i zwyczajnie na resztę położyliśmy białe płytki (na ścianę i podłogę) - kremowe jednak mi się nie podobały a wiem, że są też białe w ofercie. Aaa i mamy kabinę prysznicową biały głęboki brodzik i ciemne drzwiczki. Jakbyś mogła poczekać do weekendu to bym Ci zdjęcia zrobiła i pokazała ![]() Hahaha tak się przyjrzałam i chyba nawet szafkę pod umywalkę mamy taką samą ![]() Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-09-07 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;65053066]Zrobiłabym całą kremową, bez grafitu.
Mała łazienka + kremowe + kremowe z dekorem + grafitowe + grafitowe z dekorem = wyglądałoby dla mnie trochę pstrokato i tak jakby było mniej miejsca. Tylko zrezygnowałabym chyba z tego metalowego, ale może dlatego, że nie umiem sobie tego wyobrazić.[/QUOTE] To metalowe jest naprawdę ładne. Wydaje mi się, że doda tego czegoś i będzie mniej mdło, jeśli wyjdzie mdło. Właśnie tej mdłości się boję, ale z drugiej strony masz rację, nie chcę pstrokacizny. No i to metalowe jest w kolekcji, dlatego postanowiłam to wykorzystać, bo specjalnie takiej listwy bym nie szukała. Cytat:
Miałaś pomysł podobny do mojego czy do kolegi? ![]() Był jeszcze taki pomysł... dodaję zdjęcie, ale tak mi się nie podoba, że nie dałam go od razu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;65053531]U TŻ-a mamy chyba te same płytki... kupowane w leroy?
My zrobiliśmy tak, że ten dekor czarny ułożyliśmy w taki pasek dookoła łazienki ![]() Myśleliśmy, żeby dorobić coś ciemnego za lustro i umywalkę albo za toaletę ale ten dekor jest i tak mocno elegancki i nadziubdziany, że robienie jeszcze czegoś więcej w małej łazience to już byłaby przesada i zwyczajnie na resztę położyliśmy białe płytki (na ścianę i podłogę) - kremowe jednak mi się nie podobały a wiem, że są też białe w ofercie. Aaa i mamy kabinę prysznicową biały głęboki brodzik i ciemne drzwiczki. Jakbyś mogła poczekać do weekendu to bym Ci zdjęcia zrobiła i pokazała ![]() Niestety nie mogę poczekać do weekendu, bo najpóźniej jutro trzeba zamówić płytki. No też był myśl paska na około, dałam zdjęcie, ale tu coś mi nie gra. Zresztą facetowi się tak nie podoba. Bardziej nam się widzi ten pas nad wanną. Sama nie wiem. Zgłupiałam. A płytki te faktycznie widziałam tez w leroy. Opium z tubądzina. Aha... czyli wy zrezygnowaliście z dekoru jasnego. Jest tylko dekor ciemny na około. i reszta gładka kremowa z podłogą. Tak tez myślałam właśnie o ciemnym gładkim za umywalkę i po przeciwnej stronie za pralkę, ale pani od wizualizacji mówi "będzie brzydko, nie da się wypośrodkować". "Hahaha tak się przyjrzałam i chyba nawet szafkę pod umywalkę mamy taką samą ![]() A szafka to nie to taka przykładowa tylko. Z szafką też mam problem, bo albo za duże, albo za brzydkie, za małe itd itp. Jakbym umiała to bym sobie szafkę sama zbudowała ![]() Edytowane przez Charlotte York Czas edycji: 2016-09-07 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
ooo my mamy ten czarny dekor 1 pasek dookoła łazienki a na ścianach i podłodze biel taką jak na podłodze na zdjęciu (bo na ścianach jest beżowy na tym zdjęciu)
![]() Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-09-07 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja mam kremową łazienkę. Calutką. Podłogi i ściany w kremowych kafelkach. Nie ja jestem autorką, ale wygląda to ładnie. Łazienka taka typowo jak w bloku. Zrezygnowałabym z grafitu. Łazienka jest mała i ciasna. Jak będzie się tam za dużo działo, to wyjdzie kiepsko. Jasne kolory sprawiają, że pomieszczenia wydają się większe, więc ich się trzymajcie. Mi te paski dekorów w ogóle się nie podobają, więc ja bym z nich zrezygnowała. Jedyne co mi się podoba to takie cienkie paski dekoracyjne składające się z takich malutkich kafeleczek. Nie wiem, jak to się fachowo nazywa. Moja mama ma takie lekko blyszczace w lazience + do tego jasne kafelki. Wygląda elegancko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dla mnie znowu kremowa łazienka jest nudna
![]() ![]() ![]() ![]() a paseczki cieniutki to dla mnie wieś tańczy i śpiewa - jakby ktoś ołówki powkładał pomiędzy ![]() ale ile ludzi tyle opinii i gustów ![]() ![]() wieje nudą na kilometr ![]() ![]() Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-09-07 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;65054706]ooo my mamy ten czarny dekor 1 pasek dookoła łazienki a na ścianach i podłodze biel taką jak na podłodze na zdjęciu (bo na ścianach jest beżowy na tym zdjęciu)
![]() Rozumiem o co chodzi. I popatrz nie widziałam z tej kolekcji białych płytek. Tylko krem i grafit i to we wszystkich sklepach w jakich byłam. A na jakiejś stronie inernetowej widziałam szare jeszcze, ale nie białe. Czyli u was jest cała biała łazienka podłoga i ściany plus grafitowy ciemny dekor na około. Sugerujesz więc, że moja łazienka cała w kremie będzie ładna? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
glosuje za jednym jasnym kolorem, ten krem moze byc. Zwlaszcza jak to mala lazienka. Ew. kupicie sobie ozdobne reczniki czy powiesicie ciekawe lustro jak uznacie, ze jest za nudno. Wnetrze powiekszy, rozswietl wieksza ilosc luster (tez jest to praktyczne przy roznych zabiegach pielegnacyjnych) oraz czesc sprzetu wanna i/lub umywalka przezroczysta szklana (ale to moze podniesc cene remontu, wiec niekoniecznie). Kolor ciemny w lazience, ktora nie jest ogromnym salonem kapielowym i nie ma wielkich okien jest absolutnie zlym pomyslem. Bedzie przytlaczajaca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli Ty też sugerujesz krem, ale bez dekoru. Czyli ogólnie krem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;65055406]Dla mnie znowu kremowa łazienka jest nudna
![]() ![]() ![]() ![]() a paseczki cieniutki to dla mnie wieś tańczy i śpiewa - jakby ktoś ołówki powkładał pomiędzy ![]() ale ile ludzi tyle opinii i gustów ![]() wieje nudą na kilometr ![]() ![]() Nie bierz tego tak personalnie ![]() Jakby ktoś powkładał ołówki? wieś tańczy i śpiewa? Kwestia gustu, ale wygoogluj(cie) sobie "mozaika szklana". Taki pasek 8cm w odcieniach szarości dookoła łazienki wygląda mega elegancko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;65055406]Dla mnie znowu kremowa łazienka jest nudna
![]() ![]() ![]() ![]() a paseczki cieniutki to dla mnie wieś tańczy i śpiewa - jakby ktoś ołówki powkładał pomiędzy ![]() ale ile ludzi tyle opinii i gustów ![]() ![]() wieje nudą na kilometr ![]() ![]() Nie no bez przesady, to nie jest aż takie nudne ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zawsze możecie ozdobić łazienkę jakimś kwiatem, ładnymi ręcznikami, ładnymi pudełkami na kosmetyki itp. Dodatki również wiele dają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeżeli miałabym mieć gładkie na ścianie i gładkie na podłodze bez żadnych dekoracyjnych płytek, jak najbardziej kupiłabym mozaikę szklaną albo fugę z brokatem ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, ja nie jestem za kremowym - dla mnie kremowy to nuda ![]() Kurczę teraz zdurniałam... Szukam i szukam tych białych płytek i rzeczywiście nie ma - może my mamy kremowe? Ale te nasze wyglądają jak te białe na podłodze ze zdjęcia a nie takie ciemnokremowe jak na ścianach... Tyle, że my mamy okno w łazience więc to może kwestia oświetlenia? W życiu bym się na taki ciepły piaskowy krem nie zgodziła bo chciałam mieć biało-czarną, biało-grafitową łazienkę. Możliwe, że te na ścianie co mamy to jest krem ale na bank nie jest on taki ciepły jak na tym zdjęciu - możnaby powiedzieć, że prędzej brudny biały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;65056421]Tak my mamy białe ściany i podłogi plus jeden pasek czarnego dekoru - więcej to było przegięcie w małej łazience i rzeczywiście mogłoby ją zmniejszyć.
Nie, ja nie jestem za kremowym - dla mnie kremowy to nuda ![]() Kurczę teraz zdurniałam... Szukam i szukam tych białych płytek i rzeczywiście nie ma - może my mamy kremowe? Ale te nasze wyglądają jak te białe na podłodze ze zdjęcia a nie takie ciemnokremowe jak na ścianach... Tyle, że my mamy okno w łazience więc to może kwestia oświetlenia? W życiu bym się na taki ciepły piaskowy krem nie zgodziła bo chciałam mieć biało-czarną, biało-grafitową łazienkę. Możliwe, że te na ścianie co mamy to jest krem ale na bank nie jest on taki ciepły jak na tym zdjęciu - możnaby powiedzieć, że prędzej brudny biały.[/QUOTE] A może to miał być krem tylko taka seria wyszła, że kolor się różni? Jak kupowałam płytki do starej łazienki (potem je oddałam całe :P) To jedne kwiatki były czerwone, a dokupione były już pomarańczowe, a miało to być to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;65056676]nie bierz fugi z brokatem ! mam znajomego co układa płytki i mówił że to zachodzi syfem gorzej niż zwykła fuga i nie da się tego doczyścić normalnie
![]() No dobra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mówisz o takim czymś? Mój kolega jak to komuś w chałupie robił to wyglądało jak czerwone ołówki do drewna do garażu xD ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-09-07 o 20:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;65056951]Tak, tak to pisałam, że jakbyśmy dodali ciemne za toaletą albo umywalką i lustrem to to by pomniejszyło łazienkę i by było za bardzo nadziubdziane aż do przesady
![]() ![]() Mówisz o takim czymś? Mój kolega jak to komuś w chałupie robił to wyglądało jak czerwone ołówki do drewna do garażu xD ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- No nie wiem teraz właśnie ![]() ![]() To jest listwa szklana ![]() ![]() Tu są mozaiki. Nie wiem czy mogłam ten link dodać https://www.google.pl/search?q=mozai...w=1280&bih=661 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie Charlotte wstawila link z mozaika, o ktora mi chodzi
![]() ![]() A mozesz wstawic foto z ta srebrna listwa? ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Aaaa już czaję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kopnienta dodała zdjęcie, na którym są listwy mealowe, srebrne. Z ymi grafitowymi i kremowymi płytkami co mam kupić. Edytowane przez Charlotte York Czas edycji: 2016-09-07 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Tak podsumowując większość z Was jest za łazienkę w kremie, całą, bez grafitu nigdzie. Ale przed chwilą koleżanka mi napisała, że taka wanna i toaleta w graficie jest fajna :/ Nie zasnę.
Edytowane przez Charlotte York Czas edycji: 2016-09-07 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
za dużo wzorów i kolorów na tak małej przestrzeni, będzie przytłaczająco. i sam projekt też średni. zrezygnuj albo z któregoś dekoru albo z grafitowej bazowej płytki (np. nad wanną i na wannie daj pasek jednego dekoru i ten sam dekor na wc).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I ogólnie zalecasz, żeby zostać przy jednym kolorze, czyli w tym wypadku przy kremie ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Aaa dziewczyny, a jak zostanę przy kremie wszędzie bez grafitu no to jak: podłoga będzie kremowa kwadratowa w mazy bohomazy takie matowe a na ścianie będzie prostokąt w mazy bohomazy takie błyszczące to nie będzie do porzy... w sensie mdło? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Też myślę, że jeden kolor.
W łazience łatwo jest ożywić wnętrze dodatkami - pojemnik na mydło w płynie, ręczniki, jakieś koszyczki na kosmetyki itp. Zresztą może mam dziwny gust, ale grafit w ogóle mi się nie podoba z kremem. Jeszcze z białym albo jasno-szarym ok, ale nie z kolorem kremowym. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- BTW Też mam małą łazienkę, nie mam w niej nawet pralki (stoi w kuchni). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostałabym przy bazowej kremowej+dekor (kremowy lub grafitowy) albo w ogole odpuściła dekor na wc
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.