Pilne - bol pośladków, pomóżcie plisss - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-31, 14:12   #1
CzarneOko
Przyczajenie

Pilne - bol pośladków, pomóżcie plisss

Witam. MAm 50lat i od niedawna przykry problem bolących posladków. Nie wiem czy sa jakies sposoby na jakiekolwiek złagodzienie tych bólów bo są dla mnei badzo uciążliwe. Nie wiem jak to mam dokładnie opisac, boli mnie lewy bok posladka? znajoma powiedziała mi ze to moze byc rwa kulszowa. Szczegolnie jak siedze to bol sie nasila. Kochane pomózcie, czekam na jakiekolwiek rady bo naprwde nie da sie z tym wytrzymac. Jakies leki, masci czy cwiczenia - co by mogły mi pomoc. pozdrawiam
CzarneOko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 14:54   #2
Sylwiasta
Zadomowienie

Dot.: Pilne - bol pośladków, pomóżcie plisss

Rwa kulszowa tez mi sie nasunela (jedna z modelek na Akademii miala bidulka podobne objawy). Moze jakas masc rozgrzewajaco-przeciwbolowa?
Albo moze powinien to obejrzec lekarz, moze to zapalenie tego nerwu. Lepiej idz, po co sie meczyc?
No chyba, ze przefajnowalas z uprawianiem sportow albo gimnastyka - ja po ostatnim bieganiu nie moglam schodzic po schodach ( a mieszkam na 3cim pietrze baz windy!) Pomogl spray Reflex (w aptece) ale wyrzucilam opakowanie i nie znam ceny - mysle, ze okolo 30 pln.
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 16:00   #3
CzarneOko
Przyczajenie

Sylwiasta dziekuje za odp..
Ma ktos jeszcze jakies pomysły??
CzarneOko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 19:50   #4
201608040942
Konto usunięte

wiesz, ja nie specjalistka, ale takie objawy czesto daje we znaki problem z kregoslupem. Wedlug mnie, nie ma na to rady, (tzn pewnie jest), ale powinnas isc do lekarza, a nie tutaj zadawac pytania. My Ci mozemy tylko polecac jakies masci rozgrzewajace itp rzeczy, ale tak naprawde to potrzebny Ci lekarz, nie my. Nie ma co lekcewarzyc, jesli to kregoslup, to pedz do lekarza, on Ci juz przepisze co potrzeba i dobrze by bylo zebys troche cwiczyla. nie zeby sie forsowac. Ja leniuch jestem ,ale czasami zrobie sobie pare sklonow, zeby kregi rozruszac. Moj wrog to krzywe siedzienie, aja tak lubie zadrzec sobie noge i na niej siedziec, co juz zreszta widac na nogach, mam zylaki. trzeba trzymac proste plecy. Ale co ja Ci tu moraly prawie. Pedz do lekarza.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 20:00   #5
wiolafrytka
Zadomowienie

nie tutaj zadawac pytania a niby gdzie? po to jest stworzone to forum!
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 20:04   #6
wiolafrytka
Zadomowienie

CzarneOko chciała sie tylko poradzic...
Jesli chodzi o ten bol pośladków - nie mam pojecia ale napewno jakies masci rozgrzewajace tak jak pisała Sylwiasta hmm nio ale lekarz moze cos poradzi
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 20:29   #7
BeataWi
Wtajemniczenie

GG do BeataWi

Cytat:
Napisane przez CzarneOko
Witam. MAm 50lat i od niedawna przykry problem bolących posladków. Nie wiem czy sa jakies sposoby na jakiekolwiek złagodzienie tych bólów bo są dla mnei badzo uciążliwe. Nie wiem jak to mam dokładnie opisac, boli mnie lewy bok posladka? znajoma powiedziała mi ze to moze byc rwa kulszowa. Szczegolnie jak siedze to bol sie nasila. Kochane pomózcie, czekam na jakiekolwiek rady bo naprwde nie da sie z tym wytrzymac. Jakies leki, masci czy cwiczenia - co by mogły mi pomoc. pozdrawiam
Chyba znam ten bol przeszlam cos podobnego ok. 3 tygodni temu.
U mnie trwalo to ok. 4 dni, ani sie porzadnie wyprostowac, ani schylic, ze juz o wstawaniu z lozka nie wspomne Jesli przechodzisz to samo, to bol nasila sie rowniez podczas prob wyprostowania sie, takie uczucie ciagniecia po zewnetrznej stronie posladkow. Mnie pomogla masc Ibutop, nie wiem czy jest ona dostepna w Polsce ale ma podobne dzialanie do Voltarenu. Wcieraj ja nie tylko w miejsca bolace (boki posladkow) ale przede wszystkim w okolicy kosci ogonowej. Jesli bol nie ustapi po kilku dniach powinnas zdecydowac sie na wizyte u lekarza, moze to byc cos powazniejszego (tfu, tfu, tfu, to, zeby nie zapeszyc )

Pozdrawiam

Becia69

http://www.pajacyk.pl/
http://www.polskieserce.pl/
BeataWi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-01, 17:04   #8
Kasia**
Raczkowanie

Hej ! Proponuje udac sie na przeswietlenie stawu biodrowo-krzyzowego. Własnie w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, ze mam zpalenie tego stawu :/ Powodzenia
Kasia** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-09, 15:50   #9
Jacek Twarowski
SPAMER
Nieopłacona reklama

usunięto - nieopłacona reklama
Jacek Twarowski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości