Zakończenie związku z alkoholikiem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-14, 09:36   #1
elkasnap
Przyczajenie

Zakończenie związku z alkoholikiem

Pisałam już do Was z miesiąc temu o problemie z chłopakiem alkoholikiem. Długo walczyłam, aby odejść od Niego... dopiero parę dni temu zakończyłam to. Było dużo szarpania, krzyków i awantur... Niby teraz powinnam być szczęśliwa.. poczuć ulgę, ale najgorsze jest to, że zaczynam tęsknić za Nim i nie wiem dlaczego patrzę na telefon, sama myślę czy nie napisać... ale blokuję się. Powiedzcie mi co to jest, że tęsknię za takim katem...chyba na prawdę ejstem głupia i naiwna.. może dlatego że tak długo walczyłam o Niego, że czuje żal..
elkasnap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 09:39   #2
201710061000
Konto usunięte

Dot.: Zakonczenie związku z alkoholikiem

Też jesteś uzależniona. Tylko że od alkoholika. Widać że mu nie zależy skoro nie próbuje się zmienić. Wg mnie nie warto myśleć o tym typie. Zajmij się czymś. Sobą. Zapomnisz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201710061000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 09:52   #3
Adrianna_8
Zakorzenienie

Gratuluje madrej decyzji!

Ten zwiazek trwal tylko dwa miesiace. To bardzo krotko.

Daj sobie czas. Skup sie na sobie. Spedzaj czas ze znajomymi, rodzina. To co czujesz jest naturalne, ale kiedys zrozumiesz, ze to rozstanie to najlepsze, co w zyciu zrobilas.

Nie warto bylby to ciagnac. Sama wiesz, jakby sie to skonczylo.

Badz silna . Mysl o sobie!

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 17:06   #4
skazana_na_bluesa
.

wykasuj jego numer to cię nie będzie korcić.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 18:45   #5
Miss_Bow
Zadomowienie

Ale teraz jesteś wolna i zajmij się sobą! To wszystko minie, ale potrzeba czasu i musisz wytrwać i nie dać się złamać! Też kiedyś przechodziłam przez to, więc doskonale Cię rozumiem. Wtedy było potwornie cieżko, ale przebrnęłam przez te wzloty i upadki po rozstaniu i dziś jestem szczęśliwa. Powodzenia!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

24 września 2016 r.
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 18:48   #6
AnnaAleksndra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lenkaaaa 3 Pokaż wiadomość
Też jesteś uzależniona. Tylko że od alkoholika. Widać że mu nie zależy skoro nie próbuje się zmienić. Wg mnie nie warto myśleć o tym typie. Zajmij się czymś. Sobą. Zapomnisz

Masz racje. To się nazywa "wspoluzaleznienie". Osoby które mają problem tworzą system zależności z bliskimi aby nie mogli ich opuścić. Są to zależności emocjonalne, finansowe, bytowe. Tak jest bardzo często! Uważaj!

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

AnnaAleksndra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 18:54   #7
Andz126p
Rozeznanie

Olej go. pokasuj wszystko i zacznij od nowa.
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 00:30   #8
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Dot.: Zakończenie związku z alkoholikiem

Kochana, jak ja kiedyś zerwałam z facetem, który miał poważne problemy z alkoholem, uzależnieniem od nieustanego podrywania kobiet, który po pijaku zabrał mi wszystkie pieniądze z portfela, innym razem kogoś pobił, kiedy indziej podniósł na mnie rękę - to... nie, nawet nie chcę tu pisać o tym, jak potem rozpaczałam. Było naprawdę ciężko, bo niestety zanim się rozkręcił i całkowicie stracił kontrolę nad swoim zachowaniem, zdążyłam go naprawdę, szczerze pokochać.

Także ja Ci się nie dziwię. Powiem więcej: kiedyś byłabym strasznie zaskoczona, że kobieta nie odchodzi od faceta, który ją krzywdzi. Dopiero gdy sama znalazłam się w takiej sytuacji zobaczyłam, że - paradoksalnie - najtrudniej było mi w życiu odejść właśnie wtedy.

Ale musisz to dla siebie zrobić: odejść (brawo!!!) i wytrwać w decyzji. Ja miałam ochotę i okazję wrócić do tego mężczyzny wiele razy, ale nawet kiedy czułam się najbardziej samotną dziewczyną na świecie, i było mi naprawdę źle, i naprawdę czułam, że nadal go kocham - to nawet wtedy umiałam sobie powiedzieć, że sorry, ale nie ma opcji, żebym się na to zdecydowała. Musisz być w takich chwilach swoją najlepszą przyjaciółką, musisz zawsze kochać siebie bardziej niż jakiegoś buca-alkoholika, musisz dbać o swój święty spokój, o swoją karierę, przyjaźnie, życie rodzinne, zdrowie. To wszystko z takim idiotą byś straciła. Po co??????

Możesz kochać i cierpieć, ale nie możesz być głupia.

Od siebie na koniec dodam, że dziś za każdym razem, kiedy przypominam sobie o tym facecie, mam ochotę samej sobie uścisnąć rękę albo chociaż poklepać się po plecach i powiedzieć: "Dobra robota". Ty też potrzebujesz tylko czasu, żeby poczuć się dumna z najlepszej decyzji, którą mogłaś w tej sytuacji podjąć BĘDZIE LEPIEJ, ZOBACZYSZ!!!
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 00:52   #9
fasolkiewiczowna
Raczkowanie

Zgadzam się z powyższym i równocześnie dziękuję za niego. Coś mi uswiadomilas.
fasolkiewiczowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 00:13   #10
elkasnap
Przyczajenie

Kochani Moi Dziekuje boje sie czasem że na prawde mi będzie źle i bede miec jakas przymrocznośc mozgową...i wroce do niego. Ale patrzac na te jego wyzwiska (typu- mozgu nie masz, tempa łyżwa z Ciebie itp)... od razu stawiam sie do pionu. Nie bede taka glupia.. nie chce byc.. seks to nie wszystko bo jedyne to mnie chyba trzymalo przy Nim
Stary 2016-12-18, 06:59   #11
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elkasnap Pokaż wiadomość
Kochani Moi Dziekuje boje sie czasem że na prawde mi będzie źle i bede miec jakas przymrocznośc mozgową...i wroce do niego. Ale patrzac na te jego wyzwiska (typu- mozgu nie masz, tempa łyżwa z Ciebie itp)... od razu stawiam sie do pionu. Nie bede taka glupia.. nie chce byc.. seks to nie wszystko bo jedyne to mnie chyba trzymalo przy Nim
Szkoda, że nie nagrałam wczorajszego popisu mojego ojca alkoholika, który zrobił nam awanturę stulecia. Wtedy byś zobaczyła przynajmniej jak to wygląda po X latach takie chlanie i od razu by Ci przeszły jakiekolwiek myśli o powrocie, gwarantuję
Trzymam kciuki, abyś się odcięła całkowicie i od nowego roku ruszyła z kopytem ku lepszemu, bez niego
Stary 2016-12-18, 14:25   #12
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nyana89 Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie nagrałam wczorajszego popisu mojego ojca alkoholika, który zrobił nam awanturę stulecia. Wtedy byś zobaczyła przynajmniej jak to wygląda po X latach takie chlanie i od razu by Ci przeszły jakiekolwiek myśli o powrocie, gwarantuję
Trzymam kciuki, abyś się odcięła całkowicie i od nowego roku ruszyła z kopytem ku lepszemu, bez niego

Bardzo fajna rada Ja też mam nadzieję, że dziewczyna ma głowę na karku i rozumie, że żeby odejść od alkoholika nie trzeba czekać na kolejne wyzwiska. Wystarczającym powodem powinien być sam fakt, że facet pije za dużo i tego nie kontroluje, bo z alkoholikami niestety rzeczywiście tak jest, że "rozkręcają się" z czasem.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-20, 20:47   #13
elkasnap
Przyczajenie

Wiecie co dzis zrobil... oświadczył mi sie... no paranoja..
Stary 2016-12-20, 20:50   #14
skazana_na_bluesa
.

no to ma cię za desperatkę -_-

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-20, 20:50   #15
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co dzis zrobil... oświadczył mi sie... no paranoja..
Przyjelas?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-20, 20:59   #16
elkasnap
Przyczajenie

taa soczyste NIE poszlo

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

mysli ze to poprawi nasze stosunki....
Stary 2016-12-20, 21:17   #17
Adrianna_8
Zakorzenienie

Krejzol z niego... Albo po prostu ma Cie za glupia.

Stary 2016-12-20, 21:30   #18
elkasnap
Przyczajenie

o niestety...
Stary 2016-12-20, 22:04   #19
malypeszek
Raczkowanie

Oni mają takie zagrywki. Moja znajoma, gdy powiedziała swojemu o tym, że rozmyśla nad rozstaniem, usłyszała "a może byśmy tak wzięli ślub...?". Także ten.

Trzymam kciuki autorko i życzę dużo siły. To prawda, jeśli się od niego odetniesz, za jakiś czas spojrzysz wstecz i pogratulujesz sobie tej decyzji.
malypeszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-21, 19:17   #20
aaabbbcccddd762
Przyczajenie

To, że tęsknisz to normalna sprawa. Nawet mimo tego, że jesteś świadoma jaką krzywde Ci robił. Jednak warto wytrwać mimo wszystko w swoim postanowieniu ponieważ na przyszłość to dla Ciebie zaplusuje. Także może facet się obudzi, że musi się leczyć. Życie z alkoholikiem to mega ciężka sprawa i trzeba myśleć wtedy o sobie i skończyć związek.
aaabbbcccddd762 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-22, 17:47   #21
elkasnap
Przyczajenie

Ja zauwazylam własnie, że na sile kogos chcą zatrzymac przy sobie bo sam mi to stwierdzil. Jak nie chory, to oswiadczyny, to go polamalo, to placz.. ciagle cos.. jakis cyrk. A ja wykonczylam sie psychicznie przy nim, niestety nie potrafie sie nawet cieszyc glupotami. A najgorsze jest to, że cała wine zwala na mnie. Ze jak o ma nie pic jak ja taka mine i placz uskuteczniam. Ze jak sie nie poprawie ze swoim zachowaniem to on nie przestanie pic bo nie ma dla kogo. Jaka ma gwarancje ze jak on przestanie pic to ja znowu jakis fochów nie bede miec. i tak w kólko... ciagle czulam sie winna i nadal tak jest.. ze on cierpi przeze mnie.. bo taka glupia jestem ze przejmuje sie nim///
Stary 2016-12-22, 20:13   #22
Rozowa_mysz
Raczkowanie

Wejdź sobie na forum niepijemy.pl. poczytaj dział dla wspoluzaleznionych i podziękuj Bogu, że nie skończyłas tak ja te kobiety.
Rozowa_mysz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-27, 23:28   #23
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Cytat:
Ze jak sie nie poprawie ze swoim zachowaniem to on nie przestanie pic bo nie ma dla kogo.
To jest szantaż. I to w dodatku bardzo słaby szantaż. Alkoholik często nie zdaje sobie sprawy z tego, że jest uzależniony. Twierdzi, że on nie ma żadnego problemu ale to wszyscy wkoło są źli a nie on. Bardzo dobrze, że zdecydowałaś się odejść od takiego człowieka. Jeśli on sam dla siebie nie chce się zmienić, nie rozumie, że ma problem - to nic i nikt nie jest w stanie mu pomóc. Każda kobieta (i mężczyzna też) w związku zasługuje na to by być szczęśliwym i kochanym. Zadaj sobie pytanie - czy przez to, że pił byłaś z nim szczęśliwa? Jestem prawie pewna, że twoja odpowiedź zabrzmi "Nie" i wiesz, wcale mnie to nie dziwi. Związek powinien dawać ci siłę i skrzydła, a tymczasem dostawałaś kolejną porcję płaczu i nerwów. Po co ci to? Życie jest zbyt piękne i zbyt krótkie, żeby tracić je na osoby, które nie są warte złamanego grosza. Jesteśmy tu tylko przez chwilę... Zakończyłaś ten etap. Teraz będzie już tylko lepiej!
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrzeźbić piękny kwiat (bo tym powinien być związek). Może w pocie czoła i łez nawet ulepisz coś podobnego do kwiatu, ale z powodu użytego materiału całość i tak będzie brzydko pachnieć.
Choco_Latte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-28, 13:30   #24
voice_of_silence
Zakorzenienie

Mój ojciec też twierdził, że pije przez moją matkę. Bo ona taka okropna jest dla niego. A jakby była inna, to on też by był inny. I przez nią zrobił piekło na ziemi dwójce swoich dzieci (logiczne). A jak tylko chciała odejść, to dostawał ataku paniki. A podobno taka zła kobieta?
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-28, 14:03   #25
201705080934
Konto usunięte

No, to standard jest. Chce pić, to niech pije, byle z dala od Ciebie.
Do mnie po kilku latach od zerwania kontaktu odzywa się osoba, która wciąż chleje. Brakuje im ofiar.

201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-28, 18:31   #26
gerella
Przyczajenie

Ja też byłam w związku z alkoholikiem. Przestał nawet dla mnie pić, poszedł na odwyk. Wróciłam do niego, i wiesz co?

Nadal był psycholem :P problemy się nie skończyły, jedyna różnica była taka, że nie było z nim wstyd wsiąść do tramwaju

Nawet jak przestałby pić, to długo, długo po tym musi dochodzić do siebie zanim odzyska świadomość. Masz ochotę czekać rok, dwa lata?

Teraz mam nadzieję, że się od niego uwolniłam, i ten spokój. Twój organizm też się musi przyzwyczaić do spokoju, bo na pewno czeka na kolejne skoki adrenaliny. Trochę to zajmie, w między czasie zrób coś dla siebie, to co sprawia Ci przyjemność. Może jakaś siłownia? Kurs tańca lub rysunku. Pomyśl o tym o czym marzysz i zrób to dla siebie, bez osoby, która Cię ogranicza.

Polecam Ci książkę Katarzyny Miller i Ewy Konarowskiej Chcę być kochana tak jak CHCĘ.
gerella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-28, 20:41   #27
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Mój ojciec też twierdził, że pije przez moją matkę. Bo ona taka okropna jest dla niego. A jakby była inna, to on też by był inny. I przez nią zrobił piekło na ziemi dwójce swoich dzieci (logiczne). A jak tylko chciała odejść, to dostawał ataku paniki. A podobno taka zła kobieta?
Moj ex tez twierdzil, ze pil bo ja bylam dla niego zla. Gdy go kopnelam w dupe, to to podobnie jak facet autorki, wyjechal mi ze slubem. Konsekwencje tego zwiazku odczuwalam przez dlugi czas po rozstaniu. Wlaczajac w to naloty policji (palant pisal do swojego terapeuty, ze idzie sie zabic a policja szukala go po calym miescie, przyjezdzali do mnie pytac, czy u mnie byl/kontaktowal sie ze mna, bo musza go namierzyc).
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 06:49   #28
voice_of_silence
Zakorzenienie

To jest strasznie, ale to strasznie smutne jak się czyta ile osób chociażby z wizażu to dda, ddd. Ile ludzi musiało się zmierzyć z patologią, ilu ma za sobą całe zmarnowane lata wypełzania z bagna jakim jest życie z osobą uzależnioną lub zwyczajnie zapatrzoną w siebie ludzką pijawką niezdolną do tworzenia zdrowych więzi z kimkolwiek. I jaka szkoda że człowiek uczy się dopiero na własnych błędach.
Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Moj ex tez twierdzil, ze pil bo ja bylam dla niego zla. Gdy go kopnelam w dupe, to to podobnie jak facet autorki, wyjechal mi ze slubem. Konsekwencje tego zwiazku odczuwalam przez dlugi czas po rozstaniu. Wlaczajac w to naloty policji (palant pisal do swojego terapeuty, ze idzie sie zabic a policja szukala go po calym miescie, przyjezdzali do mnie pytac, czy u mnie byl/kontaktowal sie ze mna, bo musza go namierzyc).

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-04, 23:33   #29
elkasnap
Przyczajenie

Zaczelam czytac ksiazke " Kobiety, ktore kochaja za bardzo- Robin Norwood" I duzo dało mi do myślenia.. Pokazuję mi jak ja działałam.. tak bezmyślnie.. pisze czasem do mnie.. że on chce dzieci, Nowy rok- Nowe plany. Pisze, ale ja juz nie odpisuje. Stwierdzil kolegom, że jestem dziecinna.. ze nie potrafie sie zaangazowac , ze nie zalezało mi na niczym tylko on cierpial przeze mnie tylko, bo po paru meisiacach powinnismy dalej isc a przeze mnie cofał sie, że przeze mnie sie powiesi i cały czas jestem czemus winna... ale wiem ze tak nie ejst Ost sms byl z pytaniem czy juz zmądrzałam czy nie.. bo on trzezwy jest i chce gadac. Ja juz nie odpisuje.
Stary 2017-01-05, 06:10   #30
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczelam czytac ksiazke " Kobiety, ktore kochaja za bardzo- Robin Norwood" I duzo dało mi do myślenia.. Pokazuję mi jak ja działałam.. tak bezmyślnie.. pisze czasem do mnie.. że on chce dzieci, Nowy rok- Nowe plany. Pisze, ale ja juz nie odpisuje. Stwierdzil kolegom, że jestem dziecinna.. ze nie potrafie sie zaangazowac , ze nie zalezało mi na niczym tylko on cierpial przeze mnie tylko, bo po paru meisiacach powinnismy dalej isc a przeze mnie cofał sie, że przeze mnie sie powiesi i cały czas jestem czemus winna... ale wiem ze tak nie ejst Ost sms byl z pytaniem czy juz zmądrzałam czy nie.. bo on trzezwy jest i chce gadac. Ja juz nie odpisuje.
Bardzo dobrze, ze milczysz! Widac, ze koles sie miota - raz to Ty jestes winna (i nie omieszka poinformowac o tym ludzi wkolo, w koncu on taki samiec alfa zwiazku swoim zachowaniem by nie rozwalil), a raz blaga Cie o powrot zalosnymi gadkami o powieszeniu sie... Coz, faktycznie mezczyzn poznaje sie po tym jak koncza . Trzymaj sie cieplutko! niech on zmadrzeje!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości