|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zakończenie związku z alkoholikiem
Pisałam już do Was z miesiąc temu o problemie z chłopakiem alkoholikiem. Długo walczyłam, aby odejść od Niego... dopiero parę dni temu zakończyłam to. Było dużo szarpania, krzyków i awantur... Niby teraz powinnam być szczęśliwa.. poczuć ulgę, ale najgorsze jest to, że zaczynam tęsknić za Nim i nie wiem dlaczego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zakonczenie związku z alkoholikiem
Też jesteś uzależniona. Tylko że od alkoholika. Widać że mu nie zależy skoro nie próbuje się zmienić. Wg mnie nie warto myśleć o tym typie. Zajmij się czymś. Sobą. Zapomnisz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje madrej decyzji!
Ten zwiazek trwal tylko dwa miesiace. To bardzo krotko. Daj sobie czas. Skup sie na sobie. Spedzaj czas ze znajomymi, rodzina. To co czujesz jest naturalne, ale kiedys zrozumiesz, ze to rozstanie to najlepsze, co w zyciu zrobilas. Nie warto bylby to ciagnac. Sama wiesz, jakby sie to skonczylo. Badz silna ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
|
wykasuj jego numer to cię nie będzie korcić.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ale teraz jesteś wolna i zajmij się sobą!
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Olej go.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zakończenie związku z alkoholikiem
Kochana, jak ja kiedyś zerwałam z facetem, który miał poważne problemy z alkoholem, uzależnieniem od nieustanego podrywania kobiet, który po pijaku zabrał mi wszystkie pieniądze z portfela, innym razem kogoś pobił, kiedy indziej podniósł na mnie rękę - to... nie, nawet nie chcę tu pisać o tym, jak potem rozpaczałam. Było naprawdę ciężko, bo niestety zanim się rozkręcił i całkowicie stracił kontrolę nad swoim zachowaniem, zdążyłam go naprawdę, szczerze pokochać.
Także ja Ci się nie dziwię. Powiem więcej: kiedyś byłabym strasznie zaskoczona, że kobieta nie odchodzi od faceta, który ją krzywdzi. Dopiero gdy sama znalazłam się w takiej sytuacji zobaczyłam, że - paradoksalnie - najtrudniej było mi w życiu odejść właśnie wtedy. Ale musisz to dla siebie zrobić: odejść (brawo!!!) i wytrwać w decyzji. Ja miałam ochotę i okazję wrócić do tego mężczyzny wiele razy, ale nawet kiedy czułam się najbardziej samotną dziewczyną na świecie, i było mi naprawdę źle, i naprawdę czułam, że nadal go kocham - to nawet wtedy umiałam sobie powiedzieć, że sorry, ale nie ma opcji, żebym się na to zdecydowała. Musisz być w takich chwilach swoją najlepszą przyjaciółką, musisz zawsze kochać siebie bardziej niż jakiegoś buca-alkoholika, musisz dbać o swój święty spokój, o swoją karierę, przyjaźnie, życie rodzinne, zdrowie. To wszystko z takim idiotą byś straciła. Po co?????? Możesz kochać i cierpieć, ale nie możesz być głupia. Od siebie na koniec dodam, że dziś za każdym razem, kiedy przypominam sobie o tym facecie, mam ochotę samej sobie uścisnąć rękę albo chociaż poklepać się po plecach i powiedzieć: "Dobra robota". Ty też potrzebujesz tylko czasu, żeby poczuć się dumna z najlepszej decyzji, którą mogłaś w tej sytuacji podjąć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z powyższym i równocześnie dziękuję za niego. Coś mi uswiadomilas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Kochani Moi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki, abyś się odcięła całkowicie i od nowego roku ruszyła z kopytem ku lepszemu, bez niego ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo fajna rada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Wiecie co dzis zrobil... oświadczył mi sie... no paranoja..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
no to ma cię za desperatkę -_-
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
taa soczyste NIE poszlo
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- mysli ze to poprawi nasze stosunki.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Krejzol z niego... Albo po prostu ma Cie za glupia.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
o niestety...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Oni mają takie zagrywki. Moja znajoma, gdy powiedziała swojemu o tym, że rozmyśla nad rozstaniem, usłyszała "a może byśmy tak wzięli ślub...?". Także ten.
Trzymam kciuki autorko i życzę dużo siły. To prawda, jeśli się od niego odetniesz, za jakiś czas spojrzysz wstecz i pogratulujesz sobie tej decyzji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
To, że tęsknisz to normalna sprawa. Nawet mimo tego, że jesteś świadoma jaką krzywde Ci robił. Jednak warto wytrwać mimo wszystko w swoim postanowieniu ponieważ na przyszłość to dla Ciebie zaplusuje. Także może facet się obudzi, że musi się leczyć. Życie z alkoholikiem to mega ciężka sprawa i trzeba myśleć wtedy o sobie i skończyć związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja zauwazylam własnie, że na sile kogos chcą zatrzymac przy sobie bo sam mi to stwierdzil. Jak nie chory, to oswiadczyny, to go polamalo, to placz.. ciagle cos.. jakis cyrk. A ja wykonczylam sie psychicznie przy nim, niestety nie potrafie sie nawet cieszyc glupotami. A najgorsze jest to, że cała wine zwala na mnie. Ze jak o ma nie pic jak ja taka mine i placz uskuteczniam. Ze jak sie nie poprawie ze swoim zachowaniem to on nie przestanie pic bo nie ma dla kogo. Jaka ma gwarancje ze jak on przestanie pic to ja znowu jakis fochów nie bede miec. i tak w kólko... ciagle czulam sie winna i nadal tak jest.. ze on cierpi przeze mnie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Wejdź sobie na forum niepijemy.pl. poczytaj dział dla wspoluzaleznionych i podziękuj Bogu, że nie skończyłas tak ja te kobiety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Addicted of makeup.
|
To jest szantaż. I to w dodatku bardzo słaby szantaż. Alkoholik często nie zdaje sobie sprawy z tego, że jest uzależniony. Twierdzi, że on nie ma żadnego problemu ale to wszyscy wkoło są źli a nie on. Bardzo dobrze, że zdecydowałaś się odejść od takiego człowieka. Jeśli on sam dla siebie nie chce się zmienić, nie rozumie, że ma problem - to nic i nikt nie jest w stanie mu pomóc. Każda kobieta (i mężczyzna też) w związku zasługuje na to by być szczęśliwym i kochanym. Zadaj sobie pytanie - czy przez to, że pił byłaś z nim szczęśliwa? Jestem prawie pewna, że twoja odpowiedź zabrzmi "Nie" i wiesz, wcale mnie to nie dziwi. Związek powinien dawać ci siłę i skrzydła, a tymczasem dostawałaś kolejną porcję płaczu i nerwów. Po co ci to? Życie jest zbyt piękne i zbyt krótkie, żeby tracić je na osoby, które nie są warte złamanego grosza. Jesteśmy tu tylko przez chwilę... Zakończyłaś ten etap. Teraz będzie już tylko lepiej!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Mój ojciec też twierdził, że pije przez moją matkę. Bo ona taka okropna jest dla niego. A jakby była inna, to on też by był inny. I przez nią zrobił piekło na ziemi dwójce swoich dzieci (logiczne). A jak tylko chciała odejść, to dostawał ataku paniki. A podobno taka zła kobieta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
No, to standard jest. Chce pić, to niech pije, byle z dala od Ciebie.
Do mnie po kilku latach od zerwania kontaktu odzywa się osoba, która wciąż chleje. Brakuje im ofiar. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja też byłam w związku z alkoholikiem. Przestał nawet dla mnie pić, poszedł na odwyk. Wróciłam do niego, i wiesz co?
Nadal był psycholem :P problemy się nie skończyły, jedyna różnica była taka, że nie było z nim wstyd wsiąść do tramwaju ![]() Nawet jak przestałby pić, to długo, długo po tym musi dochodzić do siebie zanim odzyska świadomość. Masz ochotę czekać rok, dwa lata? Teraz mam nadzieję, że się od niego uwolniłam, i ten spokój. Twój organizm też się musi przyzwyczaić do spokoju, bo na pewno czeka na kolejne skoki adrenaliny. Trochę to zajmie, w między czasie zrób coś dla siebie, to co sprawia Ci przyjemność. Może jakaś siłownia? Kurs tańca lub rysunku. Pomyśl o tym o czym marzysz i zrób to dla siebie, bez osoby, która Cię ogranicza. Polecam Ci książkę Katarzyny Miller i Ewy Konarowskiej Chcę być kochana tak jak CHCĘ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
To jest strasznie, ale to strasznie smutne jak się czyta ile osób chociażby z wizażu to dda, ddd. Ile ludzi musiało się zmierzyć z patologią, ilu ma za sobą całe zmarnowane lata wypełzania z bagna jakim jest życie z osobą uzależnioną lub zwyczajnie zapatrzoną w siebie ludzką pijawką niezdolną do tworzenia zdrowych więzi z kimkolwiek. I jaka szkoda że człowiek uczy się dopiero na własnych błędach.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Zaczelam czytac ksiazke " Kobiety, ktore kochaja za bardzo- Robin Norwood" I duzo dało mi do myślenia.. Pokazuję mi jak ja działałam.. tak bezmyślnie.. pisze czasem do mnie.. że on chce dzieci, Nowy rok- Nowe plany. Pisze, ale ja juz nie odpisuje. Stwierdzil kolegom, że jestem dziecinna.. ze nie potrafie sie zaangazowac , ze nie zalezało mi na niczym tylko on cierpial przeze mnie tylko, bo po paru meisiacach powinnismy dalej isc a przeze mnie cofał sie, że przeze mnie sie powiesi i cały czas jestem czemus winna... ale wiem ze tak nie ejst
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.